slarix62 20.10.14, 12:04 Obecnie montowany jest podest i elementy sceny. Potem światła, elektronika, sprawy udźwiękowienia. Kto wie, może już zagrają smutne melodie na zaduszki. A na pewno dumnie narodowe pieśni na dzień niepodległości. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starix62 Re: Centrum Kultury 20.10.14, 12:28 Nie wspomniałeś o tym, żeby przychodzić do Centrum Kultury w kaskach budowlanych ! Obiekt do dziś nie jest odebrany przez służby nadzoru !!! Głosowanie Rady Gminy, by komisje wyborcze miały siedzibę w DK. Jest zwykłym naruszeniem prawa i ośmieszaniem się ! Tak panie marcinkowski, panie zarebo, i kilku radnych ! Nara Odpowiedz Link
slarix62 Re: Centrum Kultury 20.10.14, 12:47 myślisz, że nie zostanie odebrany przed 16 listopada? Odpowiedz Link
grocholica Re: Centrum Kultury 20.10.14, 13:27 Podobno otwarcie jest 5-6 listopada - chór kościelny jakieś pieśni na wtedy szykuje Odpowiedz Link
slarix62 Re: Centrum Kultury 20.10.14, 13:47 8-9 listopada też coś ma być grane i śpiewane ponoć, jeszcze brak informacji dokładnych kto i co Odpowiedz Link
tuurodzony Re: Centrum Kultury 21.10.14, 11:51 Informuję uprzejmie i stanowczo jednocześnie. Permanentnych utyskiwaczy gminnych nikt do domu kultury nie zaprasza. Wasze miejsce jest na Berdyczowie Odpowiedz Link
stoper57 Re: Centrum Kultury 21.10.14, 12:42 przyjdą, chociażby sprawdzić czy papier toaletowy jest odpowiedniej jakości, a raczej - że nie jest... Odpowiedz Link
starix62 Re: Centrum Kultury 21.10.14, 13:44 Przyjdę, papier toaletowy, zawsze kojarzy mi się, że jest do dupy. Fajnie, że porównałeś " sukcesy " jeszcze funkcjonącego wójta do papieru, " do twarzy " Nara. Odpowiedz Link
starix62 Re: Centrum Kultury 21.10.14, 13:56 Mam jeszcze jedno spostrzeżenie, niejaki przewodniczący rady gminy, jakoś tak mało ma do powiedzenia ! Zmienił barwy na pisiaków i ma wszystkich wyborców w papierze toaletowym. Powinien ten mały, niedoskonały kanałowiec wytłumaczyć się, ze zmianą poglądów ! Czy ta transformacja, ma związek z pracą jego córki, co to mu toaletowy załatwił ? Panie marcinkowski, nic ale to nic nie dzieje się przypadkowo ! Nara. Odpowiedz Link
tuurodzony Re: Centrum Kultury 21.10.14, 16:02 Idę o zakład. Ci co obecnie tak psioczą na ten obiekt, jeśli w tym obiekcie dostaną pracę będą z własnej inicjatywy ściany do połysku lizać językiem Odpowiedz Link
kowalskich.jasiek Re: Centrum Kultury 21.10.14, 14:39 Ja chętnie się wybiorę z rodziną do nowego domu kultury. Bez względu na to kto doprowadził do jego budowy. Dla mnie może być to nawet Superman czy Batman albo Gandhi czy Matka Teresa. Proszę o zachowanie kultury w komentarzach. Odpowiedz Link
grocholica Re: Centrum Kultury 21.10.14, 15:34 A ja chętnie wybiorę się na coś do domu kultury, a nie tylko na zwiedzanie. No chyba, że będzie to jakaś wystawa, bo tak, by oglądać papier toaletowy ( na zdjęciach w KR jedyne co było w miarę wykończone to łazienki) to dziękuję pozdrawiam Odpowiedz Link
stoper57 Re: Centrum Kultury 21.10.14, 16:45 dziękuję za żywą i spontaniczną reakcję - nie pomyliłem się - poziom wyposażenia toalety okazał się dla niektórych odpowiedni...... Powodzenia w wyborach...... dokonywanych Odpowiedz Link
grocholica Re: Centrum Kultury 21.10.14, 23:13 A nie sądzi pan, że poziom tego artykułu w KR był niestety żenujący? No dlaczego mnie ma interesować widok umywalki, a takie zdjęcia autentycznie są. Ale ostanio poruszył mnie widok 3 panów palących papierosy przed wejściem do DK ( a właśnie z niego wyszli) i tak sobie pomyślałam, że mam nadzieję, że ktoś wyznaczy mniej eksponowane miejsce dla palaczy a tam pojawi się duży zakaż palenia! Odpowiedz Link
grocholica Re: Centrum Kultury 21.10.14, 23:17 A dodatkowo - nie sądzicie, że należałoby pisać o tym co dzięki Centrum Kultury obejrzymy, przeżyjemy, doświadczymy np> www.bok.waw.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=8&Itemid=104 A organizator koncertu Cezika w Raszynie ma u mnie wielkiego całus... a uścisk ręki Odpowiedz Link
starix62 Re: Centrum Kultury 21.10.14, 23:16 Z tego co pamiętam, to rok temu, ekipa budowlana zapie....lała w święto Niepodległości ! Normalni świętowali, składali kwiaty na grobach. Są na to dowody ( zdjęcia i wizyta Radnych ) Może, ty masz nowe dowody na to, że tak nie było. Odsyłam, na wszelki wypadek na forum Sęklera. Nara. Odpowiedz Link
stoper57 Re: Centrum Kultury 22.10.14, 05:19 ekipa pracowała 11 listopada, są na to dowody nie ma nowych dowodów, że tak nie było [podobnie jak nie ma Sęklera (przy wstydliwym (?) milczeniu jego przyjaciół(?)] No i co z tego ? Odpowiedz Link
starix62 Re: Centrum Kultury 22.10.14, 19:29 To podwójne zaprzeczenie, czy też udajesz, że jesteś ogarnięty ? Odpowiedz Link
starix62 Re: Centrum Kultury 22.10.14, 19:34 bo czegoś zapomniałem, stoperanku, ty dalej jesteś za postulatami ( bajerami ) zareby z przed 4 lat ? Odpowiedz Link
stoper57 Re: Centrum Kultury 22.10.14, 20:24 nie, 4 lata temu byłem przeciwko Iwickiemu i jego metodom dyskredytowania przeciwników w tej kwestii nic się nie zmieniło, uważam, że na wójta się nie nadaje bo ma duże braki - w kulturze osobistej, skromności, szanowaniu ludzi i innych dziedzinach, merytorycznie - pewnie o zarządzaniu wie sporo, ale jakże "mały" to człowiek... Pan Zaręba ani mnie grzał, ani ziębił - tak do dzisiaj Odpowiedz Link
lechujarek69 Re: Centrum Kultury 23.10.14, 10:22 www.raszyn.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=847:centrum-kultury-raszyn&catid=77&Itemid=467 otwarcie Centrum Kultury Raszyn 25 października 2014 roku 13:30 - Przebieg uroczystości w Centrum Kultury Raszyn: - powitanie przybyłych gości przez Wójta Gminy Raszyn pana Andrzeja Zarębę oraz Przewodniczącego Rady Gminy Raszyn pana Dariusza Marcinkowskiego - oficjalne przecięcie wstęgi - uroczyste poświęcenie obiektu przez Jego Eminencję Kazimierza Kardynała Nycza Arcybiskupa Metropolitę Warszawskiego - przemówienie Wójta Gminy Raszyn pana Andrzeja Zaręby - program słowno - muzyczny pt.: „Jan Paweł II" według scenariusza pana Krzysztofa Będkowskiego - występ liturgicznego zespołu wokalnego EFFATHA pod kierunkiem państwa Oliwii i Pawła Kaczyńskich Panie wójcie, czy w status naszej gminy wpisane gdzieś jest "wyznaniowa"? Dlaczego Pan za nasze publiczne pieniądze otwiera świecki budynek i narzuca Pan ludziom obrzędy religijne? Przypominam, że w gminie mamy również Wietnamczyków, Hindusów, Turków i Polaków innych wyznań, niż katolickie. Wypadałoby to uszanować. Odpowiedz Link
starix62 Re: Centrum Kultury 23.10.14, 11:01 No, jestem zniesmaczony, czytając program otwarcia CK. A tak liczyłem na liderkę raszyńskiego PISu i kanałowego pumeksa, co by zabrali głos w sprawie dokonań " naszego " ojca, wybawiciela, jedynego gazeciarza, co to nam oddał, niesłusznie pobrane opłaty, za materiał wleczony. A, bo bym zapomniał, pumeks twierdzi, że to nie jest lans, ZAKAZUJE WIESZANIA BANERÓW OPOZYCJI !!! Wiem, rozumiem, strach ma wielkie oczy ! A rodzina duża i jeść się chce. Nara. Odpowiedz Link
tuurodzony Re: Centrum Kultury 23.10.14, 12:03 Przyjmij zasadę, ze jak coś piszesz to staraj się pisać zrozumiale, na temat i sensownie. Taki zlepek urywanych zdań nic nikomu nie mówi. Odpowiedz Link