Dodaj do ulubionych

A może Michnik to TW ??

14.04.07, 23:08
Witojcie big_grinDDDD

Tak się zastanawiam nad prawdziwymi powodami zapowiadanego odejścia Michnika
(i H.Łuczywo) z GW. Czyżby wybrał tzw. ucieczkę do przodu... i dzięki temu nie
będzie musiał składać żadnego oświadczenia ??

Ale to też będzie oznaczało, że więcej Michnika nie usłyszymy jako
dziennikarza w jakiejkolwiek formie. Stąd może też wzięła się jego "sądowa
polemika" z osobami nieprzychylnie o nim piszącymi...

Jakkolwiek... O dzięki ci Ustawo Lustracyjna big_grinDDDDDDD
Czyszczenie naszej rzeczywistości z przeróżnego gówna na poważne się
rozpoczęło ... o dzięki big_grinDDDDDDDDDDDD
Obserwuj wątek
    • tsy Re: A może Michnik to TW ?? 15.04.07, 01:36
      Widziałeś kiedyś TW na oczy? Usiłował Cię naciągnąć na zwierzenia? Jeżeli nie to
      zamknij pyska podobnie jak powinni to zrobić kombatanci ostatniej minuty
      (Kurtyka) i młode łepki, które chcą osądzać zdarzenia, których rozumienie jest z
      przyczyny wieku zupełnie dla nich niedostępne. Gdyby takie myślenie jak Twoje
      dominowało w latach siedemdziesiątych realizowalibyśmy kolejny plan pięcioletni,
      a nie kłócili sie o lustrację.
      • ryko Re: A może Michnik to TW ?? 15.04.07, 07:41
        tsy napisał:

> Widziałeś kiedyś TW na oczy? Usiłował Cię naciągnąć na zwierzenia? Jeżeli nie t
        > o
        > zamknij pyska podobnie jak powinni to zrobić kombatanci ostatniej minuty
        > (Kurtyka) i młode łepki, które chcą osądzać zdarzenia, których rozumienie jest
        > z
        > przyczyny wieku zupełnie dla nich niedostępne. Gdyby takie myślenie jak Twoje
        > dominowało w latach siedemdziesiątych realizowalibyśmy kolejny plan pięcioletni
        > ,
        > a nie kłócili sie o lustrację.

Tsy,
        Jeżeli wszystko co potrafisz powiedzieć to ZAMKNIJ pysk to nie porozmawiamy tongue_outPP

Mądralo wytłumacz mi w takim razie w czym "lepszy" był totalitaryzm hitlerowski
        od komunistycznego i dlaczego ten drugi należy traktować ulgowo ??
        TW działali na rzecz zbrodniczego komunizmu, cokolwiek powiedzą na swoją
        obronę... rzygać mi się chce na samo przypomnienie tamtego systemu i zupełnie
        nie rozumiem dlaczego możne tamtego bronić.
        • tsy Re: A może Michnik to TW ?? 15.04.07, 11:35
          ryko napisał:

>
          > Tsy,
          > Jeżeli wszystko co potrafisz powiedzieć to ZAMKNIJ pysk to nie porozmawiamy tongue_outP
          > P
          >

Stwierdziłem tylko, że ludzie, którzy nie byli przesłuchiwani, nie mieli w
          domach rewizji, nie siedzieli w więzieniach powinni stulić pysk ze swoimi
          moralnymi ocenami (dla swojego własnego dobra, żeby nie grzeszyć pychą).

> Mądralo wytłumacz mi w takim razie w czym "lepszy" był totalitaryzm hitlerowski
          > od komunistycznego i dlaczego ten drugi należy traktować ulgowo ??

Pytanie jest postawione idiotycznie. W zabijaniu obcych lepszy był hitleryzm, w
          zabijaniu swoich omunizm.

> TW działali na rzecz zbrodniczego komunizmu, cokolwiek powiedzą na swoją
          > obronę... rzygać mi się chce na samo przypomnienie tamtego systemu i zupełnie
          > nie rozumiem dlaczego możne tamtego bronić.

Jeszcze raz powtórzę: należy wszystkie akta IPN upublicznić. Kto chce niech się
          w nich grzebie. Jeżeli na podstawie tych akt można stwierdzić, że ktoś popełnił
          zbrodnię trzeba przeprowadzić śledztwo i postawić go przed sądem.
          • tsy Nie jestem w swoich poglądach osamotniony. 15.04.07, 13:28
            Cytat:
            "Ja nie chcę lustracji. Chcę ujawnienia. Czyli zdigitalizowania całych archiwów
            i najlepiej zatrudnienia Google do udostępnienia tych informacji każdemu, kto
            zechce je oglądać. I to wystarczy."

Sznurek do całości:
            prawica.net/node/6771
        • kolejar Uwaga! Ryko to Wyszyński! 16.04.07, 02:58
          ryko napisał:
          > Mądralo wytłumacz mi w takim razie w czym "lepszy" był totalitaryzm hitlerowski
          > od komunistycznego i dlaczego ten drugi należy traktować ulgowo ??

Göbbelsie Ryko! Piszesz nie na temat. Dlaczego imputujesz rozmówcy wyssane z
          palca poglądy na temat totalitaryzmu?
          Kretyn jesteś. Podaj mnie do Sądu za obrazę i spier..., boś typ niebezpieczny -
          pokroju Freislera lub samego mistrza A.P.Wyszyńskiego.
          Uwaga! Ryko to Wyszyński IVRP!
    • hurysa1 Ryko, jesteś na niebezpiecznej, życiowej ścieżce. 16.04.07, 09:48
      Poszukujesz Diabła. Szukasz zawzięcie kto jest winny temu, że świat jest taki, a
      nie chce być inny.Kto szuka ten znajdzie i bardzo się zdziwi. Lepiej byś Boga
      poszukał.
    • map4 Re: A może Michnik to TW ?? 16.04.07, 10:45
      ryko napisał:

> Witojcie big_grinDDDD
      >
      > Tak się zastanawiam nad prawdziwymi powodami zapowiadanego odejścia Michnika
      > (i H.Łuczywo) z GW. Czyżby wybrał tzw. ucieczkę do przodu... i dzięki temu
      > nie będzie musiał składać żadnego oświadczenia ??

Bardzo to zgrabna teza. Bardzo pasuje. W przeciwieństwie jednak do Ciebie
      absolutnie zwiędłym kalafiorem zwisa mi, czy Michnik był kapusiem, czy też nie.
      W zgodzie z literą kodeksu karnego ścigać wolno jedynie za czyny, które w czasie
      ich popełnienia były zdefiniowane jako przestępstwo. Donosicielstwo za PRLu
      czynem zabronionym nie było, podobnie jak i teraz czynem zabronionym nie jest.

To jest pierwszy nokaut dla dzisiejszych lustratorów.

"Rzeczyspospolita Polska jest demokratycznym państwem prawa" napisano gdzieś na
      samym górze ciągle jeszcze obowiązującej konstytucji RP. Oznacza to między
      innymi, że najpierw jest śledztwo policji, potem następuje wniesienie do sądu
      aktu oskarżenia przez prokuraturę, następnie odbywa się proces przed niezawisłym
      sądem (w trakcie całego tego przewodu ten, przeciwko któremu toczy się
      postępowanie jest niewinny) a dopiero na końcu sąd wydaje wyrok.
      Dopiero wtedy i po uznaniu za winnego zarzucanych mu/jej/im czynów możemy mówić
      o ewentualnej zbrodni przeciwko narodowi popełnionej poprzez donoszenie organom
      państwa.

Wobec tego nawet Ryko z tezą zgodzić się musi, że kacza wersja lustracji nie
      spełnia wymogów państwa prawa, zdefiniowanych przeze mnie powyżej.

To jest nokaut numer dwa dla lustracji w obecnej jej formie.

Lustracyjny amok rozpętany przez obecny reżim jest nie do obrony na zarówno na
      polu logiki jak i prawa. Pozostają zatem jedynie argumenty moralne. Moralność
      aktualnie prawiących o moralności jest zaś co najmniej wątpliwa. Mam nadzieję,
      że tego twierdzenia jako oczywistego nawet uzasadniać nie muszę, przyjmijmy go
      zatem przez aklamację.
      W tej sytuacji - w sytuacji niemoralnej władzy rozprawiającej o moralnych
      uzasadnieniach własnych bezprawnych i nielogicznych czynów pozostaje mi jedynie
      przywołać starą prawdę historyczną: nie da się zbudować zdrowego państwa na
      chorych fundamentach.

To był nokaut numer trzy.

Po trzech nokautach walka w trosce o zdrowie boksera jest przerywana. Automatycznie.

> Jakkolwiek... O dzięki ci Ustawo Lustracyjna big_grinDDDDDDD
      > Czyszczenie naszej rzeczywistości z przeróżnego gówna na poważne się
      > rozpoczęło ... o dzięki big_grinDDDDDDDDDDDD

Wiem, że Cię nie przekonałem. Zamiast tych pokrętnych wykształciuchowatych
      bzdetów wypoconych przeze mnie powyżej proponuję zatem medytację nad głębią
      ludowego porzekadła: "niósł wilk razy kilka, ponieśli i wilka".

Zastanów się również nad prawdziwą wielkością historycznych władców. Okazać
      szacunek przegranym potrafili jedynie najwięksi. Jedynie oni traktowani byli po
      własnej klęsce z szacunkiem.

Wycofaj się zatem może lepiej w zakamarki własnego umysłu i zadaj sobie pytanie
      czy to, co dzisiaj z Polską wyczyniają bliźniacy naprawdę się opłaca.
      Im, Tobie i nam.

Wszystkim.
      • map4 Re: A może Michnik to TW ?? 17.04.07, 19:29
        map4 napisał:

> Wycofaj się zatem może lepiej w zakamarki własnego umysłu i zadaj sobie pytanie
        > czy to, co dzisiaj z Polską wyczyniają bliźniacy naprawdę się opłaca.
        > Im, Tobie i nam.
        >
        > Wszystkim.

Hm. Map co prawda dał Rykowi czas do namysłu, nie spodziewał się jednak, że
        będzie on tak długi. Ryko ! Sędzia w gong już bije, ring jest już wolny,
        adiutant też już mam nadzieję zdążył Cię posklejać. Wyjdź na jeszcze jedną
        rundkę, proszę. Obiecuję obejść się z Tobą delikatnie.
        • napoj.chmielowy Re: A może Michnik to TW ?? 17.04.07, 19:36
          map4 napisał:

>
          > Hm. Map co prawda dał Rykowi czas do namysłu, nie spodziewał się jednak, że
          > będzie on tak długi. Ryko ! Sędzia w gong już bije, ring jest już wolny,
          > adiutant też już mam nadzieję zdążył Cię posklejać. Wyjdź na jeszcze jedną
          > rundkę, proszę. Obiecuję obejść się z Tobą delikatnie.
          >

Nie wyjdzie. Zakładam się o panegieryk na cześć Lecha Aleksandra Kaczyńskiego.
          • map4 Re: A może Michnik to TW ?? 17.04.07, 20:36
            napoj.chmielowy napisał:

> Nie wyjdzie. Zakładam się o panegieryk na cześć Lecha Aleksandra
            > Kaczyńskiego.

Dam mu czas do jutra (środa), do godz. 17.
            Ze swojej strony - jako że poeta ze mnie żaden - oferuję w razie przegranej
            pięciolitrową beczkę pszenicznego, bawarskiego napoju chmielowego.

Stoi zakład ?
            • napoj.chmielowy Re: A może Michnik to TW ?? 17.04.07, 22:51
              map4 napisał:

>
              > Stoi zakład ?
              >

Stoi.
              • map4 Re: A może Michnik to TW ?? 18.04.07, 15:07
                napoj.chmielowy napisał:

> map4 napisał:
                > > Stoi zakład ?
                > Stoi.

a zegarek tyka ... Jeszcze tylko dwie godziny ...
                • napoj.chmielowy Re: A może Michnik to TW ?? 19.04.07, 09:11
                  map4 napisał:

>
                  >
                  > a zegarek tyka ... Jeszcze tylko dwie godziny ...
                  >

Stanęło na moim. Trochę się cieszę - nie muszę układać panegierka i już oblizuję
                  się na smaczny napój z pianką, trochę nie - wyszło, że Ryko to cykor i liczba
                  cykorów w narodzie polskim powiększyła się o jeden.
                  • map4 Re: A może Michnik to TW ?? 19.04.07, 10:03
                    napoj.chmielowy napisał:

> Stanęło na moim. Trochę się cieszę - nie muszę układać panegierka i już oblizuję
                    > się na smaczny napój z pianką,

słowo się rzekło, baryłkę przywiążę do płota.
                    Mogę ją przekazać 17 lub 18 maja, w godzinach wieczornych, w dowolnym punkcie
                    Twierdzy Wrocław. Będę sam i będę nieuzbrojony.

> trochę nie - wyszło, że Ryko to cykor i liczba
                    > cykorów w narodzie polskim powiększyła się o jeden.

Łudzę się nadzieją, że Ryko był wybył gdzieś za ocean, coby podładować baterie i
                    z tego powodu się nie odzywa.
                    • napoj.chmielowy Re: A może Michnik to TW ?? 19.04.07, 20:41
                      map4 napisał:

>
                      > słowo się rzekło, baryłkę przywiążę do płota.
                      > Mogę ją przekazać 17 lub 18 maja, w godzinach wieczornych, w dowolnym punkcie
                      > Twierdzy Wrocław. Będę sam i będę nieuzbrojony.
                      >

To czekam (może być u mnie w ogrodzie? - duży i ładny).
                      >
                      > Łudzę się nadzieją, że Ryko był wybył gdzieś za ocean, coby podładować baterie
                      > i
                      > z tego powodu się nie odzywa.
                      >

Negocjacje w sprawie "tarczy antyrakietowej" go wchłonęły?
                      • map4 Re: A może Michnik to TW ?? 20.04.07, 11:25
                        napoj.chmielowy napisał:

> To czekam (może być u mnie w ogrodzie? - duży i ładny).

Jasne. Ogród jak najbardziej, jeśli tylko pogoda dopisze.
          • najglupszy-nick Re: A może Michnik to TW ?? 17.04.07, 21:30
            napoj.chmielowy napisał:

>
            > Nie wyjdzie. Zakładam się o panegieryk na cześć Lecha Aleksandra Kaczyńskiego.

Może lepiej pan.E.Gierek?
    • hurysa1 Stęskniłam się. 20.04.07, 15:08
      Za postami Ryko. Pozwalały mi lepiej rozumieć świat i różnorodność ludzkich
      poglądów.
      • map4 Re: Stęskniłam się. 25.04.07, 16:29
        hurysa1 napisała:

> Za postami Ryko. Pozwalały mi lepiej rozumieć świat i różnorodność ludzkich
        > poglądów.

A ja przegrałem dzięki niemu beczkę piwa. Postawiłem na niego, zaufałem jego
        prawomyślności i odwadze cywilnej polegającej na samotnej walce z przeważającymi
        siłami wroga. Uwierzyłem, że jego krucjata prowadzona jest z niewzruszonych jak
        skała pozycji własnej wiary i przekonań, że w każdej chwili i do ostatniego
        naboju bronić będzie wyznawanych wartości.

A on zawinął ogon pod siebie i schował się do budy. Cóż za rozczarowanie.
        Ryko, przez Ciebie jestem beczkę piwa w plecy !

Ja tam za nim nie tęsknię. Te początki szacunku, które nieugięcie broniąc
        fundamentalistycznie zabarwionego własnego umysłowego zaścianka zaczął sobie u
        mnie wyrabiać, stracił bezpowrotnie. Powodem jest oczywiście jego haniebna a
        bezprzykładna ucieczka z pola bitwy po pierwszym zaledwie trafieniu.

Tak uciekają warczące kundle po obiciu kijem, a nie ludzie zasad stający do
        równego przecież pojedynku. Zadziwiające jest to, że zasady te tak żarliwie
        przez niego bronione poszły na bok, kiedy tylko otrzymał celny cios.

Stara zasada hazardzistów brzmi: "nie siadaj do stołu, jeśli nie jesteś gotów
        przegrać". Od dłuższego czasu miałem dla Ciebie współczucie. Teraz zamieniło się
        ono w pogardę. Na Twoją własną prośbę.

Furda beczka piwa, tutaj umarły wartości.
        • kolejar Re: Stęskniłam się. 26.04.07, 03:26
          O tzw. Ryko ciężko coś powiedzieć. Kogoś takiego chyba jednak w realu nigdy nie
          było. To tylko jakiś sztab pisuarowców coś usiłował roić pod tym nickiem. Teraz
          umilkli, bo mają poważniejsze problemy - nie wiedzą, co dalej robić.
          • tsy Re: Stęskniłam się. 26.04.07, 09:45
            kolejar napisał:

> O tzw. Ryko ciężko coś powiedzieć. Kogoś takiego chyba jednak w realu nigdy nie
            > było. To tylko jakiś sztab pisuarowców coś usiłował roić pod tym nickiem. Teraz
            > umilkli, bo mają poważniejsze problemy - nie wiedzą, co dalej robić.

Nieopatrznie napisałem mu by stulił pysk. To stulił.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35645&w=60766418&a=60778072
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka