Dodaj do ulubionych

klient banku - prośba do Centrali

11.01.14, 07:05
klient banku to osoba ,która w ciągu ostatnich 6 m-cy od dnia złożenia wniosku o kredyt nie zrobiła niedopuszczalnego salda debetowego na ror. Nawet jeśli np. klient ma ror od 20 lat bez żadnego debetu, stara się pilnować konta by nie przekroczyć i pobiera się roczna opłata za kartę czy abonament ipko , o czym zapominał to i tak nie ma odstępstw, na dzień złożenia wniosku debet jest uregulowany
dlatego prośba by klientem banku była osoba z jakimś np. do 50zł przekroczeniem , gdyż tracimy klientów, jak słyszą że mają zapłacić wyższą prowizję , odchodzą do innego banku a tam nawet dla klienta z zewnatrz jest niższa prowizja
może by to wreszcie zmienić, a jak jest w innych O-łach, czy pilnujecie tego tak drastycznie???
Obserwuj wątek
    • agrafek10 Re: klient banku - prośba do Centrali 11.01.14, 18:03
      Porusz tą sprawę na INTRZE, przyłączę się do wniosku.

Również jesteśmy zdegustowani taka sytuacją ale przestrzegamy procedury bo jest to sprawdzane.

I nalegam na przeniesienie tej dyskusji na Intrę. Pozdrówka :)
    • doradca.pl Re: klient banku - prośba do Centrali 14.01.14, 19:40
      tylko że forum na Intrze nie działa
      • cambambam Re: klient banku - prośba do Centrali 14.01.14, 20:08
        Działa, działa. Też był u mnie problem z wyświetlaniem forum. Poproś o aktualizację przeglądarki, będzie ok.
    • doradca.pl Re: klient banku - prośba do Centrali 19.01.14, 16:24
      szkoda że z promocji zimowej nie może skorzystać 20-letni klient banku spłacający aktualnie pożyczkę,ten klient również jest gorzej traktowany gdy nieznacznie przekroczy konto w ciągu ostatnich 6 m-cy wtedy ma 6% prowizję a nie 4%, pech, a np. a klient nie mający żadnej pożyczki dostaje 2% prowizji mimo tego że notorycznie powoduje niedopuszczalne saldo na ror, czy to jest ok???
      • skuter44 Re: klient banku - prośba do Centrali 19.01.14, 21:45
        Bezduszny (choć w sumie pożyteczny) scoring nie powinien być zastępować bankowca aż do tego stopnia, że stał się jedyną wyrocznią/nienaruszalną decyzją w sprawach kredytów konsumenckich. Poniższy przykład wskazuje, jak szkodliwe dla banku mogą być
        szablonowe decyzje, eliminujące dobrych klientów.

Sam jestem takim klientem. Kredytu w naszym banku nie otrzymam ale korzystam z usług
        innego banku, bez problemu. Choć obydwa banku korzystają z identycznych informacji BIK,...
        A informacja ta "mówi" - klient nie zapłacił przez 2 miesiące opłaty za niewykorzystanie karty kredytowej (bo zapomniał o karcie, wciśniętej mi w ramach promocji selling scoring przez sympatyczną pracowniczkę oddziału). Raport z BIK wyraźnie pokazuje tę moją przewinę.

Tak na marginesie. Po wprowadzeniu scoringu klientami przestało być kilkunastu klientów (znanych z solidności, biorących i spłacających systematycznie kredyty) prawdopodobnie dlatego, że w naszej części Polski ludzie mają bardzo niskie dochody i potrafią z nich utrzymać się, co w centralnej i zachodnie Polsce nie jest powszechne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka