Dodaj do ulubionych

Armagedon...

07.11.13, 13:29
Chyba nas czeka od poniedziałku.

Zastanawiam się ile mi zajmie dojazd do pracy (Metro Wilanowska). Samochodem nawet nie będę próbować choć ostatnimi czasy było świetnie i dojazd zajmował mim mniej niż 45 min. W poniedziałek pewnie z buta trzeba się będzie dostać do ogryzka tramwajowego. ale jestem optymistką i zakładam, że wystarczy 1h15min czyli pół godziny w plecy.

A Wy o ile wcześniej przestawiacie budziki?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Armagedon... IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.13, 17:54
      Ja w poniedziałek nie pracuję. Jak święto to święto
      • bbkk Re: Armagedon... 07.11.13, 20:50
        :-D
      • dorek3 Re: Armagedon... 07.11.13, 21:41
        jestem pod wrażeniem ironii. to zapytam ponownie ale tym razem o wtorek.
        choć pewnie niektórzy tak po święcie też do roboty się nie nadają...
    • Gość: Rychu Media robią swoje.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.11.13, 21:53
      Pompowanie 'Armagedon', 'katastrofa' robią swoje :)
      Nie ma się czego bać. Będzie normalnie - co najwyżej przez pierwsze 3-4 dni więcej samochodów na Północnym.
      • dorek3 Re: Media robią swoje.... 07.11.13, 21:58
        chciałabym żebys miał rację. ale brak wjazdów z wisłostrady raczej nie przejdzie bez echa.
        • Gość: Rychu Re: Media robią swoje.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.11.13, 22:03
          > brak wjazdów z wisłostrady raczej nie przejdzie bez echa.

Zobaczymy, tylko nie dajmy się zastraszać
    • sibeliuss Re: Armagedon... 08.11.13, 08:17
      Wsiądziesz w ogryzek, wsiądziesz w metro i dojedziesz. A teraz pomyśl, że nie każdy ma metro koło miejsca pracy.
    • otniel Re: Armagedon... 08.11.13, 08:46
      Na pewno będzie sporo trudniej bo i już jest.

Martwi mnie, że nie ma komunikacji od rausza Białołęka do Młocin i nie planuje się wprowadzenia.
      Parking na te 400 aut na Młocinach to może być mało i do tego nie powstanie od razu, a i dojazd może być nie najlepszy. To się okaże. Nie rozumiem też dlaczego nie zrobiono na szybko parkingów przy stacjach PKP do których dojazd raczej nie będzie utrudniony. Nie wiem też czemu przy Jagiellońskiej nie będzie parkingów. Przecież to dobre miejsce na przesiadkę przed korkami i dobry dojazd do Bankowego. Mogli też przywrócić 16.
      Do tego inne mosty pozamykane.

Ogólnie znów brak koordynacji.
      Nie wiem czemu, ale patrząc na dotychczasowe prace mam wrażenie, że znów się przebudowa przedłuży. Też tak macie?
      • dorek3 Re: Armagedon... 08.11.13, 08:51
        Uczciwie muszę przyznać że ostatnio jeździło mi się o wiele lepiej. Odkąd otwarto POW do Puławskiej to nie mogę narzekać.
    • Gość: mła Re: Armagedon... IP: 198.36.86.* 08.11.13, 09:15
      jaki wpłym na Twoją jazdę tramwajem i metrem ma mieć zamknięcie Grota?
      • dorek3 Re: Armagedon... 08.11.13, 09:18
        Jakoś do tego tramwaju/metra trzeba się dostać. i tak mi się widzi, że mnóstwo ludzi chcących dostać się do metra czy gdziekolwiek na druga stronę wybierze Północny który jak wiadomo jest mostem lokalnym a nie tranzytowym. Moje czarnowidztwo podpowiada mi zapchaną całą okolice jak za dawnych czasów kiedy most był w budowie.
        • Gość: mła Re: Armagedon... IP: 198.36.87.* 08.11.13, 13:06
          piszesz, ze piechotą dojdziesz do tramwaju, wiec w dalszym ciagu nie kumam, jak czas podrozy spacer/tramwaj/metro we wtorek ma sie roznic od np. dzisiejszego....

• dorek3 Re: Armagedon... 08.11.13, 13:27
            Dojdę jak będę musiała. Dziś tego nie robię, proste.
            • sibeliuss Re: Armagedon... 08.11.13, 21:45
              dorek3 napisała:

> Dojdę jak będę musiała. Dziś tego nie robię, proste.

Z Twojego wpisu wynikało, że już chodzisz z buta.
              • acomitam1 Re: Armagedon... 09.11.13, 20:48
                A ja się dziwię czemu nie zrobiono przeprawy zastępczej przez Wisłę. Taki most pontonowy jak dawny "syreny" z pewnością by się sprawdził. W końcu to dwa lata jak nie trzy :(
                • Gość: Ja Re: Armagedon... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.13, 22:31
                  To sobie poczytaj dlaczego nie zrobili - ponieważ most tymczasowy miał być, jeśli most grota byłby całkowicie zamknięty (co było na początku planowane), a okazało się, że most grota będzie zamykany połówkami, więc przeprawa tymczasowa jest niepotrzebna. I bardzo dobrze
    • dorek3 Re: Armagedon... 13.11.13, 20:05
      Publicznie odszczekuję moje czarnowidztwo. Oby tak zostało.

Ja jestem w plecy 10 min na całej trasie więc grzechem byłoby narzekać.
      • Gość: wizjoner Re: Armagedon... IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.11.13, 00:24
        Ja tez jestem w szoku. Jak widac najgorzej na tym wyszło Bródno i Zielona Białołeka. ALe na osłodę dostaną Metro. Chętnie bym się z nimi zamienił :-) 2 lata cierpienia dla całego życia przyjemności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka