zo-ri
14.05.09, 14:54
Czy nosicie wyroby ze skory(buty/torebki/kurtki/paski)?
Odrazu chcialabym zaznaczyc,ze NIE chce Was atakowac,szukac ,,haka'' na wegetarian czy czepiac sie.Po prostu jestem ciekawa jak to jest.Pytam poniewaz w swoim zyciu poznalam wielu wegetarian i wielu z nich nosilo wyroby ze skory a juz na pewno kazdy z nich nosil skorzane buty.Zapytalam pare dni temu na innym forum i generalnie gromy sie na mnie posypaly..Zle sformuowalam pytanie i odebrano to jako atak na wegetarian i szukanie na nich ,,haka''.Wywiazala sie niepotrzebna pyskowka(w ktorej niestety tez wzielam udzial) a nie to bylo moim zamiarem.Chcialabym wiedziec jak to bylo/jest u Was?Czy przechodzac na wegetarianizm pozbyliscie sie automatycznie takich czesci garderoby?Czy ktos moglby mi na spokojnie wytlumaczyc?Po prostu chcialabym zrozumiec Wasz punkt widzenia.W tej chwili ja pojmuje to tak:chce przejsc na wegetarianizm poniewaz jestem przeciwna zabijaniu zwierzat i tym samym nie uzywam nic co z takiego uboju pochodzi,czyli mieso,skory,futra,zelatyna itd.Czy dobrze mysle?Czy tak powinno byc,czy raczej jestem w bledzie i opatrznie rozumiem cala idee wegetarianizmu?
Dziekuje za odp.