Dodaj do ulubionych

W sprawie spółki wodnej

29.04.12, 08:16
Na stronie www.swraszyn.pl pojawiło się stanowisko Zarządu Spółki Wodnej Raszyn sprawie wydłużającego się terminu ogłoszenia konkursu dotyczącego środków przeznaczonych na remonty i konserwację melioracji w Gminie Raszyn. Polecam lekturze.
Dziś "paniki" jeszcze nie ma, ale robi się na skuteczne działania spółki wodnej w 2012 roku już mało czasu.
Obserwuj wątek
    • grocholica Re: W sprawie spółki wodnej 30.04.12, 09:02
      Wakacje są wcześniej i to w znanym od dość dawna terminie i co z tego?

Zawsze o tej porze były już informacje o terminach kolonii, a w tym roku nie ma nawet ogłoszeń o przetargu na miejsce wypoczynku. Pytałam się w gminie o kolonie to pod koniec maja może coś będą wiedzieć, a na razie mam obserwować jakie ogłoszenia o przetargach się okazują to po tym będzie można się zorientować w jakich terminach będą kolonie.

Z tym, że ja się obawiam, że większość ośrodków do tego czasu już znalazła jakiś klientów i nie będzie czekać na nasz przetarg.

Tak, że chyba jest jakiś generalny problem z ogłaszaniem przetargów ...
    • g.o.s.i.a.1 Re: W sprawie spółki wodnej 30.04.12, 13:39
      jestem bardzo zaniepokojona tą informacją, a miało być tak "pięknie" gmina zapewniała że ma pieniądze , jest nowa prężna spółka wodna, a dalej nic się nie zmienia. czy możemy coś zrobić aby przyspieszyć działania urzędu gminnego.
      A tak na marginesie to czas i pieniądze na wstawienie słupów na chodnikach na Rybiu znalazły się , a na ochronę przed zalewaniem nie ma. Jaki jest interes w palikowaniu chodników ? czy nie szkoda na to pieniędzy ??
      • meszugga Re: W sprawie spółki wodnej 01.05.12, 12:18
        Mam wrażenie że jest to proste do wyjaśnienia - liczy się od słupka a przy melioracji jak liczyć od metra bieżącego czy od głębokości.
        • grocholica Re: W sprawie spółki wodnej 08.05.12, 23:11
          Zamawiający nie dopuszcza możliwości wykorzystania budynków szkolnych, internatów, burs zaadoptowanych na czas wakacji – jako obiekty kolonialne.

Chciałam, żeby ktoś się uśmiechnął prócz mniesmile, bo myślę, ze niektóre stare szkoły, chociaż może w innych województwach smile, świetnie się na kolonialne obiekty nadają
          • kubala2000 Re: W sprawie spółki wodnej 11.05.12, 14:08
            Ciekawe też, jak zostanie oceniona jakość programu, biorąc pod uwagę, że oferenci mają złożyć następujące info:
            "II. Oferujemy następujący program wypoczynku dzieci:
            1. Wycieczki autokarowe (wraz z biletami wstępu)
            - w odległości od 50 i więcej km od miejsca zakwaterowania – ilość ………………….
            - w odległości od 30 do 50 km od miejsca zakwaterowania – ilość ……………………
            2. liczba odwiedzonych miejsc podczas wycieczki …………….
            3. zwiedzane obiekty (muzea, budowle zabytkowe itp. ) …………..
            4. Zorganizowane wycieczki rowerowe:
            - wycieczka na odległość nie większą niż 5 do 7 km od miejsca zakwaterowania - ……………….. szt.
            5. Zorganizowane wycieczki piesze
            - wycieczka na odległość nie większą niż do 5 km od miejsca zakwaterowania - ………………….. szt.:"

I ciekawe, że na 2 miesiące przed koloniami dopiero o tym pomyśleli...
            • patrzacy.z.boku Re: W sprawie spółki wodnej 13.05.12, 12:16
              to o spolce wodnej mialo byc a nie o koloniach.w kurierze cos tam o spolce piszawink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka