ivi7777 16.03.06, 09:15 Nie jem mięsa od niedawna i tak naprawdę dopiero się w to wgłębiam, szukam ciekawych, łatwych do przyrządzenia potraw i tanich przede wszystkim !! Idzie wiosna i zaczną się imprezy grillowe i co można ciekawego przyrządzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilekobietamalat Re: potrawy z grilla 16.03.06, 23:34 przede wszystkim zapoznaj sie ze strona puszkkka.spinacz.pl/ potrawy z grilla? pomidory z ziolami.. najlepiej takimi z ogrodka.. mmm:) ja jeszcze lubie ziemniaczki z bazylia..ale to niekoniecznie na grillu;) tak wiosennie mi sie po prostu kojarzy;D salatki, o matko tony salatek .. po wielu latach trudnych prob, miedzy innymi jedzenia soi moge ci powiedziec jedno.. nie staraj sie na sile szukac jakis wegetarianskich potraw. rob to co zawsze tylko bez miesa;D szaszlyki z warzywek na grilla idealne, wszyscy zjedza chetnie napewno:) oo i do grilla proponuje surowego kalafiora z sosem czosnkowym i koperkiem.. u mnie zawsze na imprezach doszlo do tego ze nie bylo sensu dzielic kalafiora, stwaialam na srodku stolu,obok sos i znikal po 5sek;) Odpowiedz Link Zgłoś
ladonna3 Re: potrawy z grilla 07.04.06, 16:46 Kukurydza z grilla jest super sama jadlam. Brawa dla grilla bezmiesnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa Re: potrawy z grilla 09.06.06, 10:32 szaszluk - cukinia+pieczarki+cebula+papryka maslo czosnkowe do chlebka swieży ananas w cynamonem i syropem klonowym (to z forum ogolnego kuchni) Odpowiedz Link Zgłoś
liszewma Re: potrawy z grilla 12.06.06, 13:16 nie jestem wegetarianką,chociaż jem niewiele mięsa, ale moim najlepszym przysmakiem z grila jest bakłażan, zamarynowany (pokrojony ze skórką) nieco wcześniej w oliwie z dowolnymi ziołami,upieczony i podany z sosem czosnkowym. Często grilujemy z mężem latem i bardzo lubimy warzywa(papryka,cebula i bakłażan) w opieczonej picie z łyżką jogurtu z ogórkami i czosnkiem...takie nasze tadzyki,pozdrawiam.Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal cześć :) 14.06.06, 13:06 zajrzyj, co nieco o grillowanych pysznościach tutaj było: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=25534030&v=2&s=0 w ogóle to smakowity wątek :-) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zlotooka Re: potrawy z grilla 18.07.06, 12:33 - pieczarki - cukinia - bakłażan - cebula (tylko najlepiej pokroić w krążki i zawinąć w folię alu) - czosnek (pieczemy całą główkę w folii alu, gdy jest mięciutki wyłuskujemy z ząbków i np. smarujemy nim chlebek - pyyycha!) - ziemniaki - papryka .... itp... itd... a do tego wszystkiego sos jogurtowo-czosnkowy. wszystko to jest jeszcze lepsze, jak wcześniej trochę poleży w zalewie oliwa + zioła (najlepiej świeże, z ogródka) + sól. Należy tylko przewidzieć to, że warzywa dosyć długo się pieką. Aha, jeszcze: - banan - pieczemy w skórce, po upieczeniu wyciągamy. Mniam! a poza tym radzę: eksperymentuj, próbuj, na pewno coś pysznego odkryjesz! Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: potrawy z grilla 18.07.06, 13:31 kurde ale wy to jecie! ja tam jestem tylko na chrupkach kukurydzianych i kanapkach z żółtym serem i pomidorem :/ Odpowiedz Link Zgłoś