grabinia26 07.02.05, 12:10 Misiu, Sławku, Krysiu, Rysiu.... Zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arecibo1 Re: Forum UMARŁO.... 07.02.05, 14:13 Badz wdziecza B.Pascalowi, to dzieki niemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onlyTHElonely Re: Forum UMARŁO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:34 przyłączam się.... było to do przewidzenia.. ale MY JESTEŚMY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Forum UMARŁO.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 16:38 Jeszcze nie zdechło.Napiszcie coś ciekawego i kontrowersyjnego ,pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: Forum UMARŁO.... 08.02.05, 14:58 Oj zagdzam, sie to Pascal. Misiu i inni bywali denerwujacy, ale to tylko podnosilo temperature dyskusji. ale jak tu dyskutowac jak jasnioeszanowny pascal wycina wg wlasnego widzimisie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Forum UMARŁO.... IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.02.05, 17:08 Prywatne forum "pod barankiem" też znajduje się w stanie śmierci klinicznej, mimo zmiany statusu na otwarty i dość regularnego galwanizowania tematami tak ściśle związanymi z wegetarianizmem jak "jakim jesteś drzewem?" czy "jakie książki czytacie?". Nie macie o czym, czy nie chcecie rozmawiać - Wasza sprawa. Czy się z tego cieszymy? Mogę odpowiadać tylko za siebie - cieszę się, że oddajecie pole, bo to daje dużo do myślenia. Cieszę się też, że forum potrafi się czasem oczyścić z osobników aspołecznych. Zadowolona z odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onlyTHElonely Re: Forum UMARŁO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 17:37 A JA BYM RACZEJ SPYTAŁ- PO CO WAM TO? LEPIEJ SIE CZUJECIE , gdy ZGNOICIE KOGOŚ? TO FORUM NIE JEST DLA WAS... choć dla wszystkich... Mamy was po prostu dosyć.. "oddanie pola" oznacza,że była jakaś walka...a my żadnej wealki nie potrzebujemy.....mamy dosyć tego dosrywania ludziom za wszystko... Wiem,ze niektórzy jak już nie mogą niczym błysnąc to przynajmniej nabrużdżą... NAPRAWDE NIE PRZESZKADZA WAM,ZE NIKT TU WAS , zwyczajnie NIE LUBI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.02.05, 18:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kappaa Re: Forum UMARŁO.... 07.02.05, 20:43 Misiu, nie prowokuj. OnlyTHElonely: Widzisz, tu nie sympatię chodzi, ale o kłamstwa i bzdury, jakie się na tym forum próbuje propagować. Kłamstwa, które wielu spośród forumowiczów zdemaskowało, tak że ich autorom pozostało tylko obrażanie innych. Nie dziwię się, że "nikt nas nie lubi" - rzadko kto docenia ludzi, którzy ujawniają kłamstwa. Nie jest to "GNOJENIE", czy "dosrywanie za wszystko", ale zwykła dyskusja i prostowanie faktów. Rzeczywiście, jeżeli ktoś buduje swoje wypowiedzi na bzdurach, to ich demaskowanie może odbierać jako "GNOJENIE". Ale to akurat jest jego problem. Reasumując - piszcie prawdę, to nie będzie problemów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onlyTHElonely Re: Forum UMARŁO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 09:43 ależ zgadzam się z tobą....chodzi mi tu o Miski i inne Ryśki, które tylko czekają żeby udowodnić bezzsens wegetarianizmu, jakby od tego zależało ich życie? Myślę sobie ,że są osobami bardzo samotnymi i niedowartościowanymi, których nikt nie słucha..no chyba że po prostu są zwykłymi CHAMAMI. A co do KONSTRUKTYWNYCH SPORÓW czy nawet KŁÓTNI - jestem za!!!!! bo po to właśnie jest to forum. Jestem WEGE ponad ćwierć wieku ale i tak nie wiem wszystkiego na temat produktów pochodzenia zwierzęcego, niezwierzecego...i całej masy innych rzeczy...ale uważam,że FORUM powinno być wymianą INFORMACJI , POGLĄDÓW nie INWEKTYW... a od jakiegoś czasu właśnie tak się stało, toteż ludzie przestali tu zaglądać...co niestety z przykrością muszę przyznać, jest też winą naszego "OPIEKUNA", któremu się "robic nie chce"... ale nic to. było minęło.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 09:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Forum UMARŁO.... 08.02.05, 10:06 :) :) Rycho - jesteś nie-poprawny politycznie - teraz się mówi homoseksaualistą którego rzucił kochanek :) tylko nie wiem po co ten tekst pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Forum UMARŁO.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 10:10 Bo ten typ czepia się mnie od dosyć dawna. Na drugi raz się poprawię:-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judith_Waw Re: Forum UMARŁO.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:03 a jaki jest sens w udowadnianiu bezsensu bycia wege? co to kogo niby obchodzi ze komuś jest "żal" zwierząt i wierzy że robi tym coś dobrego nie tylko dla siebie? Przecież nie jestesmy żadną sektą która dokonuje masowych samobójstw namawiając do tego uprzednio nieświadomych ludzi.... Każdą ideologię można krytykować, każdą religię, subkulturę, każdy pogląd. Na wszystko są kontrargumenty. Oczywiście warto prowadzić dyskusje, bo można ujawinić różne "ciekawostki" no i poznać rózne światopoglądy, ale ja odnoszę wrażenie że tutaj nie szanuje się nawzajem poglądów innych i dyskusje przybierają nieco przedszkolny charakter "a ty jesteś gópi bo robisz tak i tak" (ort celowa)... Lepiej więc że umarło, bo takie dyskusje prowadza tylko do powstawania bezsensownych kłótni typu "czy najpierw było jajko czy kura" a przecież zarówno wege jak i nie wege w swoich poglądach mają sporo "nieracji" utopia po prostu NIE ISTNIEJE, możemy tylko starac się do niej zbliżać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pszemol Re: Forum UMARŁO.... IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 20.02.05, 22:37 Gość portalu: Judith_Waw napisał(a): > co to kogo niby obchodzi ze komuś jest "żal" zwierząt > i wierzy że robi tym coś dobrego nie tylko dla siebie? Żaden wegetarianin nie robi NIC dla zwierząt! Jeśli twierdzisz że jest inaczej, to pokaż mi choć jednego prosiaka którego uratowałaś od rzeźni! Pokaż mi te kurczaki, które uniknęły zagazowania dzięki Tobie... gdzie one są ? Ich nie ma. Żadnego zwierzaka od rzeźni wegetarianizmem NIE URATOWAŁAŚ! Ale jeśli lubisz wierzyć w nieprawdę to sobie wierz... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onlyTHElonely Re: Forum UMARŁO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:09 ...więc jednak CHAM... co było do udowodnienia... rozumiem,że określenie mnie GEJEM miało mnie obrazić? he, he.... a to się żonka zdziwi....mój syn jest gejem i mogę powiedzieć TAK! KOCHAM GEJA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: Forum UMARŁO.... 08.02.05, 14:13 nikt cie przeciez gejem nie nazwal o ile pamietam, to pedalem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Forum UMARŁO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:06 onlyTHElonely napisał(a): > ...więc jednak CHAM... > co było do udowodnienia...< Powiedzieć o tobie,że jesteś żałosny to tak jak by cię wychwalać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onlyTHElonely Re: Forum UMARŁO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:59 dziękuję... wreszcie jakieś dobre słowo z tojej strony... pa, kochanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Forum UMARŁO.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 17:40 Gość portalu: onlyTHElonely napisał(a): > dziękuję... > wreszcie jakieś dobre słowo z tojej strony... > pa, kochanie.... Na dobre słowo zawsze możesz liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kappaa Re: Forum UMARŁO.... 08.02.05, 11:22 Dobrze, tu się zgadzamy, tylko jednego nie rozumiem. Dlaczego twierdzisz, że misiu kogoś obraża? Co jak co, ale on jest jednym z najmocniejszych forumowych dyskutantów, jakich dotąd widziałem. Pisze rzeczy niewygodne dla wegetarian, ale nie zauważyłem, aby starał się udowadniać bezsens wegetarianizmu, co najwyżej bezsens ideologii, jakie się nad wegetarianizm nadbudowuje. I co więcej, jego wywody z erystycznego punktu widzienia są bez zarzutu - stosuje argumentacje i kontrrargumentacje zgodnie z kanonami prowadzenia sporów. Zresztą chwilami żałuję, że nie jestem wegetarianinem, bo prowadzenie dyskusji z kimś tak w tym dobrym to czysta przyjemność i prawdziwe wyzwanie. Wyzwanie, któremu np. brubrak nie był w stanie sprostać, co sprowadziło go do poziomu pospolitego trolla-szkodnika forumowego. Przedstaw więc, jeśli jesteś w stanie konkretne dowody na poparcie swoich stwierdzeń o misiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onlyTHElonely Re: Forum UMARŁO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:18 Słuchaj MISIEK..nie chce mi sie...znowu ta dyskusja będzie się toczyć wokól tego co kto komu powiedział i jak obraził... dla mnie bez róznicy Misiek, Rysiek czy Brum jakiś tam... żeby nie wiem jaki temat zaczać zawsze kończy się na tym,ze trzeba się bronic przed jakimiś zarzutami... Polacy ,niestety, nie umieją dyskutowac ale może jest to zwiazane z ogólnie panującą nietolerancją... "INO JA, JAKEM CHŁOP ,MAM RACJE ! I BASTA !!!!" nie wiem co robisz na tym forum , skoro nie jesteś wege? czy my ci tłumaczymy jaki z ciebie podły mięsożerca? a jeśli już...to wygląda to tak , jakbyś wlazł między pokrzywy i dziwił się że paży..... Ja wychodze z założenia,że jak toś chce wcinać same gruszki , to niech je sobie wcina...i nie ma sensu tłumaczyć że czasem powinien zjeśc coś innego. dorosły jest, nie? a tu odrazu...TY GRUSSSSZZZZKOŻERCO !! idioto i takie tam...to ma byc dyskusja? łeeeeeeeee tam... to ja już wole sobie pójść zaparzyć ZIELONEJ (!) herbaty i wydłubywac fusy z zębów.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kappaa Re: Forum UMARŁO.... 08.02.05, 16:43 Widzisz, nie rozumiesz zasadniczej linii krytyki, jaką stosują forumowicze. Nie mają oni nic przeciwko "wcinaniu samych gruszek", do czasu kiedy osoba "wcinająca same gruszki" nie zaczyna robić z tego ideologii, uzasadniającej jej wyższość nad osobami o innych nawykach żywieniowych. Nieakceptowalne są także wszelkie próby narzucania innycm (czy to dzieciom, czy zwierzętom) swojej diety. W końcu zaś prostowane są kłamstwa stawiające dotyczące różnych diet. Tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Forum UMARŁO.... IP: *.icpnet.pl 09.02.05, 09:53 > Myślę sobie ,że są osobami bardzo samotnymi i niedowartościowanymi, których > nikt nie słucha..no chyba że po prostu są zwykłymi CHAMAMI. Wiesz co Only ;) ty lepiej nie myśl to nie jest coś co ci zbyt dobrze wychodzi ;) zwłaszcza zakończenie myśli jest fajne. Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niente Re: Forum UMARŁO.... IP: *.com 08.02.05, 14:35 Hmmm... Bywalam tu czasem w poszukiwaniu przepisow, szybko jednak przekonalam sie, ze kazde niewinne pytanie wywoluje lawine zlosliwosci i agresji ze strony ... no wlasnie, nie wiem nawet jak nazwac te grupe ludzi, z ktorych az wylewa sie nienawisc do wegetarianizmu i wegetarian, choc pewnie nie tylko... Zastanawialam sie, czy to sie kiedys skonczy, ale widze, ze jest wrecz przeciwnie. To forum rzeczywiscie umiera. Nie wiem na czym to polega. Nigdy nikomu nie narzucalam sie ze swoimi pogladami! Natomiast kiedy tylko powiem, ze nie jem miesa, slysze jak mam zyc, jestem obrazana niewybrednymi zartami i spotykam sie z jawna pogarda( ile razy juz to przezylam nawet ze strony rodziny i znajomych...) TO NIEDORZECZNE! Nie widzialam jeszcze na forum Kuchnia ani jednej agresywnej wegetarianskiej reakcji na pytanie jak przyrzadzic schab cielecy. A przeciez za takich sie nas uwaza... Tutaj natomiast jest tego pelno, wlasciwie w kazdym watku. Nawet pytanie o zupe z soczewicy wywoluje zgrzytanie zebow i zlosliwe komentarze w stylu - lepiej zrob sobie rosol a soczewice wyrzuc. Czy to nie jest chore?! Ciekawe gdzie pojdziecie wylewac swoja zlosc, kiedy to forum rzeczywiscie umrze? Mam nadzieje, ze nigdy sie nie spotkamy! Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Forum UMARŁO.... 08.02.05, 14:41 a tak ad. cielęciny - moja teściowa przyrządziła kotlety sojowe w sosiku grzybowym i przyniosła na przyjęcie wszystkożerców - goście nie mogli się nadziwić jaka pyszna cielęcina bo nigdy przedtem takiej pysznej nie jedli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onlyTHElonely Re: Forum UMARŁO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:30 NINENTE...a szkoda, prawda? ...że się nie spotkamy... a co do tego typu ludzi , to pełno ich na innych pogaduchach. fachowo określa się ich per TROLL .. co jak dla mnie jest zbyt delikatnym określeniem...a le niech tam... ariwederczi....Niente Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt. Marchewa Re: Forum UMARŁO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:44 Brakuje mi jeszcze tylko, komentarza motylej nogi, do kompletu. A forum nie umrze, tylko tak sie bedzie wloklo, co jakis czas pobudzane jakas awantura. Chyba, ze nastapi w koncu przymus logowania. I wtedy ma szanse zdechnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Forum UMARŁO.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 08:59 kpt. Marchewa napisał(a): >Chyba, ze nastapi w koncu przymus logowania. I wtedy ma szanse zdechnac< Albo zdechnie albo będzie wegetowało ku uciesze wegetarian:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Forum UMARŁO.... IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.02.05, 21:19 Jak powiedział Mark Twain? "Pogłoski o mojej śmierci okazały się przesadzone". :-) Odpowiedz Link Zgłoś