Dodaj do ulubionych

Cukiernia Dojutrek Myśliborska

IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 09:21
Na Tarchominie brakuje dobrej piekarni - cukierni, która w swojej ofercie miałaby zarówno dobre pieczywo jak i dobre wyroby cukiernicze. Nadzieją była piekarnia - cukiernia DOJUTREK przy ul. Myśliborskiej. Lokalizacja bardzo dobra. Dla cukierni wręcz idealna, nowa lokalizacja w 5 letnim bloku, po drodze do kościoła (idealne na niedzielne ciastko po "mszy"). Niestety ruch marny, wyroby fatalne. Wszystko porządnie perfumowane, z dodatkiem aromatów naturalnych?? Jakim cudem w strucla jabłkowa nie ma jabłek?? tylko jakąś mocno aromatyzowaną maź?? Pączki?? mają tyle aromatu, że nie sposób zjeść. Świąteczne pierniczki miały tyle przyprawy korzennej, że po pierwszym ciasteczku język piekł jeszcze przez godzinę. Szkoda ... Niestety CUkiernia robi również niespodzianki w formie "ZAMKNIĘTE" po wszystkich znaczących Świętach. Więc nie ma mowy o świeżych bułkach następnego dnia po "Nowym Roku", "Wszystkich Świętych" czy w przerwie między 1 a 3 maja. Ruch zatem w cukierni malutki i niestety nie wróżę im długiej przyszłości na Tarchominie.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska 12.03.13, 15:42
      A mimo jakoś się utrzymują.
      • Gość: ktoś Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 16:25
        kiepsko przędą, ale właściciel za dużo zainwestował, ma facet kilka punktów więc inne cukiernie pracują na tą.
    • Gość: mieeszkanka Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 14:02
      zdecydowanie polecam Oskrobę (na Książkowej w dłuuuuuuuuugim JWC)
      osobiście kupuję w ich piekarni koło sezamu na marszałkowskiej
      chleby, bułeczki paszteciki z kapustą i grzybami
      rogaliki z czekoladą, czy drożdzówki
      ciast i ciasteczek nie kupowałam
      ale generalnie pycha
    • Gość: smokdiplodok Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska IP: 193.0.100.* 14.03.13, 15:51
      ja przestawiłam się na grzybki. najchętniej jem ich chleb kurpiowski z siemieniem. do dostania w PIPie.
    • martik82 Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska 16.03.13, 16:54
      To mamy skrajnie sprzeczne odczucia. Robię zakupy w piekarni Dojutrek codziennie. Pieczywo ciemne jest super. Polecam chleb zdrówko, żytko a ostatnio pokazał się chleb razowy na miodzie- wszystkie pycha! A ciasta mają wyśmienite! W ich produktach wyjątkowo, co jest rzadkością dzisiaj, nie wyczuwam chemii. Uwielbiam ich sernik z jabłkiem i czekoladowy z brzoskwinią-polecam :)
      • Gość: lex Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska IP: *.dynamic.mm.pl 16.03.13, 19:14
        a ja lubię ciasto o nazwie krówka, marczello i deser toffi.
        Co istotne przystępne ceny
      • Gość: emilanowalska@wp.p Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska IP: *.net.zeork.com.pl 18.09.14, 19:54
        Popieram sernik z jabłkiem i mufinki z wiśnią coś wspaniałego .Polecam.
    • Gość: Ja Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska IP: *.dynamic.mm.pl 16.03.13, 19:43
      Ja osobiście polecam cukiernia Braci stykowskich. Kupuje u nich juz kilka lat, i uważam ze po zmianę lokalizacji w galerii jest o wiele lepiej. Pyszna kawa i wyroby cukiernicze. Sąsiadka miała ostatnio od nich tort dla jej córki był jak z bajki. Juz wiem gdzie kupię zamówie nastepnytort. Szkoda że nie maja codziennie drozdzowek;/
      • Gość: Warszawiak Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.13, 10:16
        Ja nie wiem jak można nie wyczuwać chemii. Proszę spróbować strudli jabłkowej. W składzie nawet nie ma jabłek. Szarlotka wprawdzie jabłka ma ale pluje się co chwila gniazdami nasiennymi, które w masie jabłkowej wcale nie powinny się trafiać. Chleb, który miał ostatnio pestki dyni by niedopieczony a pestki spalone, tak twarde, że do kosza... Kolejek tam nie widać ... to mówi samo za siebie. Nawet w tłusty czwartek puchy ....
        • Gość: bls17 Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska IP: *.centertel.pl 31.03.13, 20:57
          Dobra cukiernia jest niedaleko - sowa na Cmielowskiej. Z piekarni- to lubaszka na bazarku (mimo kilometrowych kolejek). W dojutrku moze tylko paszteciki daja sie zjesc. Chleb niedobry, bulki niedobre. Zamknac toto i zrobic filie lubaszki!
          • zagatka Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska 17.04.13, 16:18
            ja polecam Gwiazdeczke na Książkowej - szarlotka Gwiazdeczka z ptysiowym kremem - rewelacja!
            tort urodzinowy też tam zamawialam: ładny, smaczny. ceny przyzwoite. pieczywo też mają, ale nie testowałam...
            • Gość: smakosz Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska IP: *.devs.futuro.pl 17.04.13, 23:33
              Gwiazdeczka jest O.K. Kiedyś przechodziłem przy cukierni Dojutrek i próbowałem pączka. Był to jeden z najgorszych jakie jadłem, a jadłem pączków w życiu wiele. Może inne wyroby mają lepsze.
    • Gość: gosiaczek Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska IP: 195.205.221.* 06.12.13, 15:29
      na tarchominie jest dobra cukiernia ul.świderska 135a tylko podjazd od tyłu od płudowskiej przy kościele
      • Gość: gość Re: Cukiernia Dojutrek Myśliborska IP: *.ip.netia.com.pl 06.12.13, 15:47
        też polecam Gwiazdeczkę na światowida przed rondem ... wszystko najwyższej jakości i świażutkieeee
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka