Dodaj do ulubionych

Komorowski to Goering ?

12.11.07, 01:47
Demokracja jest zagrożona.
Marszałek działa bezprawnie i nieformalnie naciska na posłów opozycji.
Wracają praktyki z roku 1933 a na forum nikt nie krzyczy. Faszyzm i bezprawie
nadciąga.

To o ostatnich działaniach Marszałka Komorowskiego.
Z Rzepy:
=======
W sobotę Ołdakowski mówił o działaniach Komorowskiego: - To jest łamanie
prawa. Taka sytuacja miała ostatnio miejsce w 1933 w Reichstagu, a mandaty
wygaszał Goering. Dziś wyjaśniał: - To nie było porównanie, chciałem pokazać,
że to jest bardzo zła praktyka.
=======

P.S.
Fajny tytuł wątku mi sie udał... zupełnie bezstronny... jak w G(ó)W(nianej) big_grinDD
Obserwuj wątek
    • kolejar Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 03:52
      Za to Ty Ryko - niedoszły Himmlerek, bo Göbbelsika już mamy. Doucz się troszkę o
      świecie Kochany Matołku - potem może pogadamy.
      • chlorofil1 Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 04:43
        Cała sytuacja pokazuje jaka jest jakość prawa w Polsce - nie przepis jest ważny
        tylko kto go interpretuje. Zupełnie nie rozumiem Komorowskiego po co robi to co
        robi, a to co robi wydaje mi się głupie niepotrzebne i źle wróżące na przyszłość
        (wojna domowa będzie trwać).
        • kolejar Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 04:52
          chlorofil1 napisał:
          Zupełnie nie rozumiem Komorowskiego po co robi to co robi

Bo Chłop grzeczny jest, ale już dawno wściekł się po prostu na CHAMSTWO PiSu.
          Zobacz sobie i ten przykład:
          www.gazetawyborcza.pl/1,75477,4663487.html?nltxx=1721538&nltdt=2007-11-12-03-06
          • chlorofil1 Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 05:00
            Ten Twój przykład ma się jak pięść do nosa, Dyrektor Muzeum Powstania
            Warszawskiego jest bardzo kulturalnym fachowcem. Komorowski w tej swojej akcji
            wychodzi na małostkowego palanta. Przyznam się, że mnie zaskoczył, a jego
            notowania u mnie bardzo poleciały.
            • kolejar Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 05:09
              chlorofil1 napisał:
              > Ten Twój przykład ma się jak pięść do nosa, Dyrektor Muzeum Powstania
              > Warszawskiego jest bardzo kulturalnym fachowcem.

To niech będzie dalej kulturalny w Muzeum albo w Sejmie - do wyboru. Akcja
              Bronka ma na celu poutrącanie maksymalnej liczby buców pisuarowych, a nie tego
              akurat Człowieka. On jest o tyle winny, że sam wiedział, co ryzykuje, godząc się
              na kandydowanie z listy PiSu. Niech się teraz zastanowi nad ogólną sytuacją.
              A swoją drogą, to wszystko to ma się nijak do poważnych i trochę poważniejszych
              problemów - taki temat zastępczy. Ja bym chętniej podyskutował nad postawieniem
              Ziobry przed Trybunałem Stanu...
              • chlorofil1 Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 05:16
                Zaraził Ciebie Jareczek bakcylem nienawiści z tym, że bakcyl ten zmutował i jest
                antypisowski. Posłowie PiS zostali wybrani w demokratycznych (na poską miarę)
                wyborach i "utrącanie" ich przez Marszałka to plucie w twarz wyborcom (wszystkim
                wyborcom).
                • kolejar Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 06:27
                  Nie chodzi o utrącanie demokratycznie wybranych posłów PiS, a o dyrektorów PiS -
                  mianowanych niekoniecznie "demokratycznie", jeśli jakiekolwiek mianowanie można
                  nazwać demokratycznym. Znów wrócę do sprawy ważniejszej - tym razem do TVP. Jak
                  obalić Andrzeja Urbańskiego i Patrycję Kotecką?
                  Co do anty-pisowskiego bakcyla nienawiści, to, kto posiał, niech teraz chociaż
                  troszeczkę pozbiera. Niestety, nie sądzę, żeby przeciwnicy byli psychicznie w
                  stanie odpłacić tyle samo. Ot, każdy przez chwilę podymi po swojemu i przejdzie.
                  Tymczasem kacza nienawiść będzie trwała zawsze! - przecież sam to wiesz. Ci
                  ludzie umieją tylko niszczyć, a potem bezczelnie zwalają to na wszystkich
                  pozostałych. Świetna szkoła - jest wielu wiernych uczniów.
                  • chlorofil1 Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 06:57
                    Jeśli w poprzedniej kadencji wszysko z Ołdakowskim było w porządku to mogło być
                    i w tej. Ja widzę w takim działaniu Marszałka małostkowość i mściwość
                    (rzeczywiście został dwa lata temu potraktowany z buta). Działanie takie jest
                    durne, podobnie jak nie wybranie Romaszewskiego na vice. Zachowania PO po
                    wyborach w ogóle przypomninają pod względem strategicznym zachowania pospolitego
                    ruszenia po zwycięskij bitwie - żadnej strategicznej myśli nie widać, jakieś
                    dożynanie orkiestry wojskowej (Ołdakowski) czy też pobicie parlamentariuszy
                    (Romaszewski)...
                    • kolejar Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 07:28
                      chlorofil1 napisał:
                      Zachowania PO po wyborach w ogóle przypomninają pod względem strategicznym
                      zachowania pospolitego ruszenia po zwycięskij bitwie...

Nie jest do końca tak fatalnie, jak piszesz dalej, ale ogólnie porównanie
                      całkiem trafne. Bo to przecież było pospolite ruszenie! A nie?
                      Ktoś ważny publicznie powiedział, że 70% wyborców głosowało przeciw PiS. To
                      trochę nieprawda - 2/3 głosowało przeciw PiS, a to nie 70%. W każdym razie
                      mieliśmy do czynienia z ponadpartyjnym pospolitym ruszeniem niczym w 1989
                      przeciw PZPR. Chociażby frekwencja wyborcza o tym świadczy, a inne, bardziej
                      szczegółowe statystyki tym bardziej. "A na drzewach zamiast liści będą
                      wisieć..." mawiano przed 1989. Potem jednak nikt nie zawisł. Paru zginęło, ale
                      akurat nie z rąk żądnej gilotyn i szubienic rewolucji. Jeszcze w 1992 niektórzy
                      posłowie (w tym J. Kaczyński) do Sejmu ze spluwami wchodzili! Zgroza!
                      Tymczasem jednak nikt nikogo nie dożyna (orkiestry), ani nie bije
                      (parlamentariuszy), tylko, ot tak, robią sobie wzajemne psikusy. Pan Prezydent
                      olewa kandydata na premiera, dyskredytuje kandydatów na ministrów, Pan Były
                      Premier wręcz ubliża... Tego już nawet Lutek Dorn nie wytrzymał, a może Pan
                      Prezes nie zniósł Lutka? Tak, może to jest głupia zemsta po wygranej bitwie, ale
                      za kogo? Za Radka Sikorskiego, za Kazia Marcinkiewicza też... Kto tu ma honor, a
                      kto go nie ma? Kto bardziej nie umie przegrywać?
                      • chlorofil1 Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 07:50
                        Nie pytaj o honor polityków polskich, za wyjątkiem kilku (nie będę ich dla ich
                        dobra wymieniał) już dawno z honorem się pożegnali. Nie pisałem o honorze tylko
                        o rozsądku - nie widać go w działaniach PO. Działanie Marszałka jest nierozsądne
                        - uderza w człowieka zaprzyjaźnionego z Prezydentem, ale uderza w pionka o małym
                        znaczeniu. Takie działanie jest mało przewidujące i prostackie "Prezydent nas
                        obraża to zrobimy kłopoty jego człowiekowi" i... postawili Profesora
                        Bartoszewskiego w dwuznacznej sytuacji. Jakoś czuję za tymi ruchami umysłowość
                        prymitywnego zazdrośnika Grzegorza S. Boże! Co to będzie gdy typ ten będzie
                        władał policją? Strach myśleć.
                        • censorship Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 09:38
                          Chlorofillu!
                          Nie dotrzymujesz umowy. To, że wyjechałam na kilka dni z domu, nie upoważnia
                          Ciebie do publicznych wystąpień na tematy polityczne. Od polityki miałam być ja,
                          Ty miałeś się wymądrzać na inne tematy.
                          • censorship Ciąg dalszy. 12.11.07, 09:45
                            I popatrz:
                            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4663985.html
                            Nawypisywałeś bzdur i wstyd rodzinie przynosisz.
                            • kolejar Re: Ciąg dalszy. 12.11.07, 10:48
                              censorship napisała:
                              > Nawypisywałeś bzdur i wstyd rodzinie przynosisz.

1. O pomyśle Marszałka wiem prawdopodobnie jednak wcześniej od Ciebie smile
                              2. Mecenas Piesiewicz jest innego zdania w tej sprawie - twierdzi, że
                              Poseł-Dyrektor powinien z jednego zrezygnować, bo w przeciwnym razie mandat
                              poselski wygaśnie mu z mocy prawa.
                              3. Sam Poseł-Dyrektor Ołdakowski nie jest skłonny do zapierania się przy swoim i
                              z pomysłu skierowania zapytania do TK jest zadowolony.
                              4. Powstaje wątpliwość, czy Marszałek Sejmu może w tej sytuacji kierować
                              zapytanie do TK.
                              5. Sprawa w TK może trwać długo (jeśli TK w ogóle jej nie odrzuci) i wobec tego
                              powstaje kolejna wątpliwość - czy wobec tego mandat nie wygaśnie, jeśli
                              Ołdakowski nie weźmie sobie urlopu bezpłatnego w Muzeum. On sam zresztą wobec
                              takiej wątpliwości nie podjął jeszcze ostatecznej decyzji, co pocznie.
                              6. Prof. Bartoszewski sugeruje mu jednak urlop.
                              7. Prezes TK zdementował podaną w prasie informację, iż jakoby twierdził, że
                              Poseł Ołdakowski może łączyć swój mandat ze stanowiskiem Dyrektora placówki
                              samorządowej.
                              Na ten moment tyle.
                          • kolejar Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 10:51
                            censorship napisała:

> Chlorofillu!
                            Od polityki miałam być ja, Ty miałeś się wymądrzać na inne tematy.

Terrorystka jesteś! Żal mi tego Chlorofila... Zresztą on długo z Tobą nie
                            wytrzyma, jak to tak jest.
                            Uprzedzam zarzut, że się wtrącam w nie swoje sprawy - są też moje, skoro pisze
                            się o tym publicznie. Jak intymnie, to na priva sobie wypisujcie pretensje.
                            • censorship Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 11:49
                              kolejar napisał:

> censorship napisała:
                              >
                              Widzisz? My praktykujemy Miłość, a nie (tylko) o niej marzymy
                              >
                              > Terrorystka jesteś! Żal mi tego Chlorofila... Zresztą on długo z Tobą nie
                              > wytrzyma, jak to tak jest.
                              > Uprzedzam zarzut, że się wtrącam w nie swoje sprawy - są też moje, skoro pisze
                              > się o tym publicznie. Jak intymnie, to na priva sobie wypisujcie pretensje.
                              >
                              Widzisz? My praktykujemy Miłość, a nie (tylko) o niej marzymy.

A jak jest kochanie to można prawdę w oczy mówić.
                              • kolejar Re: Komorowski to Goering ? 15.11.07, 14:49
                                censorship napisała:
                                > Widzisz? My praktykujemy Miłość, a nie (tylko) o niej marzymy.
                                > A jak jest kochanie to można prawdę w oczy mówić.

Świetnie, bo ja akurat też praktykuję, tylko oduczyłem się mówienia o tym. Dlaczego?
                                A skąd wiesz, czy Cię Chlorofil hiv-em nie pozarażał albo vice-versa?
                                To ja Ci dobrze radzę - idź Ty do Przychodni MSWiA, a wtedy dopiero się dowiesz,
                                co praktykujesz.
                                P.S.: Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję na to, ale mi się w niebycie
                                miłosnym przeoczyło smile.
                                • censorship Re: Komorowski to Goering ? 15.11.07, 15:22
                                  Z treści Twojego postu wynika, że to co praktykujesz ma na imię Nieufność.
                                  • kolejar Re: Komorowski to Goering ? 15.11.07, 16:02
                                    censorship napisała:

> Z treści Twojego postu wynika, że to co praktykujesz ma na imię Nieufność.

Oczywiście, że jestem nieufny do różnych takich znajomych forumowych. Sama się
                                    pewnie niebawem o tym przekonasz, jak się nagle dowiesz o WIELKIEJ ZDRADZIE
                                    Chlorofila (ech, wiesz, co on wyprawiał, jak Cię nie było? hehe). A Ty coś
                                    robiła? Dowody łatwiutko się znajdą. Zresztą nawet nie są potrzebne - wystarcza
                                    samo oskarżenie! A nie?
                                    • censorship Re: Komorowski to Goering ? 15.11.07, 16:06
                                      kolejar napisał:

> Dowody łatwiutko się znajdą. Zresztą nawet nie są potrzebne - wystarcza
                                      > samo oskarżenie! A nie?

W Twoim świecie tak, w naszym nie.
                                      • kolejar Re: Komorowski to Goering ? 15.11.07, 17:15
                                        censorship napisała:
                                        > W Twoim świecie tak, w naszym nie.

Wypraszam sobie tu aluzje do mojego świata. Ty gówno wiesz, jaki on jest - może
                                        tylko jakieś brednie od niektórych tu współforumowiczów. Ja mam na myśli właśnie
                                        Wasz świat - nie mój. Ja mojego nie ujawniam. A "Wasz", to też nie Twój. To
                                        tutejszy - ten forumowy, urojony. Dlatego nie wywlekaj tu się bezczelnie z
                                        miłością taką czy inną, bo oberwiesz po nosie. A jeśli to Ci aż tak potrzebne,
                                        to na priva. Może jakieś sex-fotki, albo sex-filmiki? Hę? Czekam... wink
                                        • censorship Re: Komorowski to Goering ? 15.11.07, 17:39
                                          Za niczym nieuzasadnioną Wściekłość masz bana. Rozmawiaj sobie z kim chceszm ja
                                          z Tobą przez najbliższy tydzień rozmawiać nie będę. Chlorofila też namówię.
                                          • kolejar Rights now! 15.11.07, 17:52
                                            Źle widzisz świat. Nie wpadłem na to, że jesteś wściekła... Ja to i owszem -
                                            przeczytaj sobie mój najnowszy wątek. Na przełomie lipca i sierpnia zaliczyłem
                                            EP07-541 z Pe56102 "Piast" na całej trasie Gdy-Wr. Jakoś tak pamiętam ten
                                            przejazd za Terespolem Pom... Ten Pe57102, któremu dzisiaj poszło tak fatalnie,
                                            jedzie właśnie przed "Piastem". Więc dzisiaj "Piast" przyjedzie moooocno późno.
                                            A namawiaj se kogo chcesz na bany!!! Ten światek forumowy to przecież teatr -
                                            nic więcej - tu nie jest real.
          • o.retyrety Re: Komorowski to Goering ? 12.11.07, 17:00
            kolejar napisał:

> chlorofil1 napisał:
            > Zupełnie nie rozumiem Komorowskiego po co robi to co robi
            >
            > Bo Chłop grzeczny jest, ale już dawno wściekł się po prostu na CHAMSTWO PiSu.
            > Zobacz sobie i ten przykład:
            > <a
            href="www.gazetawyborcza.pl/1,75477,4663487.html?nltxx=1721538&nltdt=2007-11-12-03-06"
            target="_blank">www.gazetawyborcza.pl/1,75477,4663487.html?nltxx=1721538&nltdt=2007-11-12-03-06</a>

A ja uważam p.Komorowskiego za chama od dawna, aczkolwiek fachowcem bywa dobrym
            (wiadomo było od paru lat, że przepis jest gięty). Juana Carlosa też uważam za
            chama, ale nie poznałam osobiście. Mniemam tak sobie, że Hiszpański biznes jest
            obłudny i Carlosowi zabrakło argumentów. "Żmija jest bardziej ludzka niż
            faszysta czy rasista. Jaguar jest bardziej ludzki niż faszysta i rasista". W tym
            kontekście to prawda tow. Kolejar!
    • ryko Re: Komorowski to Goering ? 13.11.07, 01:03
      Tak wczytuje się w miałką obronę działań Marszałka Komorowskiego i... powtórzę
      jeszcze raz:
      =====
      Demokracja jest zagrożona.
      Marszałek działa bezprawnie i nieformalnie naciska na posłów opozycji.
      Wracają praktyki z roku 1933 a na forum nikt nie krzyczy. Faszyzm i bezprawie
      nadciąga.
      =======
      Dla mnie sedno tego BEZPRAWIA polega na NIEPRAWNYCH działaniach Komorowskiego. I
      SZANTAŻU w czystej formie -> telefonicznych naciskach NIEFORMALNYCH.
      Dramat.

Zobaczcie, że koniec końców, jak poseł Ołdakowski się nie ugiął to Komorowski
      wymiękł. Nie przedstawił żadnych analiz prawnych. Jemu się wydawało. Zgroza i
      piękny przykład dla innych urzędników, którzy zamiast działać na podstawie prawa
      zaczną działać wg. swego widzimisię.

Jakoś za czasów "kaczystów" niczego podobnego sobie nie przypominam... PO-wiści
      jeszcze na dobre nie rządzą, a tu już mamy ich drugą poważną wpadkę...
      "demokrata" Donek zabrania publikowania materiałów z IPNu. Szok !!!

Obrońcy wolności do dzieła !!!
      Szczególnie liczę tu na G(ó)W(n)ianych propagandystów...
      • napoj.chmielowy Re: Komorowski to Goering ? 13.11.07, 01:15
        ryko napisał:

>
        > Jakoś za czasów "kaczystów" niczego podobnego sobie nie przypominam... PO-wiści

Za czasów kaczystów naginania prawa było tak dużo, że fakt nie pamiętania przez
        Ciebie powinien Cię bardzo zastanowić. Wizyta u lekarza by się przydała - to
        może być prezydencka choroba (Altzheimer).
        • ryko Re: Komorowski to Goering ? 13.11.07, 01:33
          napoju,
          Dziś coś już tu pisałem o dyskusji w stylu wykształciucha - bez argumentów tyko
          ad personam. Wysil swą pamięć... lub choć sięgnij do archiwum G(ó)W(nianej)...
          • napoj.chmielowy Re: Komorowski to Goering ? 13.11.07, 01:50
            ryko napisał:

> napoju,
            > Dziś coś już tu pisałem o dyskusji w stylu wykształciucha - bez argumentów tyko
            > ad personam. Wysil swą pamięć... lub choć sięgnij do archiwum G(ó)W(nianej)...

Ryczku!
            Oglądałem sesje sejmowe prowadzone przez Ludwika Dorna (żeby trzymać się urzędu
            Marszałka) nie muszę sięgać do żadnego archiwum żeby pamiętać jak niewygodne dla
            PiS wnioski spadały (albo w ogóle nie wchodziły) z porządku obrad. Ty pewnie
            nazwiesz to genialną strategią, a ja nazywam to naginaniem prawa.
            • ryko Re: Komorowski to Goering ? 13.11.07, 02:09
              Gdzie Krym, a gdzie Rzym !!!
              Marszałek decyduje o porządku obrad. Nie ma tu naginania, a tym bardziej działań
              BEZPRAWNYCH. To jego PSI obowiązek !!! Mógł to robić i to robił.

Co innego Feldmarszałek - telefoniczny szantaż (w życiu nie słyszałem o takim
              trybie urzędowym) i wymuszanie dymisji. Bez podstawy prawnej (to Ołdakowski miał
              ze 3 ekspertyzy prawne w tym temacie i praktykę z poprzedniej kadencji) !!!
              Dramat i żenada.
              • napoj.chmielowy Re: Komorowski to Goering ? 13.11.07, 02:37
                Dyskutujesz z samym sobą. Ja nie mam zamiaru bronić Komorowskiego ani PO.
                Mendowate zachowania są mendowatymi zachowaniami. Proszę Cię o jedno nie
                wybielaj PiS-u, wobec mnie jest to bezsensu - Panów Kaczyńskich skreśliłem z
                listy osób, do których mam szacunek i raczej nic ich na tę listę nie przywróci.
                Na temat prawdomówności i praworządności tych Panów, ich osobistej kultury i
                wdzięku wklepano na WBC mnóstwo literek nie ma co tego mnożyć. Ty mnie nie
                przekonasz i ja Ciebie nie przekonam.
    • ryko Feldmarszałek Komorowski :DDD 13.11.07, 01:36
      Taaaak, taka tytułologia jest zdecydowanie bardziej odpowiednia.

Też wam się podoba ???
      • arek5001 Re: Feldmarszałek Komorowski :DDD 21.11.07, 23:37
        ryko napisał:

> Taaaak, taka tytułologia jest zdecydowanie bardziej odpowiednia.
        >
        > Też wam się podoba ???

Ryko pigułki Ci zabrali??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka