apsik87 25.05.06, 13:20 czy mogę jeść jajka jako wegetarianka?mam ochotę na placki zjabłkami...jak je zrobić jeżeli nie mogę jeść jajek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apsik87 Re: jajko.mogę? 25.05.06, 13:27 nie ch mi ktoś odpisze bo jestem głodna!!:D Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: jajko.mogę? 25.05.06, 14:07 > czy mogę jeść jajka jako wegetarianka? A kto Ci zabrania? Odpowiedz Link Zgłoś
apsik87 Re: jajko.mogę? 25.05.06, 14:33 sądziłam ze wegetarianie nie moga jesc jajek jako dzieci zwierzat.dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
shymoons Re: jajko.mogę? 25.05.06, 18:20 apsik87 napisała: > sądziłam ze wegetarianie nie moga jesc jajek jako dzieci zwierzat.dlatego pytam > . .... jabłek też nie jako dzieci jabłoni... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak Re: jajko.mogę? 27.05.06, 08:37 apsik87 napisała: > sądziłam ze wegetarianie nie moga jesc jajek jako dzieci zwierzat.dlatego pytam > . ,,,,,,,,,,,,,,, a do szkoły już chodzisz? na lekcjach biologii dowiesz się ,że jajko to nie jest dziecko zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
pliszkanse Re: jajko.mogę? 30.05.06, 21:00 apsik87 napisała: > sądziłam ze wegetarianie nie moga jesc jajek jako dzieci zwierzat.dlatego pytam > . Mleka i jego przetworów też nie bo pozbawiasz w ten sposób dzieci-cielaczków mlecznej krówki pokarmu.Ale jaja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
l2m Re: jajko.mogę? 25.05.06, 23:22 Przepraszam, ale nie rozumiem, na czym polega problem. Jedzenie jajek nie jest prawnie zakazane; zatem, jeżeli nie stoi to w sprzeczności z Twoimi osobistymi przekonaniami - możesz je jeść. A o tym, co przeczy lub nie przeczy Twoim przekonaniom osobistym - to właśnie Ty wiesz najlepiej. Zatem nie musisz pytać na forum. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nessska Re: jajko.mogę? 26.05.06, 22:19 hehe :) a poza tym, jak juz tak bardzo chcesz tych plackow, to zwyczajnie nie dodawaj do nich jajek, wystarczy np. troche oleju, tez zjadliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak Re: jajko.mogę? 30.05.06, 21:59 apsik87 napisała: > czy mogę jeść jajka jako wegetarianka?mam ochotę na placki zjabłkami...jak je > zrobić jeżeli nie mogę jeść jajek? - używaj ich raczej w weekend :)))) -forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=34133948&a=35303241 Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: jajko.mogę? 09.06.06, 23:12 Chyba jest już za późno i nie jesteś już głodna :) Ale tak na przyszłosc: jeśli pytasz o kwestie techniczne, to wszystko zależy od przepisu. Jeśli boisz się, że Ci się nie sklei, to jajka świetnie zastępuje skrobia ziemniaczana. Jeśli w przepisie są 1-2 jajka to spokojnie możesz z nich zrezygnowac (ewentualnie dodac troszkę wody dla zachowania wilgoci - ze 2-3 łyżeczki). Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: jajko.mogę? 09.06.06, 23:16 I jeszcze na marginesie: mam nadzieję, że powyższych postów nie pisali wegetarianie. Jakoś drażni mnie, kiedy wegetarianie atakują wegan stosując ośmieszające pseudoargumenty mięsożerców. Odpowiedz Link Zgłoś
pliszkanse Re: jajko.mogę? 14.06.06, 00:21 krec00 napisał: > I jeszcze na marginesie: mam nadzieję, że powyższych postów nie pisali > wegetarianie. Jakoś drażni mnie, kiedy wegetarianie atakują wegan stosując > ośmieszające pseudoargumenty mięsożerców. Pokaż mi chociaż JEDEN argument w poście autorki tudzież, w którym miejscu twierdzi, że jest weganką.Zanim coś Cię zacznie denerwować dkładnie przeczytaj co masz przed oczami, potem weź głęboki oddech i przeczytaj jeszcze raz. >czy mogę jeść jajka jako wegetarianka?mam ochotę na placki zjabłkami...jak je zrobić jeżeli nie mogę jeść jajek?< Dziecko samo nie wie kim jest Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: jajko.mogę? 14.06.06, 01:00 Już wyjaśniam nieporozumienie. Nie twierdziłem, że autorka wątku jest weganką - nie znam jej, więc nie mogę o tym przesądzac. Tak mi się tylko skojarzyło z jajkami, bo one często są (obok mleka) solą w oku wegetarian. Dlatego też zacząłem post: "I jeszcze na marginesie", żeby zaznaczyc, że odchodzę od głównego wątku. Usprawiedliwiłem się? :) Odpowiedz Link Zgłoś