Dodaj do ulubionych

swędzi mnie skóra

10.10.05, 21:03
nieznośnie...od tygodnia.na całym ciele.czy to może być np.uczulenie na soję
związane ze zbyt jednorodną dietą(od 6 lat prawie bezustannie jem kotlety sojowe)?
Obserwuj wątek
    • are.1 Re: swędzi mnie skóra 10.10.05, 21:30
      Mysle ze w tej soi masz duzo pestycydow i to one to powoduja (tak sie czesto
      zdarza z zielona herbata). Produkty ze sklepow z tzw. zdrowa zywnoscia czesto
      maja w 3 i troche pestycydow.
      • martvica Re: swędzi mnie skóra 11.10.05, 11:00
        Od 6 lat kotlety sojowe? Bezustannie? A ja się potem dziwię, że sporo moich
        znajomych ma schemat: wegetarianin = wyłącznie soja.
        Myślę że to może być alergia, wynikająca niestety z Twojej winy. Jakakolwiek
        jednostajność w diecie nie jest specjalnie zdrowa. Kuchnia wegetariańska jest
        jak najbardziej urozmaicona, tylko trzeba się postarać i ruszyć głową. Kotleciki
        można sobie zrobic samemu z ciecierzycy, soczewicy, grochu, różnych gatunków
        fasoli, kasz, jajek, czy nawet płatków owsianych; poza tym warzyw czy owoców
        jest teraz mnóstwo.
        Chyba bym zwariowała jedząc tak monotonnie, naprawdę! Pomijając już aspekty
        zdrowotne (typu właśnie alergie!), jestem zbyt duzym łakomczuchem i za bardzo
        lubię jeść :) Więc kotlety sojowe jem raz na 4-6 tygodni, jak mam straszną
        ochotę (a jestem wege ponad 6,5 roku :))
        pozdrawiam
        Martva
    • are.1 Re: swędzi mnie skóra 11.10.05, 18:56
      Sorry, przeczytalem ze od 6 tygodni. Ale lepiej faktycznie zrezygnuj z
      junk-foodu ze sklepow ze zdrowa zywnoscia i urozmaicaj diete. Np z ksiazek
      dr M Tombaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka