17.01.12, 21:59
Bylam na forum o winie i az sie zdziwilam, ze nie piszesz tam o ruchu AA, albo o wyzszosci koniaku nad winem. I tak mysle co czyni wegeforum tak ciekawym, ze ci sie chce z nami droczyc. Mi by sie nie chcialo pisac na forum o pieczeniach miesnych i przekonywac do swoich racji. Powiedz, wlasciwie napisz: interesujesz sie miesem? Dbasz o zdrowie spoleczenstwa czy o co chodzi? Juz ktorys miesiac mnie to trapi wiec postanowilam zapytac. Bez zlosci, po ludzku i z ciekawosci. Aha dzieki tobie Duzo ciekawych rzeczy sie dowiaduje, ludzie podrzuca link na poparcie tego co pisza. I wszystko fajnie. Ale mi nie daje spokoju skad ty tu sie znalazles. Tylko mi nie pisz, ze moze tu dyskutowac kazdy bo to wiem... chodzi mi o twoje rozumowanie bardziej :P
Obserwuj wątek
    • llukiz Re: Misiu :) 18.01.12, 21:25
      >> Ale mi nie daje spokoju skad ty tu sie znalazles
      Udowadnianie idiocie, że jest idiotą sprawia wiele przyjemności i stąd jego działalność.
      • dagis.1 Re: Misiu :) 18.01.12, 21:34
        a w czym niby ten idiotyzm sie akurat na tym forum objawia?

bo ja przepraszam nie rozumiem

to ze ktos np ktos pije wino a ja nie odbieram jako odmiennosc a nie przejaw idiotyzmu ktorejkowliek ze stron :)
        • feel_good_inc Re: Misiu :) 19.01.12, 09:09
          > a w czym niby ten idiotyzm sie akurat na tym forum objawia?

Idiotyzmem jest wrzucanie tysięczny raz tych samych, głupich wklejek przy których bledną ulotki kreacjonistów.
          Podpieranie swoich argumentów wielokrotnie skompromitowanymi "badaniami naukowymi".
          Ignorowanie każdego faktu, który przeczy przyjętemu światopoglądowi.
          Twierdzenie o wyższości moralnej zabicia jednej żyjącej istoty (rośliny) od innej żyjącej istoty (zwierzęcia).
          Generalnie każda próba mieszania ideologii opartej na szeroko pojętym religianctwie do żywienia to kompletny idiotyzm.

Bo do tego, czy nęci cię boczek czy seler to ani misio, ani nikt zdrowy na umyśle nic nie ma. Natomiast jeżeli ktoś do tego dorabia ideologię, to inaczej niż idiotą nazwać go nie można.

> to ze ktos np ktos pije wino a ja nie odbieram jako odmiennosc a nie przejaw id
          > iotyzmu ktorejkowliek ze stron :)

Każdego, kto stwierdzi, że picie wina stawia go wyżej moralnie czy etycznie od pijącego piwo, też nazwałbym idiotą.
          • dagis.1 Re: Misiu :) 19.01.12, 11:51
            Hmmm to o czym piszesz to swiatopoglad. W naszej kulturze panuje wolnosc wyboru religii, wyznawanych wartosci itp, w granicach norm spolecznych oczywisciei komentarze jakie padaja w tym watku sa zwyczajnie niekulturalne i niegrzeczne. Dodatkowo nie ogarniam potrzeby udowadniania komukolwiek, ze jest "idiota" i taka postawe odbieram jako przejaw braku poczucia wlasnej wartosci, bo kto z ugruntowanym poczuciem wartosci swojego jestestwa ma tak ogromna potrzebe wytykania komukolwiek w kolko glupoty i atakowania na kazdym kroku. Wciaz mnie to dziwi - moze dlatego, ze mimo tego ze jestem ateistka nie wchodze do kosciola, meczetu czy forum dla wierzacych oswiecac zyjacych inaczej, ze sa idiotami. :)
            • feel_good_inc Re: Misiu :) 19.01.12, 11:53
              dagis.1 napisała:
              > Wciaz mnie to dziwi -
              > moze dlatego, ze mimo tego ze jestem ateistka nie wchodze do kosciola, meczetu
              > czy forum dla wierzacych oswiecac zyjacych inaczej, ze sa idiotami. :)

No proszę, a wegetrolle z tego forum robią najazdy na inne fora i wklejają tam po milion razy swoje "natchnione" teksty. Misio to ino odwetowiec.
              • dagis.1 Re: Misiu :) 19.01.12, 12:16
                Aha czyli oko za oko :] jesli temu scenariuszowi zaufac (a sledztwa prowadzic nie bede) ;)

Szkoda,ze tak to musi wygadac bo na tym forum chetnie pogadaliby nie tylko wegetrolle :P nie rozumie i nie ogarniam o co ta atmosfera? O innosc? Roznice? Chore
                • misiu-1 Re: Misiu :) 19.01.12, 12:47
                  dagis.1 napisała:

> Szkoda,ze tak to musi wygadac bo na tym forum chetnie pogadaliby nie tylko wegetrolle :P
                  > nie rozumie i nie ogarniam o co ta atmosfera? O innosc? Roznice? Chore

Nie o inność, tylko o agresję propagandową wegetarian wobec ludzi normalnych. To dopiero jest chore.
              • krystyna.opty.1 Re: Misiu :) 01.02.12, 01:11
                > Misio to ino odwetowiec.

Jaki tak odwetooowiec...? ;)
                Misiu tylko próbuje racjonalnie prostować w I-necie odjechane wege-filozofie żywieniowe.

I CHWAŁA MU ZA TO :)
            • seth.destructor Re: Misiu :) 19.01.12, 20:05
              Wciaz mnie to dziwi -
              > moze dlatego, ze mimo tego ze jestem ateistka nie wchodze do kosciola, meczetu
              > czy forum dla wierzacych oswiecac zyjacych inaczej, ze sa idiotami. :)

Gdybyś jako ateistka atakowała agresywnie ludzi chodzących do kościoła czy meczetu - wyzywając ich, okazując pogardę, nazywając przestępcami, wysyłając im wypowiedzi naukowców i autorytetów, jakimi to są złoczyńcami, posuwając się do rękoczynów, stalkingu, napadów i tak dalej, to spotkałabyś się z taką reakcją, jak wegeterroryści pojawiający się tu i ówdzie.
              Tutaj to i tak jeszcze pikuś, wegeterroryści tylko ewangelizują, ale w UK dochodziło do aktów przemocy wobec ludzi na tym punkcie. A jakakolwiek ideologia, która w swym manifeście ma krzywdzenie ludzi, jest zła.
              • dagis.1 Re: Misiu :) 19.01.12, 22:38
                to dobrze ze nie zyje w uk ;)

nie wiem
                wydaje mi sie ze demonizujecie

chyba nie kazdy wegetarianin to terrorysta ;)

wg takiego rozumowania to kazda ideologia jest zla
                bo kazda czasem jest w zly sposob gloszona, przekazywana itd :)
                innymi slowy wina moze lezec w sposobie przekazania nie samej tresci
                • feel_good_inc Re: Misiu :) 20.01.12, 08:09
                  dagis.1 napisała:
                  > to dobrze ze nie zyje w uk ;)

Nie tylko w UK się to zdarzało. Mózgi wyprane ideologiami są wszędzie.
                  Próba wypisania się z sekty kończy się jak w Islamie: blogs.laweekly.com/squidink/2010/11/voracious_blogger_vegan_death_threats.php

> nie wiem
                  > wydaje mi sie ze demonizujecie
                  > chyba nie kazdy wegetarianin to terrorysta ;)

Akurat tutaj są tylko tacy. Zresztą poczytaj wątki na tym forum - jakakolwiek próba dyskusji czy zgłoszenie zdanie odrębnego jest natychmiast gaszone przez zelotów. "Tylko weganizm jest droga na życie i mam tu cztery wklejki ze stron ideologicznych które mówią, że mam rację, morderco!"

> wg takiego rozumowania to kazda ideologia jest zla
                  > bo kazda czasem jest w zly sposob gloszona, przekazywana itd :)
                  > innymi slowy wina moze lezec w sposobie przekazania nie samej tresci

Podstawowym problemem jest właśnie mieszanie idiotycznej ideologii do czegoś tak prostego jak sposób odżywiania. Zresztą kolejny raz odsyłam do wątków na tym forum - tutejszym vegetrollom nie chodzi bynajmniej o to, że ktoś nie lubi mięsa - vege ma być sposobem na życie, pierwszą rzeczą o jakiej myślisz po przebudzeniu i ostatnią z jaką kładziesz się spać.
                  Zrobili sobie z tego religię, która utrzymuje ich w sztucznym poczuciu wyższości nad szarymi masami.
                  • dagis.1 Re: Misiu :) 20.01.12, 19:16
                    Akurat sie mylisz bo widzisz rowniez jestem wegetarianka, rowniez bywam na forum ale: nie czuje sie terrorystka, nie czuje sie przesadnie nasiaknieta ideologicznie, ani specjalnie lepsza niz osoby spozywajace mieso. Owszem wege jest jakims tam moim stylem zycia i wiaze sie z jakas tam moja ideologia ale przed zasnieciem i po obudzeniu mysle o roznych rzeczach ;) ... Co chce pokazac to to ze wegetarianizm ma rozne oblicza, ponadto nie widze tu specjalnie terrorystow. Widze forum ludzi ktorych cos tam laczy i kilka osob ktorym sie to nie podoba ;) owszem czasem wpisy tu sa radykalne ze strony wege ale ton opozycji nie odbiega.
                • seth.destructor Re: Misiu :) 20.01.12, 18:53
                  Cytacik dzisiejszego trolla z forum Społeczeństwo:
                  Dlaczego wokół nas jest tyle zła? Ponieważ ludzie w myślach, mowie, czynach, wytwarzają złą atmosferę. Ta nienawistna, egoistyczna atmosfera sprzyja brutalności, okrucieństwu, wojnom, wykorzystywaniu innych dla swoich nędznych interesków, zabijaniu zwierząt i ich zjadaniu.
                  No cóż, co dajesz, wraca do ciebie. Kółeczko się zamyka i pędzi coraz prędzej.
                  Zatrzymaj się i pomyśl.

W skrócie: ci, co zjadają zwierzęta, są nienawistnymi, złymi, brutalnymi, okrutnymi egoistami wywołującymi wojny.

A ja na szczęście mam do czynienia z wieloma indyjskimi wegetarianami, którzy są przyjaźni i czasami podsuwają ciekawe przepisy.
                  • krystyna.opty.1 Re: Misiu :) 01.02.12, 01:42
                    seth.destructor napisał:

> W skrócie: ci, co zjadają zwierzęta, są nienawistnymi, złymi, brutalnymi, okrut
                    > nymi egoistami wywołującymi wojny.

Czy Twoi rodzice są wegetarianami? Czy są nienawistnymi, złymi, brutalnymi, okrutnymi egoistami wywołującymi wojny?
                    Czy Twoja dieta nie pozwala Ci już dostrzec tej nader jaskrawej manipulacji?
      • szuwary4 Re: Misiu :) 22.01.12, 09:09
        A uchodzić za idiotę w oczach kretyna to rozkosz dla smakosza. Jak mawiał Georges Courteline.
        • szuwary4 Re: Misiu :) 22.01.12, 09:28
          To w odpowiedzi na wyjasninie feel-good-inca, bo ja myślę, że po prostu jesteśmy dla Misia1 i jemu podobnych bywalców tego forum - bardzo atrakcyjni.
    • misiu-1 Re: Misiu :) 19.01.12, 12:55
      dagis.1 napisała:

> Mi by sie nie chcialo pisac na forum o pieczeniach miesnych i przekonywac do swoich racji.

Na forum poświęconych stricte pieczeniom mięsnym może nie, ale gdyby istniało forum ideologiczne o jedzeniu mięsa, na którym rozpowszechniano by twierdzenia, że wegetarianizm jest odpowiedzialny za wojny, głód na świecie, zanieczyszczenie środowiska, globalne ocieplenie, choroby cywilizacyjne, etc., to możemy się założyć, że niejednemu z was zechciałoby się polemizować z tymi kłamstwami.
      • dagis.1 Re: Misiu :) 19.01.12, 13:38
        No mi raczej nie :) ..... Z reszta ciupke demonizujesz chyba te wegeideologie. Poza tym udzielasz sie gorliwie nie tylko w watkach o wojnie i glodzie wiec az takim znow potulnym barankiem nie jestes o czym swiadczy chociazby twoj chyba nie do konca grzeczny i przemyslany post w tym watku przekreslajacy wegetarianina z listy normalnych ludzi.

Mysle ze przydaloby sie,zebys przystopowal z tym etykietowaniem bo wyrocznia nie jestes. Mysle tez, ze zmiany zawsze warto zaczac od siebie. Moze gdybys sam przestal tu wlazic najezony i taaaaaaki madry duskusje wygladalyby troche inaczej.

Z jednym sie zgodze, poziom nasiakniecia ideologia powodujacy lekkie zamkniecie na Swiat i mnie tu razi mimo, ze ogolnie poglady tez mam wege. Wciaz jednak pracuje rownolegle nad otwartoscia na innych ,staram sie traktowac miesozercow tak jak chcialabym zeby oni traktowali mnie. Tego mi tu brakuje. Okej jest dyskutowac tylko, ze poziom chyba nie ten nam tutaj wychodzi. Masz w tym wiele zaslugi. Badz wiec laskaw nie rozpoerdzielac nam forum ladnie prosze. Forum o miesnych pieczeniach jeszcze nie ma? Moze tam bys sie lepiej wyluzowal? Zawsze mozesz takie zalozyc ;)

Na swiecie jest wiele "prawd" (odwoluje sie tu do twojego zwrotu "klamstw") i pozwolmy moze im sobie wspolistniec. Na tym polega roznorodnosc swiata, ze kazdy wygrzebuje pasujaca mu ideologie. To forum akurat dotyczy wege i nie rozumiem co cie tak boli?

Przeciez tak samo jak kazdy moze pisac tu kazdy moze zalozyc forum prywatne. Moze to cos dla ciebie? Forum anty-wege! Przemysl moze by ci zalatwilo twoje klopoty?
        • dagis.1 Re: Misiu :) 19.01.12, 13:52
          Eeee jestesmy spaleni
          Niechcacy wskoczyla mi twoja wizytowka i widze ze wegeforum masz w ulubionych
          To pewnie nici z anty-wege :P

Tez lubie E.T :)

Mam nadzieje, ze uczyni to mnie - nedzna wegetarianke bardziej ludzka w twych oczach :))
        • misiu-1 Re: Misiu :) 19.01.12, 14:18
          dagis.1 napisała:

> No mi raczej nie :) ..... Z reszta ciupke demonizujesz chyba te wegeideologie.
          > Poza tym udzielasz sie gorliwie nie tylko w watkach o wojnie i glodzie wiec az
          > takim znow potulnym barankiem nie jestes o czym swiadczy chociazby twoj chyba
          > nie do konca grzeczny i przemyslany post w tym watku przekreslajacy wegetariani
          > na z listy normalnych ludzi.

To nie mój post przekreśla kogokolwiek, tylko fakty. Normę stanowi przecież większość, a nie margines.

> Mysle ze przydaloby sie,zebys przystopowal z tym etykietowaniem bo wyrocznia nie jestes.

Jak nie, jak tak? ;)

> Mysle tez, ze zmiany zawsze warto zaczac od siebie. Moze gdybys sam przestal tu wlazic
          > najezony i taaaaaaki madry duskusje wygladalyby troche inaczej.

Czyli mam wchodzić pokorny i taaaaki głupi jak carski urzędnik i wtedy dyskusja będzie wyglądała inaczej? Inaczej pewnie tak. Ale czy lepiej?

> Badz wiec laskaw nie rozpoerdzielac nam forum ladnie prosze. Forum o miesnych
          > pieczeniach jeszcze nie ma? Moze tam bys sie lepiej wyluzowal? Zawsze mozesz takie
          > zalozyc ;)

Pani tu, pani Dagis, kombinujesz, żeby się mnie pozbyć. Nie będzie z tego nic. Waćpani mnie wyganiasz, a ja gore.

> Na swiecie jest wiele "prawd" (odwoluje sie tu do twojego zwrotu "klamstw") i pozwolmy
          > moze im sobie wspolistniec. Na tym polega roznorodnosc swiata, ze kazdy wygrzebuje
          > pasujaca mu ideologie.

Między prawdą a kłamstwem nie ma zgody i być nie może. Kłamstwu w życiu należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom.

> To forum akurat dotyczy wege i nie rozumiem co cie tak boli?

No właśnie kłamstwo.

> Przeciez tak samo jak kazdy moze pisac tu kazdy moze zalozyc forum prywatne. Moze to
          > cos dla ciebie? Forum anty-wege! Przemysl moze by ci zalatwilo twoje klopoty?

Skoro każdy może tu pisać, to chyba ja też? Prywatnego forum anty-wege nie potrzebuję, ponieważ ja nie jestem anty-wege. Mnie wegetarianie nie przeszkadzają, dopóki nie usiłują narzucać innym swoich przekonań kłamstwem, manipulacją lub przemocą.
          • dagis.1 Re: Misiu :) 19.01.12, 14:46
            Wiesz misiu ja mysle ze i ty i ja to za glupi jeszcze jestesmy zeby ideologie dzielic na prawdy i nieprawdy. Duzo w swiecie sprzecznosci ktore jednak leza gdzies miedzy tym a tym.

Temat normalnosci jest imo bardziej zlozony niz zakladasz. A i samo zjawisko niespozywania miesa nie jest az tak marginalne. Jedzenie tylko sernika okej moze marginalne jest Ale wegetarianizm czy ja wiem?

Nie namawiam cie do glupoty tylko obnizenia progu agresji, wiekszego dystansu, mniejszego zapatrzenia w siebie. :) i odrobiny serdecznosci. Zarzuty ktore stawiasz i dolu postu swojego nt. agresji i ideologi zderz troche ze soba ;)

Wyganiac bym cie nie chciala, glos anty konstruktywny bywa. To czego bym chciala to wiecej czlowieczenstwa w rozmowach i mniej tej glupiej wojny...... Z reszta jak napisalam - w miedzyczasie stracilam nadzieje, ze zostaniesz "ojcem" nowego ruchu. Szkoda portal gazeta.pl Zyskalby slawe i moze bys mnie przytoczyl w jakis wywiadzie jako nazwijmy to swoja muze :P
    • brumbak111 cytaty z forum 22.01.12, 11:58
      dagis.1 napisała:

>. Ale mi nie daje spokoju skad ty tu si
      > e znalazles. Tylko mi nie pisz, ze moze tu dyskutowac kazdy bo to wiem... chodz
      > i mi o twoje rozumowanie bardziej :P

misiu to cham i osobnik chory psychicznie:

Autor: Gość: misiu IP: 5.2.* / *.chello.pl
      [i]Rozmowa z tak wyjątkowym idiotą, nie mieszczącym się w żadnych cywilizowanych
      normach (w mierniku wywala bezpieczniki), istotnie może z pozoru przypominać
      walenie głową w mur. Tylko skąd ci do tego zakutego łaba przyszło, że ja tu
      przyszedłem gadać z taką śmierdzącą mendą[/i]?

Tym gorzej świadczy to o twoich wypocinach,[b] nędzny matołku. [/b]
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=6592495&a=6597430
      Mój iloraz inteligencji jest i tak dwukrotnie większy od Twojego, kretynie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=6160407&a=6183383
      Re: do frani KRETYNKI I FANATYCZKI
      Autor: Gość: misiu IP: *.chello.pl
      Data: 07.01.03, 20:26
      o spadaj od komputera, ekologu za dychę, nieświadom ile szkód w ekosystemie
      przynosi jego wytworzenie. Morderco roślinek,

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html /> Caps lock Ci się zaciął?Bardzo fajnie się czujemy, jak ZGNOIMY jakieś brum-bractwo. To forum jest dla nas jak znalazł.

Portalowy idiota: brumbak napisał(a):
      - jak myślicie , czy misiu tak z zyczliwości i sympatii dla vege wysłał post
      o śmierci Niemena?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=10301304&a=10302182
      A do głowy ci nie przyszło, głupi gnoju, że może po prostu z sympatii dla
      samego artysty,

• yuka66 Re: cytaty z forum 22.01.12, 15:02
        Dagis - daj sobie spokój z dyskusją z misiem. Takich ludzi się po prostu ignoruje. On nie potrafi dyskutować na poziomie.
      • misiu-1 Re: cytaty z b***baka 22.01.12, 17:45
        forum.gazeta.pl/forum/w,1,88187122,88187122,Lista_Brumbaka_v_6_0.html
      • krystyna.opty.1 Re: cytaty z forum 01.02.12, 01:28
        Heh... brumbaczku, lata mijają, a ty nadal niezmiennie do pięt mu nie dorastasz.
    • znana.jako.ggigus Misiu to fenomen 23.01.12, 19:03
      i niczym absolut nie da sie go zglebic i zrozumiec.
      • yuka66 Re: Misiu to fenomen 23.01.12, 21:26
        Nie zchlebiaj mu, misio to zwykły cham.
        • misiu-1 Re: Misiu to fenomen 24.01.12, 10:51
          yuka66 napisała:

> Nie zchlebiaj mu, misio to zwykły cham.

Nie tylko, bo jeszcze prostak, arogant i kanalia. Dobrze, że przynajmniej ty jesteś grzeczna i kulturalna. To pozwala z optymizmem patrzeć w przyszłość.
        • znana.jako.ggigus no wiesz 26.01.12, 18:32
          mozna kogos ironicznie okreslic mianem absolutu. Wazne zeby sobie nie zawracac nim glowy i nie tracic czasu na dyskusje. Ale popiol na moja glowe, bo sama tracilam cenny czas:)
    • misiu_jeden misiu-1 20.02.12, 18:22
      ten nick zapewne lekko psycholowatym jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka