Wczoraj odbyło się zebranie sołeckie. W sprawie rozdysponowania funduszu sołeckiego na 2013 rok. Było ok. 30 osób. Niestety jak na cały Raszyn II to mało. Przyjęty prze zebranych podział 34 tysięcy umieścił na swoim blogu Grzegorz Sękler. Próbowałem namówić zebranych na to by doposażyć plac zabaw przy pływalni w związku likwidacją tego przy ul. Lotniczej w nowe zabawki dla dzieci. Ale nie było chętnych do poparcia mojego pomysłu zbyt wielu. Może tak jak zauważył jeden obecnych brakowało na sali ludzi rozumiejących takie potrzeby jak plac zabaw dla dzieci. Wcześniej tuż przed zebraniem było spotkanie koła seniorów w tej samej sali. Może w następnym roku ktoś zorganizuje spotkanie "Klubu Mam" lub babć i dziadków opiekujących się wnuczkami tuż przed zebraniem sołeckim.

.
A swoją drogą pomysł, który wydawał mi się dobry, tj. doposażenie placu zabaw w urządzenia do uprawiania kulturystyki na powietrzu, ma już kilku przeciwników z jednym argumentem, którego pomysłodawcy nie wzięli pod uwagę. To będzie raczej "toksyczne" połączenie bawiących się maluszków w piaskownicy i ewentualnych młodzieńców pracujących nad rozwojem swoich mięśni. Dlatego mam sugestię, aby ten "kulturystyczny placyk" zrobić jednak w granicach naszego parku. Łączenie funkcji terenów nie zawsze ma dobry skutek.