Dodaj do ulubionych

jajko.mogę?

25.05.06, 13:20
czy mogę jeść jajka jako wegetarianka?mam ochotę na placki zjabłkami...jak je
zrobić jeżeli nie mogę jeść jajek?
Obserwuj wątek
    • apsik87 Re: jajko.mogę? 25.05.06, 13:27
      nie ch mi ktoś odpisze bo jestem głodna!!:D
    • autumna Re: jajko.mogę? 25.05.06, 14:07
      > czy mogę jeść jajka jako wegetarianka?

A kto Ci zabrania?
      • apsik87 Re: jajko.mogę? 25.05.06, 14:33
        sądziłam ze wegetarianie nie moga jesc jajek jako dzieci zwierzat.dlatego pytam.
        • shymoons Re: jajko.mogę? 25.05.06, 18:20
          apsik87 napisała:

> sądziłam ze wegetarianie nie moga jesc jajek jako dzieci zwierzat.dlatego
          pytam
          > .

.... jabłek też nie jako dzieci jabłoni... :)))
        • brumbak Re: jajko.mogę? 27.05.06, 08:37
          apsik87 napisała:

> sądziłam ze wegetarianie nie moga jesc jajek jako dzieci zwierzat.dlatego pytam
          > .

,,,,,,,,,,,,,,,
          a do szkoły już chodzisz?
          na lekcjach biologii dowiesz się ,że jajko to nie jest dziecko zwierząt
        • miska_malcova Re: jajko.mogę? 30.05.06, 18:10
          :-)))))))))))))))
        • pliszkanse Re: jajko.mogę? 30.05.06, 21:00
          apsik87 napisała:

> sądziłam ze wegetarianie nie moga jesc jajek jako dzieci zwierzat.dlatego pytam
          > .
          Mleka i jego przetworów też nie bo pozbawiasz w ten sposób dzieci-cielaczków mlecznej krówki pokarmu.Ale jaja!!!!!
    • l2m Re: jajko.mogę? 25.05.06, 23:22
      Przepraszam, ale nie rozumiem, na czym polega problem.
      Jedzenie jajek nie jest prawnie zakazane; zatem, jeżeli nie stoi to w
      sprzeczności z Twoimi osobistymi przekonaniami - możesz je jeść. A o tym, co
      przeczy lub nie przeczy Twoim przekonaniom osobistym - to właśnie Ty wiesz
      najlepiej. Zatem nie musisz pytać na forum. ;)
    • nessska Re: jajko.mogę? 26.05.06, 22:19
      hehe :)
      a poza tym, jak juz tak bardzo chcesz tych plackow, to zwyczajnie nie dodawaj
      do nich jajek, wystarczy np. troche oleju, tez zjadliwe.
    • brumbak Re: jajko.mogę? 30.05.06, 21:59
      apsik87 napisała:

> czy mogę jeść jajka jako wegetarianka?mam ochotę na placki zjabłkami...jak je
      > zrobić jeżeli nie mogę jeść jajek?

- używaj ich raczej w weekend :))))
      -forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=34133948&a=35303241
      • krec00 Re: jajko.mogę? 09.06.06, 23:12
        Chyba jest już za późno i nie jesteś już głodna :) Ale tak na przyszłosc: jeśli
        pytasz o kwestie techniczne, to wszystko zależy od przepisu. Jeśli boisz się,
        że Ci się nie sklei, to jajka świetnie zastępuje skrobia ziemniaczana. Jeśli w
        przepisie są 1-2 jajka to spokojnie możesz z nich zrezygnowac (ewentualnie
        dodac troszkę wody dla zachowania wilgoci - ze 2-3 łyżeczki). Smacznego.
        • krec00 Re: jajko.mogę? 09.06.06, 23:16
          I jeszcze na marginesie: mam nadzieję, że powyższych postów nie pisali
          wegetarianie. Jakoś drażni mnie, kiedy wegetarianie atakują wegan stosując
          ośmieszające pseudoargumenty mięsożerców.
          • pliszkanse Re: jajko.mogę? 14.06.06, 00:21
            krec00 napisał:

> I jeszcze na marginesie: mam nadzieję, że powyższych postów nie pisali
            > wegetarianie. Jakoś drażni mnie, kiedy wegetarianie atakują wegan stosując
            > ośmieszające pseudoargumenty mięsożerców.
            Pokaż mi chociaż JEDEN argument w poście autorki tudzież, w którym miejscu twierdzi, że jest weganką.Zanim coś Cię zacznie denerwować dkładnie przeczytaj co masz przed oczami, potem weź głęboki oddech i przeczytaj jeszcze raz.

>czy mogę jeść jajka jako wegetarianka?mam ochotę na placki zjabłkami...jak je
            zrobić jeżeli nie mogę jeść jajek?<
            Dziecko samo nie wie kim jest
            • krec00 Re: jajko.mogę? 14.06.06, 01:00
              Już wyjaśniam nieporozumienie.
              Nie twierdziłem, że autorka wątku jest weganką - nie znam jej, więc nie mogę o
              tym przesądzac.
              Tak mi się tylko skojarzyło z jajkami, bo one często są (obok mleka) solą w oku
              wegetarian.
              Dlatego też zacząłem post: "I jeszcze na marginesie", żeby zaznaczyc, że
              odchodzę od głównego wątku.
              Usprawiedliwiłem się? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka