fringilla_coelebs 27.11.13, 09:09 Bardzo proszę o podpowiedzi: gdzie mogę w tym sezonie kupić śniegowce bez skóry? Nie chcę już więcej kupować butów zrobionych ze zwierząt. Mieszkam w Warszawie. Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znana.jako.ggigus Re: Śniegowce 28.11.13, 10:11 Deichmann ma dobre i tanie buty, polepszyla im sie tez jakosc, te ze sztucznych materialow oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
fringilla_coelebs Re: Śniegowce 29.11.13, 11:45 Bardzo dziękuję za podpowiedź. Zajrzę tam na pewno. Może ktoś jeszcze widział gdzieś ciepłe śniegowce bez części ciał zwierząt? Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Śniegowce 30.11.13, 15:27 Jest dużo butów z tworzyw sztucznych. Przy ich produkcji zanieczyszczono środowisko na tyle, że zginęły tysiące zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
fringilla_coelebs Re: Śniegowce 01.12.13, 16:03 Byłam w Deichmannie, rzeczywiście mają śniegowce bez skóry. Kupiłam jednak swoje w sklepie eVerest, po prostu wydały mi się ładniejsze. Bardzo się cieszę, że mi się udało :) Już się bałam, że będę po śniegu chodzić w jesiennych butkach. Co do wypowiedzi Seth.destructora - zadziwia mnie upór, z jakim osoby kupujące skórzane buty powtarzają tę opinię. Proszę o konkretne wyniki badań, dane, raporty komisji badających umieralność poszczególnych gatunków. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Śniegowce 04.12.13, 08:26 fringilla_coelebs napisała: > Co do wypowiedzi Seth.destructora - zadziwia mnie upór, z jakim osoby kupujące > skórzane buty powtarzają tę opinię. Dziwić może upór, z jakim osoby kupujące buty z ropy naftowej zaprzeczają tej opinii. > Proszę o konkretne wyniki badań, dane, raporty komisji badających umieralność > poszczególnych gatunków. A ty masz jakieś wyniki badań i raporty komisji badających umieralność poszczególnych gatunków w odniesieniu do przemysłu obuwniczego? Nie potrzeba żadnych takich raportów, ponieważ jest rzeczą oczywistą, że skóra pochodzi z zabitych zwierząt. Tak samo oczywistą rzeczą, niewymagającą żadnych raportów, jest to, że zwierzęta giną przy produkcji butów z ropy naftowej. Manifesta non egent probatione. A jeśli masz jakieś wątpliwości, to pogugluj wg. hasła "exxon valdez". Odpowiedz Link Zgłoś
fringilla_coelebs Re: Śniegowce 04.12.13, 08:59 Dziękuję za wszystkie opinie. Swoją sprawę załatwiłam, także pozwolę sobie nie brać udziału w dyskusji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś