Dodaj do ulubionych

KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA

27.10.14, 17:40
Witam Państwa
Nazywam się Mariusz Mówiński. Mam 39 lat, jestem żonaty od 15 lat , mam dwójkę kochających dzieci. Na osiedlu Rajska Jabłoń mieszkam od 9 lat .
Kandyduję do Rady Gminy Jabłonna z ramienia "KW Stowarzyszenie Jabłonna" -
okręg nr.3 (obejmujący osiedle Rajska Jabłoń ) , lista nr. 28
Zapraszam do zapoznania, się z moim programem wyborczym, znajdującym się na profilu publicznym Stowarzyszenia Jabłonna

www.facebook.com/stowarzyszeniejablonna?fref=ts.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie i poświęcony czas , zapraszam jednocześnie do uczestnictwa w wyborach samorządowych.

Pozdrawiam
Mariusz
Obserwuj wątek
    • assessander Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 27.10.14, 19:03
      Mario krotko co chcesz zrobic dl RJ, bo program skupiony na lesie itp.
      Napisz dlaczego chcesz byc radnym i jak poprawic jakosc zycia w naszym centrum galaktyki
      • adam.rajska4 Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 27.10.14, 19:27
        Witam
        Mariusz teren zieleni pomiędzy ekranami a Sadowa należy do GDDKiA i ze względów bezpieczeństwa nic tam legalnie nie zrobimy , zwłaszcza jak chcesz dzierżawę wieczysta .
        Od roku albo 2 lat lezą już pisma z Zarządu RJ i nawet jeden z mieszkańców miał przyspieszyć sprawę ze względu na znajomosci i cisza , temat nie do załatwienia legalnie , bo na dziko parking możemy społecznie zrobić , i póki nikt nie zauważy to będzie funkcjonował .
        Pozdrawiam
        Adam P
        • mario9602 Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 27.10.14, 19:59
          Witam Adam
          Zarząd RJ, jako przedstawiciele mieszkańców, nie jest żadna strona dla GDDiK i wcale się nie dziwię że Nas najzwyczajniej w świecie ignorują. Żadna instytucja Państwowa, pokroju GDDiK, nie odda w wieczystą dzierżawę ziemi, prywatnym ludziom. Tego typu sprawy należy załatwiać bezpośrednio, w naszym przypadku, przez gminę. Bez poparcia władz nawet nie ma co podchodzić. Ja ze swojej strony obiecuję, że jak zostanę radnym, zajmę się tym tematem w pierwszej kolejności.
          Dodam jeszcze, że samo złożenie papierów i próba wykorzystania znajomości, nic nie daje. Te dokumenty mogą leżeć tam i jeszcze 20 lat. Sprawę trzeba odświeżać, cisnąć ludzi odpowiedzialnych za podejmowanie decyzji - a to mogę zagwarantować.
          Pozdrawiam
          Mariusz

• adam.rajska4 Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 27.10.14, 20:11
            Mariusz
            GDDKiA czy dla Zarządu RJ która jest strona czy dla Radnego , Wójta nie zrobi ustępstwa . Ten pas zgodnie z przepisami ma służyć GDDKiA w razie rożnych sytuacji lodowych , masz tam wyjścia ewakuacyjne z obwodnicy które musza być drożne w razie czego , straż , pogotowie , policja musza mieć swobodny dojazd go obojętnie którego wejścia wzdłuż całej obwodnicy i nikt nie podejmie decyzji na własna odpowiedzialność żeby udostępnić ten teren naszemu osiedlu i mieszkańcom na parking , czy pójdziesz nawet go samego ministra .
            Pozdrawiam
            Adam P
            • mario9602 Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 27.10.14, 20:31
              Adamie przez lata nauczyłem się że w życiu trzeba walczyć , a zawsze znajdzie się wyjście z sytuacji . Ja na pewno spróbuję .
              pozdrawiam
              • adam.rajska4 Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 27.10.14, 20:37
                Mariusz ja rownież zawsze dążę do realizacji postawionych sobie celów ale jestem realista i wiem ze niektórych rzeczy nie dam rady przeskoczyć .
                Jak najbardziej jak zostaniesz radnym będę ci kibicował w tym przedsięwzięciu .
                Pozdrawiam
                Adam P
      • mario9602 Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 27.10.14, 19:52
        witaj assessander . przesyłam link do mojej ulotki ,w niej są zawarte informacje dotyczące twoich pytań

scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/1912278_592029320923296_5476573311816360621_n.jpg?oh=c3ae163433c970febe3ed951b282d52a&oe=54E8678F
        • robb80 Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 27.10.14, 20:22
          moim zdaniem zero konkretów na ulotce
          • assessander Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 27.10.14, 22:12
            Ee czepiasz się, ogolna feria obietnic, natomiast pamietam haslo muniakowe sprzed 4lat
            Nasza gmina w dobrych rekach
            Panowie ktokolwiek bedzie musi zdobyc ca 350 glosow (tyle starczylo 4lata temu)
            Proponuje
            1. Zrobcie akcje mozesz glosowac bez meldunku . Z manualem co zrobic by glosowac
            2. W weekend akcja sprzatamy RJ i przy obwodnicy
            3. Zalatwcie wieksza dotacje z gminy dla KS Wisła Jabłonna i remont szatni . (Adas akurat wspiera U13)
            Same ulotki i info o zonie i dzieciach coz mozna lepiej
          • assessander Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 27.10.14, 22:13
            Robb dalbym ci lajka
          • rajska_mama Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 28.10.14, 09:37
            Ja z kolei czekam z niecierpliwością na jakiś ciekawy spot w stylu filmiku kandydata na radnego Trzcianki, bo póki co wieje nudą smile

www.tvn24.pl/az-strach-sie-bac-ptaki-transformersy-widma-zobacz-czarne-perly-kampanii,480402,s.html
            Panowie - do dzieła!

• szarik131313 Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 08.11.14, 19:14
            Lepiej żeby zrealizował to o czym pisze a nie obiecywał jak Wójtowa .
    • mario9602 Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 26.11.14, 09:43
      Dziękuję serdecznie wszystkim za oddane na mnie głosy . Nie udało się trudno , przyjdą jeszcze czasy . Miejmy nadzieję że przyszły radny p.K da coś od siebie dla Rajskiej Jabłoni - w co osobiście wątpię . Jeżeli zaś chodzi o kandydatów na wójta to uważam że wybór mamy kiepski pani M oraz p.Chodorski .Niestety p. Garbaczewski wybory na wójta przegrał na własnym podwórku więc tym bardziej jako wójt by się nie sprawdził ( ale to tylko moje zdanie ). Z dwojga złego zagłosuję na Chodorskiego ponieważ uważam że zmiana jest koniecznością . Stowarzyszenie Jabłonna ma w szeregach radnych jednego przedstawiciela zawiązuje się koalicja więc bądźmy dobrej myśli , w następnych wyborach postaramy się o wystawienie większej ilości kandydatów.

Jeszcze raz serdecznie dziękuję za poparcie . Mariusz Mówiński
      • rajska_mama Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 26.11.14, 13:57
        Witam,

Dlaczego uważa Pan, że nasz nowy radny K. nic dobrego nie zrobi dla osiedla? Bez urazy, ale mnie jego dotychczasowe doświadczenie i wykształcenie przekonuje o wiele bardziej niż Pana program wyborczy.
        • mario9602 Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 26.11.14, 16:21
          po prostu ; na tyle długo tu mieszkam i na tyle znam dokonania naszego zarządu bym mógł mieć wyrobione zdanie . Chciałbym za 4 lata powiedzieć że się myliłem ale raczej mi to nie grozi .
          • robb80 Re: KW STOWARZYSZENIE JABŁONNA 26.11.14, 16:42
            pożyjemy zobaczymy. bądźmy dobrej myśli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka