maretina 19.06.07, 09:13 jakie generali ma polisydla dzieci? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamba30 Re: mamba! 19.06.07, 10:45 Plan oszczędnościowy dla dziecka - umowa na czas nieokreślonyskładka od 125 zł./m-c, 300 kwartał, 550 półroczna i 1000 roczna, możesz wybrać sobie na jakim funduszu kasa będzie pracowała Ubezpieczenie posagowe Lew Junior - okres ubezp. od 5 do 25 lat. min. składka m- na 80 zł. w obu przypadkach można zawierać umowy dodatkowe Odpowiedz Link
maretina Re: mamba! 19.06.07, 10:48 a jesli mam grupowke w generali, planuje tez w tym samym towarzystwie zalozyc indywidualne konta emerytalne dla meza i dla siebie, to moge liczyc na znizki? jakie? Odpowiedz Link
mamba30 Re: mamba! 19.06.07, 10:55 na to pytanie nie umiem Ci odpowiedzieć, pewnie do takich przypadków podchodzą indywidualnie, bo składki i ich wysokości są określone w warunkach umowy i są stałe. Jeżeli byś chciała fajny fundusz dla Was, to między nami mówiąc masz kilka dni na zdecydowanie się. Mogę Ci coś zaproponować sensownego i taniego. W naszym oddziale dobrze się sprzedaje i z tej racji przedłużyli promocję. Do końca czerwca przy podpisaniu umowyskładka wynosi bodajże 100 zł./m-c, od lipca będzie to już 300, tak jak było wcześniej. Co do polisy dla Kajtka, to lepszy jest Plan oszczędnościowy dla dziecka, niż Junior. Mimo że składka jest wyższa, to więcej zyskujesz i w każdej chwili możesz przerwać opłacanie (po 2 latach nie tracisz), bądź przejść w ubezpieczenie bezskładkowe i wtedy to, co zgromadziłaś, będzie pracowalo na funduszach. Odpowiedz Link
maretina Re: mamba! 19.06.07, 10:59 ale mnie zakrecilas! ps. jakbys moga skrobac na meila co udalo Ci sie wczoraj zdzialac, ebde wdzieczna! Odpowiedz Link
mamba30 Re: mamba! 19.06.07, 11:04 nie muszę na maila, tu napiszę, będę miała receptę na coś "łagodnego" i zobaczymy, co z tego wyniknie. Ma u mnie kolo 1 szansę, potem niech się sam tapla w bagienku Odpowiedz Link