potworny 23.02.06, 15:51 Proszę o pomoc w znalezieniu przepisu na surówke z białej kapusty, której dalekim "wspomnieniem" jest surówka podawana w barach z jedzeniem dalekowschodnim. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
red_artist Re: Surówka z białej kapusty 23.02.06, 18:13 Mogę ci podać na surówko-sałatkę ale z kiszonej. Chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
red_artist Re: Surówka z białej kapusty 23.02.06, 18:24 No dobra podam, jak ci się nie przyda to może innym będzie pasować. Kapustę kiszoną podgotuj 15 min i odcedź, pokrój w kostkę cebulę, zetrzyj marchew, dopraw do smaku (pieprzem też), dodaj trochę oleju, a jesli jest za kwaśna, dodaj troszkę cukru. Dokładnie nie mogę podać proporcji, wszystko robię "na oko" ;-) Prościutka, ale dla mnie pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus a na koncu dodaj czosnek, red, 23.02.06, 18:51 ale nie gotuj po czosnku - drobno posiekany zabek pyychota ja jeszcze dodaje tofu, czerwona fasole Odpowiedz Link Zgłoś
red_artist Re: a na koncu dodaj czosnek, red, 23.02.06, 18:54 Dzięki, dodałabym czosnek ale nie lubię. Wolę cebulkę. Z tą fasolką mi się podoba muszę spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie wiem, jak jadlas czosnek, bo ja tez latami 23.02.06, 18:56 nie lubilam czosnku czy jadlas np. czos z sosem vinaigratte? ww podany czosnek w twojej surowce smakuje inaczej niz surowy sprobuj choc raz Odpowiedz Link Zgłoś
red_artist Re: nie wiem, jak jadlas czosnek, bo ja tez latam 23.02.06, 18:58 Nie wiem jakoś mnie odraża smak, sam zapach nawet nie. Może Freud tu by się wypowiedział. Bo jak byłam mała i chora to mi na zdrowienie czosnek wciskali. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus mialam to samo - czosnek z mlekiem 23.02.06, 19:29 tki czosnek, jak ja pisze - w sosie v. albo w kapuscie, smakuje zupelnie inaczej sprobuj choc raz - zrob sobie mala porcyjke tez latami nie jadlam czosnku, a teraz...! . moja ulubiona pizza to pizaa czochowa Odpowiedz Link Zgłoś
st0krotka Re: Surówka z białej kapusty 25.02.06, 23:39 ja robie surowke ze swiezej bialej kapusty: poszatkowac, dodac starta marchewke, kukurydze z puszki i olej. no i przyprawy wedlug uznania. i to wszystko. bardzo prosta do przygotowania i bardzo smaczna. czasami dodaje tez pokrojonego pomidora. Odpowiedz Link Zgłoś
alcoola Re: Surówka z białej kapusty 01.03.06, 11:07 Spróbuj tak - kapustę poszatkować, wymieszać z solą, przycisnąć czymś (np. talerzykiem, a na to słoik z wodą). zostawić na ok. godzinę, potem odlać sok, doprawić vinegretem i cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś