Dodaj do ulubionych

SNIEG NA OSIEDLU!!!

13.01.10, 20:06
Mam pytanie. Dlaczego nie jest wywożony snieg z naszego osiedla!!!!!
Czy tak ciężko jest wynająć cieżki sprzęt i zrobić porządek [traktorki
jeżdzące po osiedlu nie sprawdzaja się przy tak dużym śniegu] .Przypominam ze
na rajskiej 1 brak jest studzienek odpływowych wiec przy roztopach
popłyniemy!!!! I jeszcze sprawa otwartej bramy od strony obi- pytam się jaki
ma sens w tym momencie ochrona, wnioskuje o odliczenie opłaty za ochronę w
tym miesiącu !!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • water_bong Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 13.01.10, 20:44
      Wniosek odrzucony....
      • mablo36 Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 13.01.10, 21:13
        Cała Polska ma ten problem.
        • 26dawid Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 13.01.10, 22:04
          aby do wiosny, wtedy kajaki i heya do przodu do Kauflandu po ziemniaki...
          • pioter271 Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 09:08
            na Osiedlu drogi przejezdne, chodniki również odgarnięte, trudno
            żeby po takich opadach śnieg nie leżał, bez przesady "nadgorliwość
            jest gorsza do faszyzmu" wink
            • water_bong Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 09:49
              No dokładnie. Niektórym chyba się nudzi i na siłę wymyślają problemy. To takie
              polskie...
            • rrybick Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 09:51
              Dokładnie. Za to, że osiedle jest odśnieżone tak a nie inaczej możesz
              podziękować osobnikom parkującym swe auta na chodnikach oraz skrzyżowaniach.
              A tak trochę uciekając od tematu, podobno miała na naszym osiedlu być
              wprowadzona organizacja ruchu, niestety jak to zwykle bywa miała być.
              Przecież rozwiązanie jest proste - wystarczy osiedle oznaczyć jako strefę
              zamieszkania, wtedy automatycznie zakazane jest parkowanie poza miejscami do
              tego wyznaczonymi. Czyż to nie prost i skuteczne rozwiązanie? Wszystko byłoby
              jasne, bowiem auto stojące poza wyznaczonym miejscem parkingowym automatycznie
              kwalifikowałoby się do wywózki.
              • klara321 Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 10:21
                Pełna zgoda z poprzednim postem, niech się wypowie ktoś z zarzadu
                kiedy bedzie wprowadzona stosowna uchwała w życie wprowadzajace
                strefe zamieszkania??? Czekam na to z niecierpliwością, te samochody
                parkujace na drogach pozarowych to normalnie skandal!!!
                • rajski.pl Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 11:06
                  Witam,

Kiedy bedzie strefa? Może wtedy kiedy zaczniecie Państwo dzwonić do
                  administracji lub jak ktoś woli pisać pisma.

Administracja musi zareagować na pismo lub telefon a forum może
                  mieć w głebokim poważaniu.

Czytam posty, że tego nie ma, tego by się chciało, a jak dzwonie do
                  administracji to jestem pierwszy, który zgłasza problem - dlaczego
                  tak się dzieje?

Proszę pisać o obsurdach, które was tak bardzo bolą ale tez
                  zgłaszajcie to.

A w temacie śniegu. Ja bym go nie wywoził z osiedla - teraz jest
                  taka bajkowa kraina w kolorze białym z domieszką żółtego w niskich
                  partiach. smile
                  • iwus-1982 Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 13:49
                    A ja jestem pod wrażeniem jak Ci Panowie się uwijali z tymi łopatami
                    odgarniając snieg.

Nawet pod garażami - nie wiem czy należy to do Ich obowiązku, ale w
                    kazdym razie miło, kiedy sam nie musisz tego robić.

I oby nikt mi nie wywiózł sniegu z osiedla!
                    Mam małe dziecko z którym wychodze na sanki i mi snieg w niczym nie
                    przeszkadza i jest ładnie za oknem.

A nast. sprawa_
                    Nie wiem czy ktoś z parkujących przed samym wejsciem do smietnika
                    chciałby mimo wszystko opróżniać te kontenery...
                    Zajecie samo w sobie przyjemne nie jest, do tego zimno jest, a
                    jeszcze Panowie kontenery musieli targać o jakieś 100 metrów do
                    śmieciarki, bo nie mogła podjechać ...
                    I ciągle ten sam samochód zaparkowany na chodniku mimo wolnych
                    miejsc uncertain
                    Skoro właściciel samochodu nie widzi sam ze utrudnia innym, to ja go
                    kiedyś nie zauważę i zachacze wózkiem ...
                    Być moze to nie jest wyjscie z sytuacji, ale dla mnie niektórych
                    zachowań nie powinno sie tłumaczyć a kazdy powinien zdawać sobie
                    sprawę jak należy postępować.

Pozdrawiam
                    • iwus-1982 Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 14:18
                      Wyglądam za okno ... wywoża śnieg.
                      Tzn ten z tych nasypanych kupek - to spoko.
                    • zoot Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 19:14
                      > Nawet pod garażami - nie wiem czy należy to do Ich obowiązku, ale
                      w
                      > kazdym razie miło, kiedy sam nie musisz tego robić.

inf: odśnieżanie przed garażami należy do ich obowiązku
                      • blackmartines Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 22:04
                        niestety nie jest to w ich obowiązku (odśnieżanie przed garażami) - dobra wola
                        że odśnieżyli... a niektórzy im za to ładnie podziękowali mówiąc "patrz barany
                        nam garaże odśnieżają"
                        • robb80 Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 22:49
                          blackmartines napisał:

> niestety nie jest to w ich obowiązku (odśnieżanie przed garażami) - dobra wola
                          a czy miejsce przed garażem nie należy do osiedla??? od kiedy?
                          • blackmartines Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 23:01
                            polecam lekturę aktu notarialnego - a szczególnie służebności - a na logikę
                            jeśli moje garażowe ma odśnieżać wspólnota to ma tez prawo z niego korzystać....
                            czy moge zaparkowac na Twoim dojeździe do TWOJEGO garażu?
                            • zoot Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 15.01.10, 09:30
                              blackmartines napisał:

> polecam lekturę aktu notarialnego - a szczególnie służebności - a
                              na logikę
                              > jeśli moje garażowe ma odśnieżać wspólnota to ma tez prawo z niego
                              korzystać...
                              > .
                              > czy moge zaparkowac na Twoim dojeździe do TWOJEGO garażu?

IDŹ DO ADM. I ZAPOZNAJ SIĘ Z UMOWĄ Z FIRMĄ SPRZĄTAJĄCĄ TO BĘDZIESZ
                              WIEDZIEĆ CZY I CO NALEZY DO ICH OBOWIĄZKU BO WIDAĆ NIE WIESZ I
                              WPROWADZASZ ZAMĘT
                        • zoot Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 15.01.10, 09:27
                          na RJ IV mają obowiązek odśnieżać pod garażami (tak jest w umowie)
                          • blackmartines Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 15.01.10, 16:59
                            zgodnie z zaleceniem poszedłem do ADM i sprawdziłem - w umowach jest tylko
                            usuwanie gołoledzi z podjazdów do garaży. odśnieżaniu podlegają tylko chodniki,
                            schody, ciągi pieszo-jezdne oraz urządzenia wodne i gazowe.
                  • rrybick Re: SNIEG NA OSIEDLU!!! 14.01.10, 14:50
                    Oj nie jesteś pierwszy w sprawie organizacji ruchu męczę ADM przynajmniej raz w
                    miesiącu, niestety nic z tego nie wynika, bo jak się dowiedziałem czekamy na
                    nowelizację ustawy PORD.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka