manga70 17.02.15, 13:08 Już wszyscy znają wójta Zarębę z prawdziwej strony: kurierpoludniowy.pl/wiadomosci.php?art=14655 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowynaforum_raszyn Re: Afera Zaręby 17.02.15, 15:34 W końcu też zostało powiedziane, że cała ta afera, podejmowanie uchwał niezgodnych z prawem, oczernianie Kuczarowej i robienie z niej wroga publicznego, spowodowane jest chęcią usunięcia Iwickiego! Bo gdyby o to nie chodziło GOK już od kilku miesięcy działał by w nowym budynku i pod nową nazwą. Tłumaczenia wójta, że GOK trzeba zlikwidować żeby zaczął działać CKR, że jest zmiana statusu, albo gadanie o rozszerzaniu kompetencji ( tak było mówione na przedostatniej radzie ) to tylko mydlenie oczu mieszkańcom.... Zwyczajna manipulacja i kłamstwa. W artykule Kuczarowa i Iwicki dali jasno do zrozumienia co jest prawdziwym powodem całego zamieszania. A teraz będzie o GOK i CKR, wedle uchwał z ostatniej sesji. Czy gminę stać na utrzymywanie 2 instytucji? Ciekawe co na doniesienia KP panowie stoper i lechujarek? Coś milczycie ostatnio. Czyżby argumenty usprawiedliwiające postępowanie Jaśnie Pana się kończyły? Dalej Panie stoper to jest populizm dla Pana? Czy jak każdy myślący człowiek śledzący sytuację też doszliście do wniosku że coś jednak jest nie tak? A może należycie do tej grupy co przewodniczący Dariusz i uważacie, że wszystko jest ok, a Wojewoda się czepia? Odpowiedz Link
stoper57 Re: Afera Zaręby 17.02.15, 22:25 co do woli usunięcia wroga politycznego czyli kandydata Iwickiego - sprawa jest dla mnie jasna i oczywista, nie wyobrażam sobie żeby w sytuacji odwrotnej Iwicki nie próbował tak samo... Co do skuteczności przeprowadzenia tego zamysłu - rzeczywiście jest dziwnie, może śmiesznie PS "wroga" - bo pan Iwicki tak się w kampanii zachowywał, siał wiatr teraz broni się przed zbieraniem burzy, kulturą się nie popisał A pani Kuczara - rykoszetem... po co maczała rączki naiwnie wierząc że były podwładny będzie lepszym przełożonym. Naiwność na takim stanowisku i kosztuje i ..dyskwalifikuje Odpowiedz Link
starix62 Re: Afera Zaręby 18.02.15, 20:08 Stoperanie, masz rację ! iwicki jest wart zareby i na odwrót. Jeden jak i drugi jest mściwy, podły i rządny władzy. Odpowiedz Link
nowynaforum_raszyn Re: Afera Zaręby 18.02.15, 23:24 Ja tam wolę się nie zastanawiać czy Iwicki zrobiłby to samo, bo to nie ma znaczenia żadnego w tej sytuacji. To Zaręba wygrał wybory w pierwszej turze z 60% procentowym poparciem, a teraz zachowuje się jak mściciel. Nie ma w sobie nawet odrobiny klasy. Okazał się słaby i prymitywny. Gorzej, że dla Pana stopera wójt ma prawo się tak zachowywać.... tylko, że źle się do tego zabrał. Idąc tym tokiem myślenia to Komorowski jeśli wygra teraz wybory prezydenckie, to powinien wszystkich kontrkandydatów i ludzi, którzy z nimi pracowali zniszczyć... Tak to się sprawy załatwia na Kremlu A co do Kuczary, to nie wiem o jakiej naiwności czy rykoszetach Pan pisze? Doskonale Pan wie, że Kuczara się do kampanii Iwickiego nie mieszała, dopiero poparła go 13.11po tym jak została odsunięta od organizacji otwarcia CKRu ( mimo że cały rok się do tego przygotowywała o tym już wcześniej pisałem ). Myślę, że nie znajdzie Pan nawet jednej osoby, która by powiedziała, że Kuczara chodziła po Raszynie i namawiała do głosowania na Iwickiego. Są za to świadkowie na to, że wójcina ( raszyńska baba jaga ) organizowała spotkania przeciw Zarębie. Ciekawe czemu tym się Zaręba nie zajmie? Ja jestem trochę młodszy od Pana i myślę, że mam inne wyobrażenie o polityce. Pan natomiast akceptuje metody znane z Pańskiej młodości, czyli czasów głebokiego PRLu. Swiat się zmienia, a niektórzy ludzie nie Teraz kolesiostwo, zemsta na oponentach, wykorzystywanie władzy do własnych celów nie jest już mile widziane i akceptowane I często źle się kończy. Są organy, które się tym zajmują. Mam nadzieję, że i sytuacji w Raszynie, ktoś się kiedyś przyjży uważniej Pozdrawiam Odpowiedz Link
j.aranowski Re: Afera Zaręby 19.02.15, 08:26 Szanowni przedmówcy. Doczekaliśmy się czasów, w których każdy może mieć swoje zdanie. Każdy może też głosować na kogo chce i popierać kogo chce. Niestety, nie wszyscy to rozumieją. To, że pani Elżbieta poparła Piotra Iwickiego, wcale nie oznacza, że nie mogłaby dla dobra wszystkich mieszkańców Gminy Raszyn współpracować z wygranym w wyborach w temacie raszyńskiej kultury. Niestety, pan Zaręba nie jest w stanie zrozumieć, że posiadanie własnego zdania nie jest wadą, a zaletą, którą należałoby wykorzystać. Otaczanie się osobami, które mówią to, co chce się usłyszeć, prędzej czy później i tak doprowadzi do katastrofy. Tylko że wówczas, ci "prawdziwi" przyjaciele nie pomogą mu, wręcz odwrotnie. Co to wszak za różnica zmienić front dwa, trzy czy cztery razy? Proszę spojrzeć na większość radnych PiS-u. Ilu z nich tak naprawdę utożsamia się z tą partią? Jak zajdzie taka potrzeba, powiedzą ze wspierają PO, PSL czy SLD. Kierowanie Gminą powinno być oparte na społecznej dyskusji a nie dyktacie jakiejś grupy. Szkoda, że nie wszyscy to rozumieją. Odpowiedz Link
nowynaforum_raszyn Re: Afera Zaręby 19.02.15, 08:57 Zgadzam się z Panem w 100% Dobrze powiedziane Odpowiedz Link
krystian.zabieglinski Re: Afera Zaręby 19.02.15, 09:59 Od dawna nie wypowiadałem się na forum. Ale czytam, zaglądam też na blogi. I zastanawia mnie jedno: dlaczego takim poparciem cieszy się na forum człowiek, o którego zasługach pisze głównie on sam. Człowiek, który nie ma żadnych wątpliwości, że wychwalając siebie i swoje zasługi, chełpiąc się osiągnięciami, głównie sprzed paru laty, innych krytykuje. Jego pycha poraża. Moim zdaniem, to nie tylko wójt Zaręba i rada nie chcą z nim współpracować, ale wielu ludzi też go ocenia źle. Czy człowiek, który cieszy się powszechnym poważaniem dostaje w wyborach 7% - 650 głosów? Całą tą aferę z GOK nie sposób odczytać inaczej niż jako sposób na pozbycie się p. Iwickiego. A on co robi - awanturuje się. I wszystkimi sposobami pcha tam, gdzie go nie chcą. Honoru trochę - były wójcie. Może już czas poszukać sobie miejsca tam, gdzie Pana jeszcze nie znają? Odpowiedz Link
tuurodzony Re: Afera Zaręby 19.02.15, 13:44 W Raszynie nie ma żadnej "afery Zaręby" jest natomiast "afera sfrustrowanych przegranych" w większości zwolenników PO, których odstawiono od koryta władzy i to jest cały problem - problem niespełnienia i odstawienia. Odpowiedz Link
tuurodzony Re: Afera Zaręby 19.02.15, 09:52 j.aranowski - mam propozycję. Wystąp wyjaśnij w czym rzecz, ale tak aby wszyscy zrozumieli. Powodzenia. Odpowiedz Link
manga70 Re: Afera Zaręby 19.02.15, 10:14 O lechujarek teraz nazywa sie zabieglinski krystian. Kto sie na to nabierze panie Andrzejku? Odpowiedz Link
sekler predator... terminator... likwidator 19.02.15, 14:28 Ciekawie jest z tym przeniesieniem GOK do CKR. Myślę sobie, że może też być tak, że ktoś celowo tak robi że są złe uchwały, żeby nie przenieść GOK do nowego budynku. No bo jak nie ma kasy to można na czymś zaoszczędzić. Po co płacić 1,5 miliona na kulturę jak można 400 tysięcy? wystarczy zablokować przeniesienie GOK do centrum i już 1,1 miliona zostaje na siano dla konia i wyższe diety radnych i pensję wójta. To ja sie pytam Pana Darka Marcinkowskiego, dlaczego podejmujecie złe uchwały, potem sie ich wstydzicie i sami uchylacie, jak można podjąć dobra uchwałę GOK by od kilku miesięcy działał w centrum? Wychodzi, że nie chcecie podjąć dobrej bo Piotr Iwicki pokazał na blogu i w pismach do rady jak powinna ona wyglądać żeby było wszystko w porządku, ale wolicie te złe podejmować. Celowo i niech ktoś udowodni że nie... I tak ponad milion zaoszczędziliście tyle, że kosztem ludzi działając przeciw swoim mieszkańcom. a budynek stoi sobie pusty a płacić za prąd, ogrzewanie trzeba. Jak by tak radni raz ze swojej kasy zapłacili to już jutro by dobra uchwałę podjęli. I przestali nas ośmieszać bo już jesteśmy pośmiewiskiem. Kolega z Komorowa nawet się pytał kogo wy tam w Raszynie wybraliście do rady i na wójta? A w gimnazjum na wójta mówią wójt - likwidator. Darku Marcinkowski, przestań blokować przeniesienie GOK do CK złymi uchwałami! Odpowiedz Link
starix62 Re: Afera Zaręby 19.02.15, 19:55 a PIS i czwartą RP zakopać dwa metry pod ziemią ! amen. Odpowiedz Link
tuurodzony Re: Afera Zaręby 20.02.15, 14:39 Pomarzyć czasami to przynosi ulgę. W czasach świetności PZPR to się miało przywileje, angaże i apanaże, a teraz bida. Odpowiedz Link
nowynaforum_raszyn Re: Afera Zaręby 20.02.15, 14:53 Tak samo jak wymieniona przez Pana PZPR działa dzisiejsza władza w Raszynie... Angaże, przywileje dodam jeszcze kolesiostwo i ustawianie konkursów... A chyba się nic nie zmieniło i PIS w Raszynie rządzi? Odpowiedz Link
balbina-z-raszyna Re: Afera Zaręby 20.02.15, 16:21 Niestety się zgadza, PIS - Potwory i Spółka, albo jak kto woli Pijacy i Starcy Odpowiedz Link
tuurodzony Re: Afera Zaręby 20.02.15, 18:02 Ja rozumiem. Trudno pogodzić się z przegraną, ale wyborcy wybrali więc PO ugaście emocje i weźcie do pracy, jest wiele do zrobienia Odpowiedz Link
starix62 Re: Afera Zaręby 20.02.15, 19:06 tuurodzony, na czym ma polegać ta praca, czy PO ma się mścić, czy może wieszać " osiągnięcia" na płotach ? Odpowiedz Link
tuurodzony Re: Afera Zaręby 21.02.15, 11:11 Praca, jak sama nazwa wskazuje polega na pracy, ale to dla zwolenników PO jest nie do zrozumienia Odpowiedz Link
nowynaforum_raszyn Re: Afera Zaręby 21.02.15, 11:32 Jest wiele do zrobienia? To czemu Raszyński PiS (władza gminy) od wyborów zajmuje się tylko polityczną zemstą? Jak dotąd wszystkie sesje (ZD)rady gminy poświącone były likwidacji GOK... Niech Pan swpim ulubieńcom lepiej powie żeby się za jakieś konstruktywne działania wzięli, bo na razie tylko niszczą, a nie budują Jest wiele do zrobienia... Odpowiedz Link
krystian.zabieglinski Re: Afera Zaręby 21.02.15, 11:59 Gdyby nie protesty p. Iwickiego i p. Kuczary, wystarczyłaby sesja 29 grudnia. Reszta to wynik ich roboty. I kto tu mąci? Odpowiedz Link
nowynaforum_raszyn Re: Afera Zaręby 21.02.15, 12:10 Oczywiście że Zaręba Bo gdyby nie był mściwym prymitywem to by po porostu przeniósł GOK do nowej siedziby... Wystarczyło tak zrobić i każdy od kil miesięcy by robił swoje, w swoim miejscu pracy. I kto tu mąci? Krystian, tuurodzony, lechujarek czy stoper zaraz powiecie, że CBA w gminie to tez Iwickiego i Kuczary wina Zawsze znajdziecie argument ( zazwyczaj do obalenia ) żeby bronić bociana. Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: Afera Zaręby 21.02.15, 13:17 a gdzie mozna znalezc opracowana prognoze wieloletniego rozwoju raszyna? Odpowiedz Link
starix62 Re: Afera Zaręby 21.02.15, 13:27 czegoś tu nie rozumiem , to kto dmuchał w trąbe pierwszemu sekretarzowi, a ( niejakiemu gierkowi ) dziś jest pierwszym obrońcom żyda jezusa, oczywiście tylko po pijaku ! Odpowiedz Link