Dodaj do ulubionych

sklep pytanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 15:13
czy chodzili byscie do sklepu który gwarantowąłby że wszystko co
sprzedaje nie jest pochodzenia zwierzęcego od pasty do butów po chlebek czy
serek bez pod puszki ?
co chieli byscie tam kupic ? i czego brakuje na rynku ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Diana Re: sklep pytanie IP: 213.25.91.* 02.09.03, 15:31
      bardzo chętnie będę kupować produkty które nie mają w sobie zwierzęcych
      składników, ale też takie, które nie były testowane na zwierzaczkach - np.
      kosmetyki, leki (ja osobiście od wielu lat nie stosuje leków, tylko zioła, ale
      inni pewnie by sie zainteresowali)
      • Gość: gren Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 15:39
        tak dokładnie własnie chodzi o cos takiego że masz gwarancje że nie bylo
        testowane na zwierzetach już wktótce bedzie otwarcie.... w warszawie:)
        • schaetzchen Re: sklep pytanie 03.09.03, 17:31
          Gość portalu: gren napisał(a):

już wktótce bedzie otwarcie.... w warszawie:)

A gdzie i kiedy?
          • Gość: ika Re: sklep pytanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 20:51
            cudownie! marze o takim sklepie :)
            podaj szczegoly!!!!
            dzieki!!!!
            • Gość: gren Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 12:12
              Planowane jest otwarcie na około 15 listopada ....centrum warszawki,ale im
              wiecej napiszecie co checie miec w sklepie tym bedzie nam łatwiej od samego
              poczatku beda produkty chemiczne, dodatkowo ma powstac zielona kafejka ..
              aha,i nie bedzie to taki mały sklepik ,,, gdzie sprzedaje sie tylko
              produkty ... checemy miec taki sklepik z przekonania :)
              green
              • Gość: wombat Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 16:59
                Myślę że pomysł jest super. Wiele osób na pewno marzy o możliwości komfortowego
                zrobienia zakupów bez czytania składu na kazdym produkcie itp. Wydaje mi się że
                brakuje na rynku środków czystości (proszki, płyny do naczyń i takie tam) które
                są cruelty free. Jeżeli chodzi o kosmetyki to jest dość duży wybór, natomiast
                taki np. płyn do garów nie wiem jaki kupować, a nie jestem takim ortodoksem
                żeby szorować naczynia piaseczkiem.
                • Gość: green Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 17:48
                  mozesz juz zamówic płyn przeslemy ci pocztą
                  e@greenplanet.pl
                  • Gość: Marta Re: sklep pytanie IP: *.slp.pl / *.waw.cdp.pl 13.09.03, 14:37
                    SUPER!!! A będą też takie rzeczy jak soja, cieciorka i inne produkty
                    zywnosciowe w przyzwoitej cenie? Czy raczej kosmetyki, chemia?
                    • Gość: green Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 11:40
                      Planujemy że beda wszystkie sojowe " wynalazki nawet gumisie ... juz
                      mamy nawet paste do zębów w tej chwili trwa licencjonowanie produktów pod
                      koniec tego miesiąća powinnien zacząć działać sklep internetowy gdzie
                      można będize zamówic scoczewice i cieciorke :) (jest seria kosmetyków dla
                      pań i panów i dla dzieci... i jak pachnie mniam :) , są produktu nawet dla
                      vegan !!
                      UWAGA JEST JUŻ SUPER PROSZEK DO PRANIA !!
                      WWW.GREENPLANET.PL
        • natalka687 Re: sklep pytanie 08.08.13, 17:36
          Ja kupuje siarna do moich kulinarnych wyznwań w sklepie bioterra, ze zdrową żwynościa :)Ceny rewelacyjne a produkty pierwszej jakości.
    • Gość: misiu Re: sklep pytanie IP: *.chello.pl 13.09.03, 20:03
      Omijałbym taki sklep szerokim łukiem.
      • Gość: Diana modyfikowane ? IP: 213.25.91.* 15.09.03, 11:43
        Czy byłoby możliwe kupienie w takim sklepie produktów które nie sąmodyfikowane
        genetycznie np. soja czy kukurydza ?

Od dłuższego czasu nie mogę dostac normalnej kukurydzy, wszędzie jest tylko
        cukrowa, której ja osobiście nie znoszę
    • Gość: green Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 11:45
      ups przrepraszam nie powiedziałem że są to produty bio to chyba dużo
      wyjasnia oczywiście wszystkie produktu maja wszelkie certyfikaty oraz
      gwarncje że sa bio !!
      • Gość: dervish Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 13:18
        Witam.
        Takie rozmowy tylko mnie draznia.Droga brac wegetarianska chyba zapomniala, ze
        nie wszyscy mieszkaja w W-wie.Czyli reszcie pozostaje jak zwykle internet.Jak
        ktos ma.Generalnie oprocz wawki niewiele w temacie sie dzieje.A jak sie juz
        dzieje to ZLE.Zauwazyliscie tendencje wrzucania do sklepow "eko" produktow
        miesnych?Wedlin, ryb, jakichs kotletow.Nie lapie o co tu chodzi.Mieso jest eko?
        Wkurza mnie gdy w jednej lodowie leza kolo siebie produkty vege i miecho.Mimo,
        ze sa oddzielone to jakos mnie odpycha.Tez zauwazyliscie takie tendencje
        sklepowe?
        Pozdroofka.
        • Gość: green Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 13:56
          no tak ale dwie sprawy po pierwsze lepij chyba zacząć od warszawy niz wcale ?
          po drugie bedzie sklep internetowy . po trzecie mamy zamiar otwozryc siec w
          całej polsce a po czwarte nigdy nie zobaczysz nic co jest ze zwizerzat w
          naszym sklepie !!! chcemy zatrudnic wegetarian i vegan do naszego
          sklepu .a napewwno nie bedzie bedzie żadnej kiełbasy !!! obiecuje
          WWW.GREENPLANET.PL
          ps w nasyzch lodówkach nie znajdziesz zadnego miesa własnie o to choodzi
          zeby mozna było pójść do sklepu i nie czytać ciagle etykietek !!
          CV można przesyłać na adres info@greenplanet.pl
          • Gość: dervish Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 15:10
            no tak ale dwie sprawy po pierwsze lepij chyba zacząć od warszawy niz wcale ?

Niby tak.Aczkolwiek wolalbym inny kierunek:-)

po drugie bedzie sklep internetowy

Ostatnio pokazaly sie u mnie produkty wczesniej nieznanej mi firmy bioera.Macie
            cos w tym wspolnego???

po trzecie mamy zamiar otwozryc siec w
            > całej polsce

Jesli na zasadzie franszyzy to daj jakies info.Stronka jest chyba w konstrukcji
            bo mi nie dziala.

> ps w nasyzch lodówkach nie znajdziesz zadnego miesa własnie o to choodzi
            > zeby mozna było pójść do sklepu i nie czytać ciagle etykietek !!

I bardzo dobrze.Juz pare razy w zwiazku z dlugim czytaniem etykietek wzieli
            mnie za zlodzieja:-)

Pozdrawiam.
            • Gość: green Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 15:19
              tak, bedzie franczyza ... ale najpierw powstanie sklep model + baza
              szkoleniowa
              strona oczywiscie jest w trakcie budoowy
              ps.
              niestety jestesmy z warszawy i jest nam troche łatwiej zaczać od tego
              miejsca ...
              a zamiast czytac etykietki jakas miła pani lub pan postara sie
              profesionalnie opowiedzieć o produkcie moze ak bedzie lepiej ?.
              POZDRAWIAM GREEN
              • Gość: GREEN Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 15:21
                Z TA FIMA NIE MAMY NIC WSPÓLNEGO
              • Gość: dervish Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 15:23
                > niestety jestesmy z warszawy i jest nam troche łatwiej zaczać od tego
                > miejsca ...

Nie chcialem, zeby wyszlo, ze mam jakies uwagi do Wa-wy.Po prostu wiem, ze
                zanim do mnie cos dotrze to troche mija.Zal jest tym wiekszy, ze mieszkam w 400
                tys. miescie.

> a zamiast czytac etykietki jakas miła pani lub pan postara sie
                > profesionalnie opowiedzieć o produkcie moze ak bedzie lepiej ?.

To bardzo dobry pomysl.Kompetentna kadra to podstawa.zwlaszcza dla tak
                wybrednej klienteli jaka sa wegetarianie.
                Drobna sugestia.Jednak lepiej zeby byla to pani:-)
                Zycze sukcesow.
                • Gość: GRENN Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 15:27
                  DLATEGO TEZ CHEMY ZATRUDNIC SAMYCH VEGAETARIAN I VEGAN
                  • Gość: dervish Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 16:02
                    DLATEGO TEZ CHEMY ZATRUDNIC SAMYCH VEGAETARIAN I VEGAN

Wylacz Caps Locka i nie krzycz.Slyszymy:-)
                    • Gość: green Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 16:07
                      ups ..... teraz bardzo po cichutku :)
                      green
    • Gość: dutchess Re: sklep pytanie IP: 212.186.136.* 16.09.03, 11:51
      witam,
      to ja ci najpierw napiszę czego nie chcę w takowym sklepie: kategorycznie przy
      zakupie nie chcę być obdarowywana plastikowymi
      reklamówkami/torebkami/siateczkami. obojętne są mi także wyroby sojowe
      stworzone na podobieństwo nabiału i mięsa.
      chcę natomiast: wiarygodnych i czytelnych oznaczeń produktów wegańskich,
      przypraw nietradycyjnych, wegańskich środków czystości, kiedyś jako że moje
      zajęcie wymagało ode mnie kolorowania sobie twarzy zależałoby mi na wegańskich
      kosmetykach kolorowych, a nawet gdybym nie miała zaufanego sklepikarza
      zoologicznego to chciałabym mieć możliwość kupna wegańskiego pokarmu dla mojego
      wegańskiego pana królika, bo nawet tam potrafią dodać coś odzwierzęcego.
      a i jakimś niebanalnym programem lojalnościowym bym nie pogardziła.
      na koniec pytanie. skąd taka pewność, że zatrudnienie wegetarian/wegan
      gwarantuje fachowość?
      pozdrawiam
      • Gość: green Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 12:28
        1.torby mamy papierowe ale z papieru ekologicznego z makulatury oraz jeden
        papier ale narazie nie powiem z czego ale ze odpadów warzyw i owoców :)
        2.cos na podobiensteo miesa niestety bedzie ...
        3.wszystkie produkty dlka vegan beda miały naklejke na oudełeczku "vegan"
        wszystkie bio beda miały bio
        4.srodki czystosci juz mamy proszek, płyn do mycia naczyn ,mydła i takie tam
        czyszczace duperelki
        5.mamy 3 psy :) i juz jedza karme dla vegatarisanskich psiaków " z królikiem
        narazie niewiem ale nasz dep.produktu mowi że bedzie :)
        6.kosmetyki mamy nawet kredki do twarzy :) wiec spoko
        7.program lojalnosciowy hmmm dobry pomysł dzieki :)
        8. zatrudnienie wegatarianina nie gwarantuje fachowosci ale moze gwarantowac
        ze ktos ci nie bedzie wciskał ciemnoty ? ze ser nie ma podpuszki ... nasz
        niema :) , ze ten produkt jest dla vegan kiedy nie jest ... chodzi o to zeby
        sie poczuc normalnie ...
        green
        • Gość: Diana ceny IP: 213.25.91.* 16.09.03, 13:35
          zapomniałam o zapytać o taki "drobiazg" jak ceny.

Będzie to przez dłuższy czas jedyny tego typu sklep w Wawie, to pewnie ceny też
          będą jedyne. Ale kurczę blade nie każden jeden Warszawiak jest napakowany
          forsą. Liczę na to, że nie przesadzicie z tymi cenami

pozdrówka
          • Gość: green Re: ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 13:41
            no własnie... nasze ceny maja być normalne takie dla każdego ,nie beda to ceny
            z gwiazd ( tu troche kłania nam sie ideologia chemy pomóc zwierzakom ...)
            green
        • Gość: dutchess Re: sklep pytanie IP: 212.186.136.* 16.09.03, 13:47
          no to zapowiada się sympatycznie. życzę powodzenia. z tym pytaniem o
          zatrudnianie wegetarian to tak z przekory i z niechęci do gettonizacji, bo
          zamiar jest dobry.
          czy wasz sklep będzie elementem jakiejś ogólnoświatowej sieci, czy tworzycie
          zupełnie nową markę?
          • Gość: green Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 13:50
            firma jest ze 100 % kapitałem polskim mamy zamiar stworzyc siec sklepów w
            całej polsce a jako że wszystkie pieniążki pochodza z zasobów własnych ...
            pewnie troche to potrwa :)
            tak więć bedzie nowa marka : green planet
            • kociamama Re: sklep pytanie 21.09.03, 21:13
              Gość portalu: green napisał(a):

> firma jest ze 100 % kapitałem polskim mamy zamiar stworzyc siec sklepów w
              > całej polsce a jako że wszystkie pieniążki pochodza z zasobów własnych ...
              > pewnie troche to potrwa :)
              > tak więć bedzie nowa marka : green planet

Naprawde super!!! Juz sie napalilam!!! Kiedy dotrzecie do Trojmiasta???
              Czekam z niecierpoliwoscia.
              Kocia.
            • Gość: dervish Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 15:55
              > firma jest ze 100 % kapitałem polskim mamy zamiar stworzyc siec sklepów w
              > całej polsce a jako że wszystkie pieniążki pochodza z zasobów własnych ...
              > pewnie troche to potrwa :)
              > tak więć bedzie nowa marka : green planet

Ciekawe green jak to bedzie w przyszlosci. Czy starczy wam zapalu i pomyslow
              aby to utrzymac.Bylo kilka takich inicjatyw juz na rynku.Nie wiem-czy
              wysnuliscie jakies wnioski z tych klesk?
              Ciekawi mnie jeszcze jedno.Zawsze z checia wchodze w eko-inicjatywy.Byc moze
              nawet jako potencjalny franczyzobiorca.Bedziecie-jak to zwykle bywa- doic
              swoich franczyzobiorcow na licencji nie proponujac nic albo prawie nic czy moze
              jednak bedzie to cos na zasadzie wspolnoty celow o wymiarze ROWNIEZ a nie
              przede wszystkim ekonomicznych.

Pozdrawiam.
    • Gość: alka Re: sklep pytanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 10:09
      Marzę o:
      - proszku do prania
      -plynie do czyszczenia podlog, urządzen sanitarnych
      -plynie do zmywania
      -PROSZKU DO ZMYWARKI
      etc- ktore bylyby biodegradalne i "wegetarianskie"

Chcialabym moc kupic mydlo nie wczytujac sie kurczowo, czy nie ma w nim sodium
      tallowate(ble)
      to samo dotyczy innych kosmetykow, zelow pod prysznic, balsamow do ciala,
      kremow, tonikow do twarzy etc...
      olejki eteryczne, olejki do masazu naturalne
      naturalne farby do włosow
      ( jest taka firma japonska, produkuje rewelacyjne farby o nazwie Bigen, nie do
      dostania u nas, o ile wiem, ale stosowalam przez kilka lat i jestem zachwycona,
      zdrowe, oparte na ziolach, swietnie wzmacnia i odzywia wlosy. Moze moglibyscie
      sprowadzac, hmm? jestem pewna, ze zrobilyby furore. nie byly drogie.)

chcialabym moc kupic sojowe produkty bez drzenia, ze sa zrobione z soi
      modyfikowanej genetycznie

chcialabym moc wejsc do sklepu jak do supermarketu i zrobic tam wszyskie
      mozliwe zakupy do domu, z dzika radoscia, ze sa ekologiczne, wegetarianskie i
      nie niszcza srodowiska, nie zawieraja sztucznych dodatkow do zywnosci, etc.

dlatego chcialabym moc kupowac te rzeczy w szklanych opakowaniach lub w
      tekturowych pudelkach, nie w plastiku.

i wynosic ze sklepu w plociennych lub papierowych torbach.

swiece z wosku, nie ze stearyny- marze by moc je dostac bez poszukiwan, po
      prostu w moim ukochanm sklepie :)

poza tym, nie wiem, jaka jest sytuacja prawna w Polsce,ale czy wyroby z hemp,
      zdrowotne sa dopuszczalne? poczawszy od zywnosci przez papier na ubraniach
      konczac?

wlasnie, papier czerpany, lub nie bielony chlorem.

ubrania ze naturalnych wlokien.

buty nie ze skory.

Literatura wegetariansko-ekologiczna

kadzidelka

z przyjemnoscia tez kupowac bede urzytkowe gadzety z logo firmy- tak jak
      normalnie tego nie lubie, to w przypadku sklepu, do kotrego mialabym takie
      zaufanie, ktory by promowal styl zycia zgodny z moim, z radoscia uzywalabym, np
      kalendarza z Waszym logo, zeszytow z waszym logo, toreb na zakupy z waszym
      logo, koszulek z waszym logo, no nie wiem, kubkow do herbaty z waszym logo.

wlasnie- dzial herbaciarnia.
      dobrze zaopatrzony w rozne naturlane gatunki i mieszanki, nie aromatyzowane.

ja juz nie moge sie Was doczekac!
      przeczytalam to info jakis czas temu i juz mam wizje jak ide zrobic u Was
      zakupy.

fajnie by bylo moc po zakupach usiasc sobie w kawiarence sklepowej, zjesc
      domowe ciasto i napic sie herbatki.
      a moze nawet jakis obiadek, z czasem?

a zabawki dla dzieci? z naturalnych materialow, nie ten chlam plastikowy?

kosze wiklinowe, artystyczne wyroby- dzial galerii na przyklad.

hihihi, bede u was spedzac cale dnie :)))

pozdrawiam serdecznie!
      i OTWORZCIE SIE WRESZCIE!!!

• Gość: GREEN Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:29
        Naprawde jestesmy w trakcie ale omijamy spadające nam kłody pod nogi ...
        biurokracja ............. to pierwsza kłoda lokal to druga ...............
        i to wcale nie mała :(

• Gość: green Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 15:37
        wiesz co ty powinnas u nas pracowac .... własnie takich ludzi szukamy :)
        pozdrawiam
        green
        • Gość: Diana Re: sklep pytanie IP: 213.25.91.* 27.11.03, 12:30
          co ze sklepem ??

jakoś to ucichło od dłuższego czasu
          • Gość: green Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 15:50
            w zasadzie wszystko juz gotowe .... czekamy tylko na towar ,,
            jezeli sie uda otwarcie w grudniu ,,
          • Gość: green Re: sklep pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 15:56
            aha Sklep internetowy już praktycznie dzila ale dopoki nie przyjedzie towar
            nie możemy go uruchomić jescze pare dni moze tydzień ,,, i bedzie mozna
            kupowac przez internet .
    • Gość: doku Piwo IP: *.mofnet.gov.pl 24.09.03, 15:51
      Gość portalu: gren napisał(a):

> co chieli byscie tam kupic ?
    • Gość: Krzysiek Re: sklep pytanie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.11.03, 15:38
      To jak? BUTY tez beda?

• dreptak.wielki TAK 09.08.13, 17:44
      Dawaj taki sklep :)
      • 3scorpion666 Re: TAK 11.08.13, 13:13
        Chętnie, ale - to zależy od dochodów... Kiedyś, lepiej zarabiałam wiec kupowałam tylko w eko-sklepach, teraz - zbiedniałam, więc już nie patrzę, co kupuję... w Tesco....
        Wszystko zależy od możliwości, tzn. siły nabywczej konsumenta! Jeżeli ci, co na górze, nie zrozumieja, że aby kupować - musimy mieć za co (a niestety w naszym cudownym kraju każdy kołdrę ciągnie wyłacznie na siebie!) - za jakiś czas będą gotować się we własnym sosie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka