okom12 07.12.07, 18:13 Czy ktoś wie kiedy będzie płacony bonus i w jakiej wysokości Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pracownik12345 Re: Bonus 07.12.07, 19:28 Wszyscy już wiedzą jakie są wielkości dla Oddziałów, napewno mniema nmiej jak 110-120% a są Oddziały które mają i 150% i wiecej.Jednostki specjalistyczne dostały coś ponad 139%. Teraz tylko wyliczenie chorobowych,podział oszczedności z tego tutułu i już masz na koncie, czyli jest 14 grudnia. Odpowiedz Link
prawdziwa_czarna Re: Bonus 07.12.07, 19:35 Z tego co wiem , to średnio 136 % ,jeśli się nie chorowało ani jednego dnia w roku. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: Bonus 07.12.07, 22:33 hm a co mają chorobowe do tego i jakie z tego mogą być oszczędności i dla kogo? Odpowiedz Link
gadanie_od_rana Re: Bonus 07.12.07, 19:50 Wydaje się że do środy będzie. Chyba najpóźniej w poniedziałek ewentualne korekty mają być w CKP. Z tego co słyszałam max to ponad 200%. Średnio to napisali jak przedmówcy. Odpowiedz Link
pkowiec07 Re: Bonus 07.12.07, 20:27 zapytam po raz drugi tym razem tutaj:jesli ktos zostal zatrudniony z dniem 2 kwietnia tego roku(1 kwietnia przypadal w niedziele) a umowa zostala sporzadzona w marcu to czy ta osoba jest uprawniona do bonusa? Odpowiedz Link
piekna40 Re: Bonus 09.12.07, 18:48 To od czego ma być uzależniony ten bonus, że np. warszawka 2 ma dostać 200 % , a inne 120 %? Odpowiedz Link
pracownik12345 Re: Bonus 07.12.07, 21:44 Myślę,że jeżeli nie dostaniesz powinieneś odwołać się od takiej decyzji.Zarządzenie o wypłacie banusa przewiduje taka możliwość. Odpowiedz Link
prawdziwa_czarna Re: Bonus 08.12.07, 19:58 Nie wierzę , ze bonus będzie nawet dla tych najlepszych, czy dla tych co w ogóle nie chorowali w 200 %. To chyba bajki, co opowiadacie... Odpowiedz Link
pracownik12345 Re: Bonus 09.12.07, 09:37 Sprawę wypłaty banusa reguluje stosowne zarzadzenie( jest dostepne w jednolitych tekstach)i w zasadzie banus jest dla wszystkich, którzy pracują od 1 kwietnia danego roku, oczywiscie moga być potracenia ale to też reguluje zarzadzenie np. kwestie potraceń z tytułu chorobowego. Odpowiedz Link
piekna40 Re: Bonus 09.12.07, 13:22 Na jakiej podstawie twierdzicie , że bonus może osiągnąć 200 %? To są wierutne bzdury Odpowiedz Link
gadanie_od_rana Re: Bonus 09.12.07, 16:14 Zadzwońcie po wypłacie bonusa do koleżanek z Chojny lub z warszaffskiej dwójki. Odpowiedz Link
hansk Re: Bonus 09.12.07, 17:53 a po co do warszawskiej dwójki, jaki autorytet ma ten Oddział co oni mogą wiedzieć, czy tam sa sami fachowcy ? odpowiedźcie Odpowiedz Link
prawdziwa_czarna Re: Bonus 11.12.07, 18:28 Czy ktoś wie od czego uzależniona jest wysokość bonusa przydzielona na poszczególne oddziały, dlaczego niektórzy dostali po 110 % , a inni ponad 200 %? Odpowiedz Link
niezmotywowana Re: Bonus 11.12.07, 20:16 Niestety wiem. I jestem zła delikatnie mówiąc. Zastanawiam się jak to jest możliwe, że np COK który nie wypracowuje żadnych zysków, w którym w większości pracują osoby niekompetentne i często bardzo aroganckie (o czasie oczekiwania na odebranie telefonu nie wspomnę, każdy chyba to odczół na własnej skórze), dostali więszy wskaźnik do bonusa niż oddział z wykonanym planem. Zresztą wszystkie darmozjady tego banku, nie dość że mają dużo większe pensje to jeszcze dostają bonus nie wiem za co, może ktoś mnie oświeci bo rzygać się chce. Wypruwamy sobie flaki( mam na myśli sprzedaż) a zyski zgarnia COK, Centrala i tacy tam. Szkoda słów. A odpowiadając na pytanie; wynik oddziału jest dzielony na ilość zatrudnionych pracowników i macie swój wskaźnik. Miałam odejść już kilka miesięcy temu i tu na forum żaliwie przekonywał mnie jakiś facet żebym została jak już tyle wytrzymałam, bo będzie lepiej. Teraz już wiem że rozmawiałam z Prezesem Juszczakiem. I co? Obiecanki cacanki....Z bazą danych wszędzie znajdę pracę. Najgorsze jest to, że widzę rozżalenie u mojego dyrektora, który wyciągnoł oddział z dna na prowadzenie. I co ma z tego? wielką figę i bonus 137%. Zgodnie z pismem, które dostaliśmy na skrzynki miał on być o 26% większy od bonusa z zeszłego roku. W zeszłym roku nasz bonus wynosił 134%. 200 pozycji w rankingu do góry dało nam marne 3%. I nikt nie potrafi powiedzieć dlaczego. BRAWO!!! związki zawodowe, znakomicie dbacie o swoich. Ciekawe kto wypracuje wam zyski w kolejnych latach? bo jak widać niczego się nie nauczyliście. Od dziś będę się kierować mottem " jaka płaca, taka praca". muszę napisać nowe CV. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
pkowiec07 Re: Bonus 11.12.07, 21:05 dzis sie dowiedzialem ze nie dostane tego bonus(dla przypomnienia zostalem zatrudniony z dniem 2 kwietnia tego roku-1kwietnia wypadal w niedziele czyli jasnym jest ze praca ani umowa w tym dniu nie mogla sie rozpoczac)i ten powod byl jedynym dlaczego nie jestem osoba uprawniona do niego.mam pytanie czy ktos moglby mi podpowiedziec gdzie moge dostac tekst rozporzadzenia nt bonusa i gdzie ewentualnie mozna sie odwolac w tej sprawie i czy warto?P.S- chetnie poznam opinie innych osob w mojej sprawie. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: Bonus 14.12.07, 13:14 z Tobą to już w ogólne na maxa po chamsku pojechali Odpowiedz Link
polon.1 Re: Bonus 12.12.07, 20:46 To tak, jakby powiedzieć że np. CIT nie przynosi zysków, ale gdyby nie Oni to dalej liczyłbyś na liczydle, albo klientów notował w notesie. Z tego co wiem to w COK robi się karty dla klientów, generuje nr PIN, monitoruje transakcje bankomatowe. To tam pracownicy zajmują się aplikacjami sterującymi wszystkimi operacjami kartami. Jeśli nie przynosi zysku, to może go zlikwidować, tylko co dalej ? Wypłacać pieniądze klientom w kasie ? Tylko ile, bo to bez COK-u przestanie działać. Odpowiedz Link
spryciarz3 Re: Bonus 12.12.07, 21:15 A dlaczego np. taka korporacja w kujawsko-pomorskim dostała 127 %, nasze centrum korporacyjne wypracowało wszystkie plany z nawiązką , nie mamy czasu zrobić siusiu , biegając między klientami , zakładając rachunki, robiąc w rekordowym tempie kredyty ( często w domu po nocach) i dostajemy mniej niż CRB,CIT,CRW , ośrodki szkoleniowe. Po prostu odechciewa sie pracować. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: Bonus 14.12.07, 13:03 jak robicie w domu po nocach to wybacz ale jesteście frajerzy - powinniście się już dawno nauczyć że w tym banku nie zostaniecie za to docenieni Odpowiedz Link
gonz0 Re: Bonus 14.12.07, 22:31 wiesz - spojrz na to z innej strony - średni omoze i CIT dostał 138,9% ale zapytaj się każdego informatyka z osobna czy aby na pewno tyle dostał. Sądzę że niewielu dostało rzeczoną stawkę - nawet wiem kto nei dostał :)))) Odpowiedz Link
gonz0 Re: Bonus 13.12.07, 09:01 ostatnio słowo "likwidacja" jest trendy więc nie zdzwię się jak z nowym rokiem niebędzie CITu COKu i innych teleinformatycznych pierdoletów. Umarł król niech żyje król ! Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: Bonus 14.12.07, 13:20 Kurcze właśnie sie doliczyłem i nie jest tak różowo jak mi się w pierwszej chwili wydawało. Bo w tamtym roku miałem bonusa 45% wiekszego od wynagrodzenia, a teraz mam tylko 40% większego od wynagrodzenia - wiec miało być wiecej średnio o 26% niz w tamtym roku, a u mnie kurde wychodzi że jest wręcz mniej procentowo. Normalnie od razu źle się poczułem i nie wiem jak długo mnie to bedzie trzymało. Odpowiedz Link
gonz0 Re: Bonus 14.12.07, 22:32 Może lepiej znają nasze potrzeby od nas samych ? Matrix normalnie ;) Odpowiedz Link