Dodaj do ulubionych

Kurier Raszyński 45/2014

12.12.14, 06:25
W bezpłatnej gazecie samorządowej (za którą wszyscy płacimy) można wyczytać, że 5644 osób głosowało na wójta Andrzeja Zarębę, a 1921 na radnego powiatowego Andrzeja Zarębę. Wydaje mi się, że w tych wyborach opozycja nie głosowała na przeciwników. W takim razie co myśleli zwolennicy jednocześnie wskazując tą samą osobę na dwa różne stanowiska, które nie mogą być obsadzone przez nią jednocześnie?
Obserwuj wątek
    • g.sekler Re: Kurier Raszyński 45/2014 12.12.14, 07:31
      a może by tak Zaręba zrezygnował z wójtowania i został powiatowym... wszystkim by to wyszło na dobre. Ostatnio rozmawiałem z jednym "samorządowcem" co to do niedawna wypierał się startu z listy PiS-u... a tu niespodzianka... nawet wygrał. Otóż ten twierdzi że Wiesław Andrzej nie zadłużył tak bardzo Gminy Raszyn jak poprzednicy... Z tym że oni zrobili to w skali 5 kadencji (20 lat) a Zaręba tylko w jednej (4 lata) proponuję porównać. I nie to, że Rajkowski nic nie robił. Można zawsze sprawdzić.
      tak więc czekam (zeruję licznik zarębowy) i sprawdzimy ile będzie na koniec tej kadencji. 4 lata zlecą.
      a co do finansów to ciekawe czy już sobie nasi wybrańcy podnieśli diety? W ciemno zgaduję, że w związku z kryzysem pozostali przy starych wink
      przypominam "prawdziwym polakom" to już jutro... powiedzmy głośno, że wybory sfałszowano... jak wszędzie to wszędzie. No chyba, że Raszyna to nie dotyczy, bo "jaki tam z nas PiS".
    • manga70 Re: Kurier Raszyński 45/2014 12.12.14, 10:06
      To prawie 2 tysiace dalo sie nabrac i zmarnowalo glos? Tak to rozumiec? Czemu nie pisaliscie ze nie moze byc wojtem i radnym?
    • starix62 Re: Kurier Raszyński 45/2014 12.12.14, 17:45
      papier w Kurierze Rodzinnym przyjmie wszystko ( każdą głupotę ) by wyprać mózgi ,tym co to jutro będą zmieniać historię z 81 roku ! Zapewne dowiemy się ,że lechu w bamboszach walczył schowany za szafą o wolne wybory. Nara.
    • rybi-anin Re: Kurier Raszyński 45/2014 13.12.14, 21:48
      "Obecna władza rozpoczęła kampanię medialną przeciwko tym wszystkim, którzy mówią, że doszło do fałszerstwa. Kampanię w stylu Urbana i z udziałem Urbana, która z całą pewnością przyniesie w polskich dziejach coś, co można określić tylko jednym słowem: hańba" - mówił prezes PiS Jarosław Kaczyński podczas marszu w 33. rocznicę wybuchu stanu wojennego.

Gubię się w słowach przyszłego wodza. Czyli kurier rodzinny podaje nieprawdziwe dane? Za prawdę powiadam za prezesem: "hańba" to.
      • manga70 Re: Kurier Raszyński 45/2014 13.12.14, 22:35
        No nawalacie siem a j mam pytanie, gdzie przekrecono wybory w Raszynie, bo znajoma mowi, ze sad bedzie to roszczygac bo cos jest nie tak w gminie. To pis mowi ze zle wybrali wojta w Raszynie? I pis chce nowych wyborow u nas? Chyba glupiejem? Albo co jest na rzecxy. Czysty wiedzial zawsze ale cos go nie ma. Mize pan Sekler cos wie?
        • starix62 Re: Kurier Raszyński 45/2014 14.12.14, 01:02
          ja wiem ,wybory w Raszynie trzeba powtórzyć, zostały sfałszowane. Tu w jednej sprawie,zgadzam się z jarkiem niedowiarkiem , a te jego wywody "to powalają " na kolana ! No i mam pytanie do zwolenników, czy to prawda, że w Wawie zapełnione są szpitale ,bo podobno dziadów przewiało ? Nara.
        • g.sekler Re: Kurier Raszyński 45/2014 14.12.14, 04:27
          manga70 napisał:

> No nawalacie siem a j mam pytanie, gdzie przekrecono wybory w Raszynie, bo znaj
          > oma mowi, ze sad bedzie to roszczygac bo cos jest nie tak w gminie. To pis mowi
          > ze zle wybrali wojta w Raszynie? I pis chce nowych wyborow u nas? Chyba glupie
          > jem? Albo co jest na rzecxy. Czysty wiedzial zawsze ale cos go nie ma. Mize pan
          > Sekler cos wie?

hmm wie wie... dużo już wie bo tak jak powiedziałem AGORA pomogła mi ustalić co nie co... tak więc pozdrawia "czystego" co nie do końca czysty jest... Więcej niebawem... oj będzie sensacja.
          • lechujarek69 Re: Kurier Raszyński 45/2014 14.12.14, 09:25
            haha, sensacja jakich u Pana było już wiele rozdmuchanych, a potem jedno wielkie... nic big_grin walcz pan o wiarygodność blogera, bo jak do tej pory zawsze wysoka nie była, to po ostatniej absencji szoruje po dnie.
            • g.sekler Re: Kurier Raszyński 45/2014 14.12.14, 13:04
              oj Lechu... Jarku byś się zdziwił i się jeszcze zdziwisz... jeżeli dla ciebie jest dnem to co piszę to twoja sprawa, ja myślę że bycie w TOP 1000 na jakimś tam miejscu to już jest wyróżnienie a prosił bym też o zwyczajne podpisanie się na forum byśmy wiedzieli z kim mamy do czynienia. Po co się ukrywać, wszak wybory już za nami, teraz może pokazać twarz. A co do "czystego" to tak zwyczajnie (chyba mogę) ustalić kim ów "czysty" jest. Nikt nikomu nie broni szukać... bo "szukajcie a znajdziecie" jak to rzekł Pan... Nie bójcie się już niedługo skończy się wasza męczarnia wraz ze mną... już niedługo.
              • lechujarek69 Re: Kurier Raszyński 45/2014 14.12.14, 14:30
                Dla ciebie mogę być choćby ubranym na czarno Janem Wędrowcem, ang. Johny Walker black. Mam nadzieję, że pasi smile
                • patrzacy.z.boku Re: Kurier Raszyński 45/2014 20.12.14, 16:39
                  a czy w nowym kurierze bedzie strona poswiecona dla tych co maja odmienne zdanie?np.pol strony dla seka.za darmo by chyba pisal wiec pani red nie bylaby stratnawink
                  • g.sekler Re: Kurier Raszyński 45/2014 21.12.14, 04:24
                    patrzacy.z.boku napisała:

> a czy w nowym kurierze bedzie strona poswiecona dla tych co maja odmienne zdani
                    > e?np.pol strony dla seka.za darmo by chyba pisal wiec pani red nie bylaby strat
                    > nawink

już widzę jak władza dopuszcza mnie do pisania wink ale dzięki za pamięć o mnie. O ile by się zgodzili to ja bardzo chętnie bo mam wiele do powiedzenia.
    • zaradny0 Re: Kurier Raszyński 45/2014 20.12.14, 18:40
      Oczywiście że w kurierze raszyńskim powinna być jedna strona oddana do dyspozycji dla opozycji.
      (Chociażby w ramach ciężko wywalczonej demokracji przez P.I.S. )
      Prosimy nasze władze o przychylenie się do naszej prośby,bo cóż to za demokracja bez opozycji,a i prezes Jarosław byłby niezadowolony.
      Prosimy również pamiętać że My też płacimy podatki i chcemy mieć udział w/w czasopiśmie.
      • zaradny0 Re: Kurier Raszyński 45/2014 20.12.14, 18:54
        Oczywiście chodzi o udziały w pisaniu artykułów przez naszego reprezentanta.
      • starix62 Re: Kurier Raszyński 45/2014 20.12.14, 19:10
        nie ma takiej opcji, marcinkowski coś kombinował pod publikę , że niby KR miał być bardziej otwarty. Niestety wyszło jak wyszło, KR jak dawniej ,będzie tubą propagandową obecnej ekipy , będzie ogłaszał koljne porażki jako sukcesy ! Przypomina mi się " wywiad " z sołtysem z Z Rybia ( tego od mandatów ) Jeden wielki obciach. Nara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka