Dodaj do ulubionych

Patronat wyborczy

29.04.14, 06:25
Na koncert w raszyńskim kościele w dniu 3 maja zapraszają już 2 rodzaje plakatów. Jeden z patronatem wójta a drugi bez. Zwrócił na ten szczegół naszą uwagę bloger Grzegorz.
Dla mnie to jest przykład na "wyborczy patronat". Ciekawe co "patron wójt" wniósł do tej imprezy oprócz obcięcia budżetu Gminnego Ośrodka Kultury w 2014 roku? Kiedy Piotr Iwicki zorganizował razem z GOK coś na skalę europejską, to po wydrukowaniu plakatów bez wójta "ktoś" musiał wymusić na organizatorach dopisek, który pozwoli się wójtowi lansować na imprezie. Żenada. Gdyby wójt szanował pracę Piotra Iwickiego, nie wyszydzał na sesjach jak sam mówił "niedorobionego dziennikarza", to można byłoby powiedzieć, że kolega robi przysługę koledze. Ale wójt gdzie może i do kogo może to Piotrowi, tak jak np. mnie, tyłek obrabia.
Ktoś może zapytać się dlaczego piszę, że koncert zorganizował nie GOK a Piotr Iwicki? Ano GOK z całym szacunkiem dla jego dobrze pracującej Dyrektor i pracowników może przy swoim budżecie zorganizować koncert radnej śpiewającej. Nawet 5 takich koncertów smile. Oczywiście wszystkie pod patronatem wójta smile.
Mam nadzieję, że oprócz lansu na imprezie "parton wójt" podejdzie do mikrofonu i powie "przepraszam" Piotrowi i Dyrektorce GOK. Za szykany budżetowe i publiczne poniżanie ludzi, którzy potrafią i robią.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka