Gość: Mike IP: *.*.*.* 13.09.01, 16:01 Czy Sekstans juz rozpoczal dzialalnosc? Warto tam isc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Koala Re: Sekstans IP: 157.25.198.* 20.09.01, 13:07 TAK, sekstans już działa. Byłem tam niedawno ze znajomymi i jest świetnie. Dwie kondygnacje, dużo stolików, bardzo dobre jedzonko (rybki) no i milutkie kelnerki. O wystroju mogę powiedzieć, że jest typowo marynistyczny no i po 19 gra tam 3 osobowy zespół wykonujący utwory jazzowo-blusowe! Super. Ale z piwa beczkowego mają tylko Carlsberga po 6,5 za 0,4l i Okocimie za 5,50 za 0,5I. Mały asortyment, ale cóż. Za to innych rzeczy nie brakuje. Jeszcze kilka takich knajp i możemy być dumni z pubowej strony naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Sekstans 20.09.01, 14:01 Dodam jeszcze, że obecne tam towarzystwo wydawało się w porządku, przez cały wieczór widziałam tylko dwóch takich, z których jeden siedział cały czas w skórzanej kurtce, obaj z łokciami w połowie stołu, prawie na nim położenie, no, wiecie, taki swojski typ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakuz Re: Sekstans IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 16:38 za moich czasow ( wsm 1985 ) na ten pierdolnik do mierzenia wysokosci gwiazdek mowilo sie sextant - a nie sekstans czy cos sie zmienilo w terminologii morskiej moze jestem nie na czasie pakuz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Sekstans IP: *.*.*.* 26.09.01, 10:47 Gość portalu: pakuz napisał(a): > za moich czasow ( wsm 1985 ) na ten pierdolnik do mierzenia wysokosci > gwiazdek mowilo sie sextant - a nie sekstans > czy cos sie zmienilo w terminologii morskiej > moze jestem nie na czasie > pakuz Obie nazwy sa poprwawne i uzywane rownoporawnie w jezyku polskim. Jednak wersja podana przez Ciebie jest pisana "sekstant". Sextant pewnie wystepuje w nazewnictwie miedzynarodowym (angielskim). Tak czy siak knajpa nazywa sie "Sekstans". Odpowiedz Link Zgłoś