Dodaj do ulubionych

zapusty 2017

02.03.17, 22:36
Witam byłem w Topólce na przeglądzie kóz było pięknie fajne przedstawienie do momentu ogłoszenia werdyktu ,że nagrody ufundował Wójt Gminy Topólka.Jeśli w rzeczywistości były to pieniądze Pana Wójta ok wszystko w porządku nie mam zastrzeżeń.A jeśli z budżetu Urzędu Gminy to nagroda była ufundowana z pieniędzy podatników tej Gminy moje pytanie dla was czy ja dobrze myślę proszę o komentarze.
Obserwuj wątek
    • 12komik12 Re: zapusty 2017 05.03.17, 17:45
      Nie byłem na przeglądzie kóz więc nie wiem czy było pięknie, ale uważam lepiej oficjalnie przekazać nagrodę - niż tak jak kiedyś po cichu kupić garnki i patelnie (za czyje pieniądze?) i rozwozić je w godzinach pracy służbowym samochodem po gminie.
    • wielkiprzesmiewca Re: zapusty 2017 11.03.17, 17:07
      Nie.
      Idąc Twoim tokiem myślenia wszystkie nagrody przyznawane przez jakiegokolwiek urzędnika (wójta, marszałka, prezydenta, premiera) musiałyby nazywać się "Nagrodami Narodu/Ludu", ewentualnie "Nagrodami Podatników".
      Btw. nieźle by to brzmiało: "Nagroda podatników gminy Topólka dla najlepszej kozy 2017 wędruje do..". W sumie, taka nazwa również byłaby kłamliwa. Będąc aż tak dokładnym - nad wyborem najlepszej kozy musiałoby odbyć się gminne referendum. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka