Dodaj do ulubionych

Policja na Ordonówny

IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.15, 19:59
Dziś rano na Ordonówny przy skrzyżowaniu z Ćwiklińskiej Policja zatrzymywała wszystkich kierowców, którzy omijali spowalniacze środkiem.
I generalnie wydawać by się mogło, że wszystko jest OK i sam jestem za takim działaniem ale...
1. są wakacje szkoła jest nieczynna,
2. radiowóz schowali głęboko w krzakach i sami też się schowali,
3. wielokrotnie zgłaszana była prośba aby w roku szkolnym był tam na przejściu "Pan STOP" albo przynajmniej stała SM lub Policja-nie było ŻADNEJ reakcji, ŻADNEJ!
Owszem SM pokazała się ale tylko po to aby wlepiać mandaty rodzicom którzy parkowali blisko szkoły aby odprowadzić dzieciaki. Ulica jest "ślepa", nie ma żadnego ruchu, samochody nie blokują przejazdu. SM była obecna tylko rano. Przez pozostałą dobę każdy parkuje jak chce i jakoś nikomu wówczas nie przeszkadza.
4. Na pobliskiej Odkrytej, która jest węższa, jest cały czas duże natężenie ruchu do i z TMP, kierowcy jeżdżą dużo szybciej niż 50 km/h nie widziałem ani razu SM czy Policji chociaż w dwóch miejscach jest znak D-51.
No ale tam nie ma krzaków i nie ma gdzie się schować. Więc nie da się zarobić a przecież o to chodzi a nie o bezpieczeństwo.
Dlatego szanowni kierowcy, uwaga nie dajcie się złapać! Nie bądźcie jeleniami.
Może ktoś wreszcie puknie się w głowę i zrozumie, że Policja i SM to służba, która ma dbać o bezpieczeństwo i zapewniać bezpieczeństwo a nie być tylko maszynką do zarabiania.
Tego dnia i w tym miejscu żadne bezpieczeństwo nikogo nie było zagrożone. Wiem ten głos to jak wołanie na puszczy ale może jednak....
Nie mam pojęcia czy byli to "nasi chłopcy" z Myśliborskiej, jeżeli tak to Panie Komendancie niech Pan czasem pomyśli i nie ośmiesza się takim działaniem.
Obserwuj wątek
    • Gość: iks Re: Policja na Ordonówny IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.15, 20:56
      a to chyba dlatego...
      m.warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,106541,18434723,kradna-progi-zwalniajace-bialoleka-stracila-ich-juz-piec.html
      boją się, że ktoś je "podwędzi" ;) ciekawe czy po 1.09 też będzie tam Policja.
    • jot.be Re: Policja na Ordonówny 27.07.15, 23:58
      " Na pobliskiej Odkrytej, która jest węższa, jest cały czas duże natężenie ruchu do i z TMP, kierowcy jeżdżą dużo szybciej niż 50 km/h nie widziałem ani razu SM czy Policji chociaż w dwóch miejscach jest znak D-51"
      A ja widuję ostatnio dość często - policję w miejscu styku Odkrytej z Nowodworską lub przy wylocie Książkowej a SM z radarem na wysokości Simply Market....
      • Gość: mm Re: Policja na Ordonówny IP: *.rev.snt.net.pl 28.07.15, 09:56
        A w jakich godzinach widujesz tych radarowców? Jeżdżę tamtędy 2 razy dziennie (ok. 7.30 i 17.00). Ostatni raz SM przy Simply widziałem chyba w listopadzie....
        • jot.be Re: Policja na Ordonówny 28.07.15, 11:32
          Policję przy Galerii Odkryta kilka dni temu wczesnym popołudniem - jakoś 13-14.
          "Wyjęli" gościa przede mną omijającego progi.
          SM o różnych porach - ale oni stoją nieoznakowanym samochodem z radarem.
          Ze 2 tygodnie temu ostatnio.
    • Gość: obywatel Re: Policja na Ordonówny IP: *.jmdi.pl 28.07.15, 10:02
      Kierowcy, nie bądźcie jeleniami, są wakacje i można szaleć. Tak zapewne myślała pani, która niedawno przeleciała przez Rondo Laszlo Oswatha i o mało co nie przejechała pieszego na przejściu.
      • Gość: megg Re: Policja na Ordonówny IP: *.146.52.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.08.15, 07:41
        Czy ta pani jechala przypadkiem Suvem tyl k o marki nie pamietam. Ostatnio dwa razy spotkalam pania ktora h. Ordonowny jechala cos blisko setki jadac srodkiem ulicy aby ominac progi a takze scinajac ronda nawet przed nimi nie hamując. Pomyslalam nawet ze to następczyni tego babska ktore sie wperdzielilo do przejscia podziemnego.
        • Gość: obywatel Re: Policja na Ordonówny IP: *.jmdi.pl 08.08.15, 10:08
          To był mniejszy samochód i tej pani już więcej nie spotkałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka