13.02.07, 16:27
Jestem pod wielkim wrażeniem Waszego forum. Myślę, że mojej firmie też by się
takie przydało i chemy takowe założyć ale są pewne opory, że ktoś może z tego
wyciągnąć nieprzyjemne konsekwencje.
Jak to u Was się zaczęło? Jest sie czego bać?
Niesamowite!
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gonz0 Re: forum 13.02.07, 17:39
      i tak i nie. jesli pozostanies zanonimowy do konca nikt si enie dowie kim jestes. Jesli "pojedziesz" otwartym tekstem to nie ma sensu sie ukrywac.
      • kochampko Re: forum 13.02.07, 18:21
        Nie lękajcie się:)
        Przez takie forum można pewne problemy nagłosnić i nakłonic władze do działania.
        W naszym banku działa też forum intranetowe, ale z uwagi na to, że
        administrator wie od razu kto wrzuca posty to o pewnych sprawach się tam nie
        pisze.
        Tu można smiało napisać wszystko. I nie ma strachu, a dyskusje są, jak widzisz
        merytoryczne (no, prawie zawsze). Bywa że włączają się nawet członkowie Zarządu.
        Polecam założenie takiego forum dla waszej firmy. Na pewno na dłuższą metę Wam
        nie zaszkodzi, choć pierwsze reakcje mogą być nerwowe.
        Ale powtarzam: nie lękajcie się!
        • czuk1 Re: forum 13.02.07, 20:51
          Zaufanie jest, i nasze porady, ujawnij - jeśli możesz - w jakiej to ( ogólnie ,
          bez nazwy) chcecie podobne forum założyć ?
          • l_o_g_i_n Re: forum 13.02.07, 21:16
            he he kredyty, raczej nie konkurencja.
            Mamy swoje forum ale tylko dla wtajemniczonych, hasło, login itp.
            Oczywiście chcemy sie rozwijać bo ciekawe rzeczy można się dowiedzieć. Niedawno
            rozmawiałem z kolegą, który z Wami pracuje i mi o tym forum powiedział.
            My się jeszcze czaimy ale chcemy wypłynąć na głębię :-)
            • islander12 Re: forum 15.02.07, 20:41
              Wspaniałe to forum, jakie piękne hmmmmm, i wcale nie ma cenzury, wcale.......
              Ciekawe tylko gdzie są wczorajsze wpisy? Ludzie którzy myślą inaczej muszą
              zniknąć. Tylko dlaczego? Dlatego że uważam, że osoby które wiedzą wszystko o
              wszystkim są według mnie niewiarygodne, jak jeden bohater filmowy (
              zainteresowani wiedzą o co chodzi). Pominę milczeniem powne sformułowania pod
              moim adresem (autorów pozdrawiam). Czytam to forum od pewnego czasu, z pewnymi
              rzeczami się zgadzam z pewnymi nie. Pewne osoby są mi bliższe myślowo i
              osobościowo, inne mniej. Nikogo nie obrażam, na nikogo nie napadam. Pewnie
              kasowanie niewygodnych postów jest tutaj regułą. Panowie nie tędy droga. Nie
              akceptujecie ani swojej oceny ani oceny swoich wypowiedzi. Ale w sumie czego
              sie spodziewać? Rozumiem że hasło przewodnie to: Kto nie jest z nami ten
              przeciwko nam! Pozdrawiam Wszystkich.
              • nszz.pko Re: forum 15.02.07, 21:36
                Nie wychwyciłem kasowania konkretnych postów zgodnych z regulaminem - ale jeśli
                to prawda - to nie powinno tak być, a napewno powinien pozostać po nich ślad.
                Jeśli tak jest jak pisze islander12 to wielka szkoda.

Pozdrawiam.
                • gonz0 Re: forum 16.02.07, 08:45
                  no cóż - obrzucanie błotem nonstop w kazdym poscie i przy..nie się do czuka może zbrzydnąć.

szkoda że nie funkcji ignoruj ;)
                • passenger7 Re: forum 18.02.07, 02:39
                  nszz.pko napisał:

> Nie wychwyciłem kasowania konkretnych postów zgodnych z regulaminem - ale
                  jeśli
                  > to prawda - to nie powinno tak być, a napewno powinien pozostać po nich ślad.
                  > Jeśli tak jest jak pisze islander12 to wielka szkoda.
                  >
                  > Pozdrawiam.

Niestety wygląda na to, że to prawda. Zadałem sobie trochę trudu, pogrzebałem w
                  plikach tymczasowych przeglądarki i znalazłem nazwę wątku, który został
                  usunięty bez śladu - wątek zatytułowany "Wątki dotyczące Czuk1" zapoczątkowany
                  postem komentującym usunięcie innych wątków:

"Wątki dotyczące Czuk1 (początek wątku)
                  Szanowni forumowicze usunąłem wątki dotyczące Czuka - czy Czuk1 jest z Centrali
                  czy nie. Nie wnosiły one do forum nic wartościowego. Kłótnia jest niepotrzebna.
                  Każdy ma prawo wypowiadać sie o Banku ale nie chcę by forumowicze
                  dyskredytowali i...
                  Forum Pracowników PKO BP SA autor: mobbing_pkobp 2007-02-08 18:02:04"

Mi osobiście nie podoba się taki sposób moderowania, usuwanie całych wątków bez
                  śladu, a nie poszczególnych, niezgodnych z regulaminem postów (z pozostawieniem
                  chociaż daty i autora) - usuwanie bez śladu całych wątków to bardzo zła
                  praktyka.

Pozdrawiam
                  • gonz0 Re: forum 18.02.07, 10:47
                    osobiscie wali mnie to kim jest czuk - moze byc i marcikiweiczem. twoej
                    dywagacje na temat czuka niepotrzebnie tylko "zadymiają" forum.

Wątek został usunięty słusznie. Jako moderator tez bm go usunął lub zablokował
                    bo to jest kłótnia nic nie wnosząca. Obecny wątek tez zgłaszam do moderatora
                    zeby go oczyscił.

Tak namarginesie - jestem administratorem i moderatorem na kilkunastu forach i
                    usuniecie tych wątkow nie ma nic wspolnego z cenzurą czy traktowaniem czuka w
                    sposób specjalny,. zostały usuniete wątki nic nie wnoszące do forum ani sprawy
                    a powodujące jedynei ebzsensowną nienawiisc.
                    • passenger7 Re: forum 18.02.07, 19:41
                      gonz0 napisał:

> osobiscie wali mnie to kim jest czuk - moze byc i marcikiweiczem. twoej
                      > dywagacje na temat czuka niepotrzebnie tylko "zadymiają" forum.
                      >
                      > Wątek został usunięty słusznie. Jako moderator tez bm go usunął lub
                      zablokował
                      > bo to jest kłótnia nic nie wnosząca. Obecny wątek tez zgłaszam do moderatora
                      > zeby go oczyscił.
                      >
                      > Tak namarginesie - jestem administratorem i moderatorem na kilkunastu forach
                      i
                      > usuniecie tych wątkow nie ma nic wspolnego z cenzurą czy traktowaniem czuka w
                      > sposób specjalny,. zostały usuniete wątki nic nie wnoszące do forum ani
                      sprawy
                      > a powodujące jedynei ebzsensowną nienawiisc.

Mam troche inne zdanie na ten temat, ale jakoś nie mogę wykrzesać z siebie
                      chęci aby przekonać Ciebie do swoich racji (nie za bardzo widzę szans na to aby
                      sensowna polemika coś tutaj pomogła) - nie będę się więc przejmował tym
                      trochę "krzywym", jak określasz ten rodzaj polemiki ;-) , postem skierowanym do
                      mnie - no i bez urazy ;-) , żeby nie było, że jestem konfliktowy - bo nie
                      jestem.
              • passenger7 Re: forum 18.02.07, 00:10
                Nie zaglądałem na to forum przez ponad 7 dni, ale faktycznie nie mogę znaleźć
                jednego wątku dotyczącego dyskusji na temat najaktywniejszego forumowicza
                Czuk1. Nie wiem czy i jak dalej rozwinęła się dyskusja, jeżeli sie rozwinęła,
                ale już się nie dowiem, bo wątku znaleźć nie mogę, no chyba że źle szukam, ale
                to chyba mało prawdpodobne ;-). Jeżeli faktycznie były powody aby ocenzurować
                wypowiedzi, to z moich obserwacji na innych forach usuwana jest po prostu treść
                poszczególych kontrowersyjnych postów z zachowaniem daty i autora postu. Dla
                mnie wycięcie całego wątku bez komentarza to po prostu ŻENADA, ocierająca się o
                MANIPULACJĘ i mam nadzieję, że wynikło to tylko z braku właściwych nawyków
                moderatorskich a nie ze świadomej chęci zmanipulowania wypowiedzi forumowiczów.
                Chyba muszę się dobrze zastanowić, czy mam jeszcze chęć wypowiadania sie na
                forum moderowanyn w taki sposób.

Pozdrawiam
                • malutka.niak Re: forum bez tolerancji? 18.02.07, 08:49
                  Passenger7 przepraszam, ale o co tak naprawde walczysż?
                  Ilu pracowników w firmie tyle osobowośći i tyle poglądów.
                  Nie bardzo rozumię dlaczego starasz sie z takim uporem prześladować czuk1?
                  Pozdrawiam serdecznie i liczę na twoja tolerancję oraz na przemyślenia!
                  malutka
                  • skuter44 Re: forum bez tolerancji? 18.02.07, 17:40
                    Wiem kto jest czuk . Wyczytać mogę z przegladarki. Nie ukrywa się.
                    A znajdzcie passengera nr 7 ? Podejrzany jest autor nagonki bo ukrywa się przed
                    publicznością.
                    Załozyciel forum chyba może swobodnie wykreslać utarczki czuka ze swoimi
                    przeciwnikami,jego wypowiedzi nie na temat i naloty na czuka. Czy po to jest to
                    forum by poruszać różne głupoty ?.
                    • passenger7 Re: forum bez tolerancji? 18.02.07, 20:33
                      skuter44 napisał:

> Wiem kto jest czuk . Wyczytać mogę z przegladarki. Nie ukrywa się.
                      > A znajdzcie passengera nr 7 ? Podejrzany jest autor nagonki bo ukrywa się prze
                      > d
                      > publicznością.
                      > Załozyciel forum chyba może swobodnie wykreslać utarczki czuka ze swoimi
                      > przeciwnikami,jego wypowiedzi nie na temat i naloty na czuka. Czy po to jest
                      to
                      > forum by poruszać różne głupoty ?.

Proponuję w przegladarce forum wpisać passenger7 zaznaczyć autora i poczytać
                      posty - nie ma tu nic do ukrycia (jestem informatykiem, pracuje od ponad 10 lat
                      w Banku, i wydaje mi się, że tyle informacji o mnie wystarczy). Nie chcę
                      występować jawnie, bo zdecydowana wiekszość forumowiczów występuje anonimowo,
                      więc uważam, że ja również mam do tego prawo.
                      Proszę również nie pisać również rzeczy których nie ma - nie ma żadnej nagonki
                      na współforumowicza Czuk1, była tylko próba polemiki - jak widać reakcja jest
                      trochę dziwna, czasami histeryczna i dla mnie trochę niezrozumiała.
                      Założyciel forum może je nawet całe wykasować/zamknąć, ale niech dobrze się
                      zastanowi, że jeżeli firmuje to forum nazwą "Forum Pracowników PKO BP SA" to
                      każdy pracownik powinien mieć prawo wypowiedzieć się bez dyskryminacji, o czym
                      już kiedyś pisał, a to mi zaczyna przypominać nagonkę na forumowicza passenger
                      7.
                      • czuk1 Re: forum bez tolerancji? 18.02.07, 22:02
                        Dajcie już spokój. Nie muszę istnieć na tym nieprzychylnym forum . Hej.
                        Kolejny wątek osobisty naprawdę nieciekawy dla forumowiczów.
                        Posty w tej części wątku mogły by być znowu i z powodzeniem wykreślone,
                        bo L_o_g_i_n nie pytał o doradców i opiekunów. Niepotrzebnie
                        "naczytał się" głupot, na temat który go wcale nie interesował.
                        Wyglądało to tak. Zakładajcie sobie forum jak chcecie, jakie chcecie ale
                        zabierzcie ze sobą czuka. Nikt nigdzie nie musi mnie zabierać.
                        Misja moja tu sama się kończy. Na moje opinie, podpowiedzi i rady nie ma
                        zapotrzebowania w Centrali. Ba, źle są przyjmowane przez niektórych forumowiczów
                        (nawet tych mobbingowanych). Swoimi wypoiwdziami (jakie by one nie były) nie
                        jestem w stanie pomóc w niczym pracownikom mobbingowanym. W miarę upływu czasu
                        moa wiedza o banku staje się nieaktualna coraz bardziej. Własne żale do banku
                        (BO TAKIE NIESTETY MAM, nie pisałem o nich, były one powodem uczestnictwa w tym
                        forum) wcale nie ustały. A więc uczestnictwo forum nie daje mi już żadnego
                        zadowolenia i satysfakcji. Po co więc tu istnieć i tworzyć ferment???

Nie wypowiadam się też więcej w swojej sprawie.
                        Nie powinno jednak być takiej sprawy , gdyż nikogo z forumowiczów nie oceniałem
                        - z wyj. sytuacji w banku i zarządzających bankiem - i nie przywoływałem
                        nikogo do porządku ,nie szkodziłem pracownikom i bankowi .
                        Podobnie nie powinno być (i wg mnie , nie ma) sprawy passenger7.

Rzecz jest w tzw. stosunkach międzyludzkich i kulturze osobistej uczestników.
                        Znam podstawowe zasady bytowania. Unikam i nie bywam w gronie nieprzyjaznych mi
                        ludzi. Może dlatego nie mam wrogów.
                        Za swoje tu ewentualne (nieświadomie ale jednak popełniane) błędy i wypaczenia,
                        wszystkich tu przeze mnie mobbingowanych,urażonych, obrażonych, zestresowanych,
                        zniesmaczonych,zażenowanych, zanudzonych, wprowadzonych w błąd, niepotrzebnie
                        pouczanych ...
                        ----------serdecznie przepraszam i żegnam to forum
                        dziękuję świetnemu założycielowi za pomysł forum i kulturalne jego prowadzenie

pamiętający jedynie miłych forumowiczów
                        czuk

• passenger7 Re: forum bez tolerancji? 18.02.07, 22:28
                          Faktycznie, chyba trochę przesadziłem z tą polemiką/krytyką. Przepraszam,
                          poprawię się. Nie jest i nigdy nie było moją intencją doprowadzenie do tego
                          abyś przestał udzielać sie na tym forum. Widocznie czasami mnie trochę ponosi,
                          i wypowiedzi wychodzą mi nie do końca tak jakbym tego chciał, ale obiecuję
                          popracować nad sobą i poprawić się. Za innych forumowiczów nie moge odpowiadać,
                          ale przecież, jak to mówią "jeszcze się nie narodził taki, co by wszystkim
                          dogodził", więc nie ma się chyba co aż tak bardzo przejmować, tylko może lepiej
                          pogodzić się z tą różnorodnością opinii. W swoim imieniu, ponieważ czuję się po
                          cześci odpowiedzialny za tą sytuację, mogę tylko napisać - Czuk, proszę, zostań
                          na forum !
                          Pozdrawiam serdecznie
                  • passenger7 Re: forum bez tolerancji? 18.02.07, 20:15
                    malutka.niak napisała:

> Passenger7 przepraszam, ale o co tak naprawde walczysż?
                    > Ilu pracowników w firmie tyle osobowośći i tyle poglądów.
                    > Nie bardzo rozumię dlaczego starasz sie z takim uporem prześladować czuk1?
                    > Pozdrawiam serdecznie i liczę na twoja tolerancję oraz na przemyślenia!
                    > malutka

W temacie wycięcia bez śladu wątku, chodzi mi o zasadę, o konsekwentne
                    przestrzeganie pewnych reguł, jawnych, jasnych i klarownych dla wszystkich.
                    Moderowanie/cenzura jest materią bardzo trudną i wymagającą dużego wyczucia -
                    wycinanie bez śladu całych wątków to nie jest, w mojej ocenie, dobry pomysł.
                    Wcale nie prześladuję Czuka1, nawet Go trochę polubiłem, moje posty to tylko
                    wyrażenie mojej opinii, a ponieważ Czuk1 pisze najwięcej postów, więc jakoś tak
                    wyszło, że moja polemika trafiła akurat na Niego.
                    Pozdrawiam serdecznie
                    • malutka.niak Re: forum bez tolerancji? 18.02.07, 21:19
                      No, to się doskonale zrozumieliśmy!
                      Twoje wpisy były zbyt "mocne" i dlatego zostały usuniete!
                      Wiec chyba na tym zakończymy polemikę na temat czuk1?
                      Pozdrawiam cieplutko!
                      Malutka
                      • passenger7 Re: forum bez tolerancji? 18.02.07, 22:31
                        Ok, rozumiem, poprawię się.
                        Pozdrawiam serdecznie
                        • l_o_g_i_n Re: forum bez tolerancji? 22.02.07, 17:59
                          :-)
                          Ciekawe te Wasze problemy. Sam juz nie wiem czy zakładać to forum?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka