kolejar Re: Bardzo smutne 16.04.09, 05:47 Niestety, ja to widzę potwornie źle na forach netowych. W ogóle nie da się często dyskutować z tą niby elitą. Czytanie postów a-ortograficznych jest niby niczym. Ale od tego można naprawdę zidiocieć, jeśli podejmuje się rzetelne próby polemiki. Z kim? Z "Hanką"??? Zadziwiające jest, że ludzie popierający linię PiS i Radia Ma Ryja z reguły wypełniają znamiona opisanej tragedii. W sprawie tzw. studentów tragedia jest poniekąd większa. Zauważyłem, że moja niewątpliwa umiejętność pisania w miarę prawidłowego jest niczym. Byle głupek, analfabeta po studium marketingu (szkolenia w popełnianiu przestępstw z art. coś koło 210 kk) zabłyśnie chamstwem. A jeśli miałbym po ętelygencku oceniać, to ok. 90% (delikatnie pisząc) tutejszych pisarzy powinno było oblać maturę z języka polskiego za kardynalne błędy. Nawet tutejszych - a tu niby tacy już naj, naj... na tym forum. W związku z powyższym domagam się satysfakcji w stopniu chociaż elementarnym. Wasza nieznajomość interpunkcji, nieudolności stylistyczne itp. mnie specjalnie już nie rażą. Wypraszam sobie jednak obelgi od analfabetów w rodzaju "poloeschatolo", którego próby wysławiania się poddają w poważną wątpliwość powagę wyższych uczelni. Ludzie!!! Kto mu napisał doktorat??? Odpowiedz Link
kolejar Re: Bardzo smutne 16.04.09, 10:16 najglupszy-nick napisał: > Ja mu napisałem. To wszystko wyjaśnia. Podejrzewam, że praca była bardzo dobrze oceniona. Po wypowiedziach "najglupszego" nie spodziewam się przynajmniej głupot polonistycznych (inne mogą być, ale przynajmniej da się czytać). Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Bardzo smutne 16.04.09, 11:04 najglupszy-nick napisał: > Ja mu napisałem. dziękuję za informacje. myślałem, że doktorat napisała mi sąsiadka spod 5a Odpowiedz Link
skoonk Re: Bardzo smutne 16.04.09, 09:25 kolejar napisał: > W związku z powyższym domagam się satysfakcji w stopniu chociaż > elementarnym. Wasza nieznajomość interpunkcji, nieudolności stylistyczne itp. > mnie specjalnie już nie rażą. Nie dzxiwiem się. Z satysfakcjom cytuję: "Proszę o uznanie Państwa Izrael. Potem możemy rozmawiać. Wtedy agresja uzyska nowe imię. W 1967, a zwłaszcza w Jom Kipur 1973 i potem nie Izrael napadł. Wciąż są tacy, którzy nie chcą uznać. Niech zmienią zdanie, to pogadamy." :mrgreen: Odpowiedz Link
kolejar Re: Bardzo smutne 16.04.09, 10:11 skoonk napisała: > Nie dzxiwiem się. Z satysfakcjom cytuję: > > "Proszę o uznanie Państwa Izrael. Potem możemy rozmawiać. Wtedy agresja uzyska nowe imię. W 1967, a zwłaszcza w Jom Kipur 1973 i potem nie Izrael napadł. Wciąż są tacy, którzy nie chcą uznać. Niech zmienią zdanie, to pogadamy." Ja zupełnie nie rozumiem, co Ciebie do autora tej pięknej wypowiedzi? Ty mnie wyjaśnij, gdzie Ty widzisz jakiś błąd? To jest przecież świetnie napisane! Ja się podpisuję pod to!!! Chyba, że Ty gupi, chamski goj? Nu? Odpowiedz Link
chlorofil1 Pieprzy trzy po trzy 16.04.09, 17:51 Nie zauważył nowych środków komunikacji W SMS-y z interpunkcją są droższe (bo krótsze) i mniej wygodne w pisaniu, a wysyła ich się dużo - to wpływa na styl pisania. Odpowiedz Link
chlorofil1 Re: Pieprzy trzy po trzy 16.04.09, 17:58 z tym krótsze to powinno być dłuższe znak interpunkcyjny to też znak i za znak się płaci a interpunkcja niezbyt wiele znaczy dla informacji Odpowiedz Link
kolejar Re: Pieprzy trzy po trzy 16.04.09, 18:52 To wszystko Prawda, co piszesz. Oczywiście, że sms-y bez interpunkcji są tańsze. Mało tego - wklepywanie na jakiejś starej Nokii (jak moja) nawet emotikonek jest cholernie pracochłonne. A tu zrobiłem wytłuszczenie - też wciąż pracochłonne tak samo - mimo od kilkunastu godzin ułatwienia na wszystkich forach Agory - jest listwa z bb-code - zauważyliście, czy tylko u mnie na Mozilli, a może ja już całkiem ześwirowałem, że to widzę, ale działa! Jak widać - z listewki, a nie mozillowego pluginu, ale i tak nie uwierzycie. To ja muszę już do Szpitala? Nie! To ja mam rację... Odpowiedz Link
skoonk Re: Pieprzy trzy po trzy 17.04.09, 12:18 kolejar napisał: > To wszystko Prawda, co piszesz. Oczywiście, że sms-y bez interpunkcji są tańsze > To ja muszę już do Szpitala? Nie! To ja mam rację... "sms-y bez interpunkcji są tańsze" - właśnie - edukacja kosztuje i jest sztuką. Gramatyka jest tylko narzędziem. Artykuł "https://wyborcza.pl/1,75515,6485258,Szkola_buja_w_oblokach.html" obnaża absurdy władzy nie wiedzacej jak wyrównać szanse ekonomiczne i cele edukacji, tak aby uczniowie chcieli się uczyć. Ortografią? Odpowiedz Link