Dodaj do ulubionych

Przedwyborcze "osiągnięcia" raszyńskiego samorządu

27.07.14, 08:11
wiadomosci.wpr24.pl/zit-czyli-miliony-euro-na-inwestycje;20702.html
Brak konsultacji w sprawie Zintegrowanych Inwestycji Terytorialnych.
Rezygnacja z budowy parkingu przesiadkowego P+R.

wiadomosci.wpr24.pl/chca-dostepu-do-obwodnicy;20700.html
Przeznaczenie na potrzeby usług terenów przy obwodnicy Warszawy bez zapewnienia dojazdu - bezczynność od etapu uzgodnień inwestycji.
Obserwuj wątek
    • jacek-wisniewski Coś w sprawie dostępu do obwodnicy 27.07.14, 09:06
      Ostatnio okazało się że wielkim zwolennikiem węzła na Kinetycznej jest ..... zastępca wójta Mirosław Chmielewski. Pisze wspólnie z mieszkańcami petycje, wstawia na sesję rady gminy punkt w tej sprawie. Wszystko byłoby O. K. gdyby nie to, że w tej sprawie kilka lat temu mieszkaniec Raszyna niejaki Jacek Wiśniewski nie pisywał i nie apelował do ..... Mirosława Chmielewskiego smile. Wtedy ten sam Chmielewski jako zastępca innego wójta grzmiał, że Wiśniewski jedną drogę zablokował (s8) i chce zablokować drugą (obwodnicę Warszawy). Ba nawet nasłał na mnie ówczesnego sołtysa Dawid, który prosił abym mu i Mirkowi się nie wp... ł w tą drogę. Wtedy można było uzgodnić taki węzeł z GDDKiA bez większych problemów. Oczywiście nie jako oddzielny, bo to było i jest niemożliwe z powodu odległości do węzła Lotnisko, ale jako rozbudowę o dodatkowe połączenia do tego węzła. Dzięki temu mielibyśmy gdzie "wpiąć" ul. Grudzi.
      Mirku Chmielewski, kilka lat temu zamiast "walić" w Wiśniewskiego trzeba było trochę pomyśleć (to taki proces, który zachodzi pod czapką lub kapeluszem smile ) i nie byłoby dziś problemu z komunikacją terenów nie tylko Dawid, ale również Dawid Bankowych, Ład, Falent Nowych. Dziś taka akcja to "musztarda po obiedzie". Nikt do czasu zakończenia gwarancji nie wbije tam szpadla. No chyba, że tak jak mówi mi jedna z "sikorek" chodzi o dojazd do projektowanej "Biedronki" smile. Ale, ja stawiam na akcję wyborczą. Bo czym można przekonać ludzi, którym nie dopilnowałeś przebudowy drenażu melioracyjnego w ramach obwodnicy Warszawy, do tego aby nadal popierali ekipkę "małosprytnych" działaczy?
    • jacek-wisniewski Coś w sprawie P+R 27.07.14, 09:18
      Pomysł, aby zrezygnować z takiego parkingu u nas akurat uważam za logiczny. Miałby szansę powodzenia wyłącznie w miejscu, gdzie jest "styk" komunikacji ponadlokalnej z miejską. Np. na Okęciu. U nas, aby miał taki parking sens trzeba byłoby przenieść pętlę z Okęcia do Janek. I to przy węźle Janki. Nawet nie do Falent, gdzie było taki parking przy cmentarzu na tiry.
      Piszę o tym, ponieważ jestem przedstawiany jako ten, który widzi tylko same "minusy" obecnej kadencji. Jak coś jest O. K. to trzeba też o tym pisać. Ale żebym z powodu jednej trafnej decyzji miał zmienić swoje zdanie o bardzo złej jakości samorządu gminnego w tej kadencji to nie. Od 1990 roku naszą gminą rządzi najgorszy wójt i ma najgorszych radnych w większości, która go popiera. Taka jest smutna prawda o ludziach, których w 2010 roku poparłem.
      • b.czysty_motocykl Re: Coś w sprawie P+R 27.07.14, 19:21
        Powyższy wpis Pana Jacka prezentuje różnicę miedzy malkontentem a manipulatorem. Malkontent to ktoś, komu się nic nie podoba, bo taki ma charakter. Manipulator, z kolei, to ktoś, kto wszystkie argumenty dopasowuje do tego, co chce przekazać. Nieważne, czy to prawda czy nie. On z tego, że o czym mówi, usiłuje uczynić prawdę. Starsi mieszkańcy Polski skądś to dobrze znają. Ale podobno od 25 lat myślimy i robimy już inaczej. Jak widać, na to gminne podwórko wraca stare.
        • stoper57 Re: Coś w sprawie P+R 27.07.14, 20:18
          bo Jacek "Wie lepiej" - bez względu na temat...
          A co tam - "Jacek Wie Najlepiej" !!!
          • michal-105 Re: Coś w sprawie P+R 27.07.14, 23:12
            Wiśniewski na śmietnik historii!
            • jacek-wisniewski Re: Coś w sprawie P+R 28.07.14, 07:58
              Zajrzałem na ten "śmietnik historii" smile. I szok! To nie będzie takie łatwe. Tam są jeszcze tylko 2 miejsca smile. I kartka na drzwiach: "Grubych nie przyjmujemy. Preferujemy wysokich z brzuchem i lubiących chadzać na publicznych imprezach z koszulą wyciągniętą ze spodni oraz niskich urodzonych w Busku Zdroju". Będzie trudno. No chyba, że jeszcze podrosnę do listopada i zmienię profil smile. Bo ta miejscówka od Buska Zdroju jest poza moimi możliwościami smile.
              • michal-105 Re: Coś w sprawie P+R 28.07.14, 09:07
                A co pan z tym Buskiem? Busko, Busko i Busko. Nudne to już jest.
                • babayaga0 Re: Coś w sprawie P+R 28.07.14, 11:13
                  on od pol roku pisze codziennie tylko o zarebie. obsesja jaka czy milosc? smile
              • b.czysty_motocykl Re: Coś w sprawie P+R 28.07.14, 13:05
                To jeszcze zajrzyj Pan do:
                - prokuratury!
                - spółki wodnej
                - związku spółek wodnych
                - hybryd
                i w jeszcze kilka miejsc, o których, jak można przeczytać na forum - ludzie od lat wiedzą.
                Może Ci się w głowie rozjaśni.
                • jacek-wisniewski Re: Coś w sprawie P+R 28.07.14, 14:23
                  W prokuraturze byłem, ale nie w swojej sprawie. Ze spółki podobno zostałem wyrzucony, ale nikt mi nie przysłał uchwały. Związek; tym bardziej od 2012 po nic. A co do HYBRYD, to akurat 3 dni temu skończyłem pisać 2 strony do książki o festiwalu RÓBREGE. Fajna książka, polecam Ci do poczytania na samorządowej emeryturze smile. Czyli za 5 miesięcy smile.
                  • b.czysty_motocykl Re: Coś w sprawie P+R 28.07.14, 16:39
                    Znalezione na serpent.pl/koka/ukraince1.html
                    "Festiwal firmował klub "Hybrydy" (tuż po tym, jak pozbawiono go lokum w centrum Wszawy), a umowy podpisywał koleżka Jacek Wiśniewski - znany starszej młodzieży jako wokalista bardzo zaangażowanego bandu TRYBUNA BRUDU. Impreza okazała się niewypałerm, choć sponsorzy dopisali. Efektem namacalnym było wydymanie finansowe 13 kapel, a tą trzynastą był Ukrainians. Rozmowa z koleżką J.W. o odroczeniu płatności została potwierdzona stosownym aneksem w kontrakcie. W związku z tym naiwna KOKA wypłaciła muzykom z własnych zasobów co było do wypłacenia, a następnie zmarła z braku gotówki, bowiem koleżka J.W. strategicznie zniknął. W takiej wsi jak Wszawa, trudno nie spotkać wieśniaka, więc napatoczył się jakoś i wyparł zobowiązań. Z innych źródeł wiadomo, że przygotowuje kolejne edycje złodziejskich fiest - lojalnie więc uprzedzam potencjalnych uczestników z obydwu stron sceny! By jakiś morał z tej historii wynikł uniwersalny proponuję Pasażerowi, by na fali odgrzebywania dinozaurów bądź trupów sceny przypomnieć zespół TRYBUNA BRUDU. Najlepszą formułą byłby tutaj oczywiście wywiad z b.wokalistą. Doskonałym materiałem uzupełniającym jest męska rozmowa z owym wydrukowana w którymś z ostatnich QQRYQ-zinów, a wzięta tuż po zawieszeniu działalności TB, gdy nasz bohater przejmował we władanie klub "Hybrydy" (który notabene doprowadził do upadku). Frapujący efekt końcowy - wynikający z zestawienia tego, co kiedyś śpiewał, potem mówił, a robi teraz - ma szansę, na co liczę, sprowokować głębszą refleksją u młodocianych indoktrynerów i powściągnąć ich zapał naprawiania swoich zepsutych kolegów do czasu wnikliwszego poznania siebie. Tyle o złodziejach, a o indoktrynerach później." Włodzimierz Nakoneczny (Koka Records)
                    To pewnie tylko zbieżność nazwisk.
                    • babayaga0 Re: Coś w sprawie P+R 28.07.14, 19:53
                      alternatywnapolska.pl/index.php/hc-trybuna-brudu
                      chyba za przystojny na... a może...?
                      alternatywnapolska.pl/images/artykle/Trybuny%20Brudu.jpg
                      no ale głos to tamten wokalista ma tak, że... oj! już nie skończę... smile
                      • jacek-wisniewski Re: Coś w sprawie P+R 28.07.14, 20:21
                        No nawet ja tego nie znałem smile. Miłe. Ktoś przegrywając z kasety przyspieszył i faktycznie jakoś tak nie za dobrze. Jak gdzieś pisałem wcześniej do śpiewania punkrocka nie trzeba być Kiepurą smile. Ale mieliśmy jakieś 300 koncertów. A.... we wrześniu będziemy mieli wydaną płytę na winylu w Szczecinie. Rozumiem, że każdy członek PiS - u raszyńskiego taką płytę kupi smile. Ale na zdjęciu nie jestem ja. To masz organizator koncertów Pietia. Zdjęcie ze "Smyczkonaliów" w Warszawie. Ja w tamtej chwili stałem przy konsoli i ustawiałem brzmienie. Ważyłem wtedy 94 kilogramy, a nie 108. Było fajnie i obecne pokolenia młodzieży nawet nie są w stanie mieć 30% tej z "fajności". I było bez używek (oprócz piwa) smile.
                    • jacek-wisniewski Re: Coś w sprawie P+R 28.07.14, 20:02
                      Jest prawda, g. prawda i prawda "PiS - u raszyńskiego". Odgrzewany "kawałek" co 4 lata przed wyborami w Gminie Raszyn. Chociaż z powodu lat to "łezka w oku". Zespół THE UKRAINIANS kasę dostał. To pośrednik, który pisał ten tekst nie dostał całości. Powiedzmy, że odjęliśmy za wynajęty hotel dla zespołu, bo ci musieli lecieć dalej bez spania (o czym wiedział pośrednik) i zdemolowanie apartamentu, co było skutkiem balangi ludzi od pośrednika. Gdyby mógł wydobyć kasę w sposób legalny od nas to zapewne spotkalibyśmy się w sądzie. A tak, w czasach kiedy można było oczernić kogoś bez konsekwencji zostałem przez człowieka opisany. W porównaniu z listem waszego kolegi do mieszkańców Raszyna na mój temat to pikuś. I nawet nie Pan Pikuś smile. Jakoś od maleńkości nie lubiłem nieuczciwych wykonawców.
                      Ale wiem, kto 8 lat temu z tym tekstem latał smile. Przeszukiwało się szuflady biurka? Czy to "PiS - owsko raszyńskie dziennikarstwo śledcze" smile. Bo jak tak to dla "śledczego" mam kilka spraw do wyjaśnienia. Np. .... . A może dopiero we wrześniu "wrzucę temat"? Tak to będzie ciekawsze smile. WRZESIEŃ smile
                      • b.czysty_motocykl Re: Coś w sprawie P+R 29.07.14, 10:09
                        Pomogę - to z blogu Pana Piotra Iwickiego.
                        • jacek-wisniewski Re: Coś w sprawie P+R 29.07.14, 10:36
                          To jednak śledztwo dziennikarskie smile
                          • stoper57 Re: Coś w sprawie P+R 29.07.14, 17:05
                            czyli w Raszynie wszyscy na siebie plują (bez skrępowania), a po upływie pewnego czasu (wyborczego) -wycierają (bez zażenowania)
                            Nie ma to jak chrześcijańskie podejście....
                          • b.czysty_motocykl Re: Coś w sprawie P+R 31.07.14, 07:49
                            Nie trzeba być dziennikarzem, że by z ciekawości zajrzeć na blog Pana Iwickiego. To bardzo pouczająca lektura. Szczególnie te wpisy z 2006 i 2007 r. Wiele kwestii wyjaśniają. Polecam!
                            • osiolek31 Re: Coś w sprawie P+R 31.07.14, 10:43
                              Ogólnie to powiem tak, dziecinada. Przypomina przekomarzanie się dzieci, kto ma ładniejszą łopatkę i wiaderko. Pan były i obecny vice-wójt w mojej opinii jest beznadziejnej klasy specjalistą, ale ja się nie znam, skoro tak wielu go popierało w 2010. Co do wójtów to Rajkowski był be, Iwicki był be, znowu Rajkowski był be i teraz Zaremba też be, i fajnie, tylko poproszę o alternatywę. Panowie opozycjoniści wystawcie kandydata, który primo - będzie miał predyspozycje i wiedzę zarządzania dużym organizmem, secundo - nie odpadnie w pierwszej turze wyborów, tre - nie będzie myślał o swojej i kolegów skarbonce. Bo przez kilkanaście ostatnich lat mieszkańcy mają wybierać pomiędzy mniejszym i większym złem, więc połowa kompletnie olewa temat wyborów (ja osobiście przed postawieniem x, rzucam monetą).
                              • b.czysty_motocykl Re: Coś w sprawie P+R 03.08.14, 17:15
                                Ci Panowie, jak widać, to etatowi krytykanci. I wszystko byłoby dobrze, bo opozycja powinna być, gdyby nie to, że to też etatowi abnegaci.
                                • starix62 Re: Coś w sprawie P+R 03.08.14, 17:26
                                  A dla mnie jesteś, kastratem. Nara.
    • babayaga0 Re: Przedwyborcze "osiągnięcia" raszyńskiego samo 03.08.14, 19:27
      kastrat? zaiste mocny argument, w rzeczy samej.

smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka