kowalskich_jasiek 26.09.18, 09:20 Czy są już ogłoszeni? Gdzie można znaleźć informacje, kto kandyduje? Czyżby szykował się hit w skali kraju i urzędujący wójt nie miałby żadnych konkurentów w wyścigu o tron? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stoper57 Re: Kandydaci na wójta 26.09.18, 20:09 jaki tam hit, za miedzą - lesznowolska wójtowa od lat nie ma konkurencji..., Tylko, czy to są wybory? Odpowiedz Link
sekler Re: Kandydaci na wójta 26.09.18, 23:22 jest kandydat choć jeden ale prawdziwy Dariusz Wieteska. Zapraszam do lektury Naszej Strefy (6/2018) tam więcej informacji a gazeta juz dziś była roznoszona na terenie całej Gminy Raszyn więc lada dzień dotrze do waszych skrzynek. Odpowiedz Link
kowalskich_jasiek Re: Kandydaci na wójta 28.09.18, 22:38 czym się zasłużył dla gminy ów prawdziwy kandydat? Odpowiedz Link
k_j_wojtas Re: Kandydaci na wójta 29.09.18, 09:51 A jaki program mają kandydaci? Co nowego (cennego dla mieszkańców) zamierzają realizować? Kolejny basen, halę , czy może większe szambo? Odpowiedz Link
kowalskich_jasiek Re: Kandydaci na wójta 30.09.18, 14:01 Po półrocznym poślizgu zabrali się w końcu za budowę ścieżek rowerowych, no to na dokładkę wypadałoby ufundować system darmowych rower gminnych jak w Michałowicach. Powiedzmy 4 stacje w gminie po 10 rowerów. A jak już wszystko będzie, to darmowe wycieczki po Europie dla uczniów i seniorów, a co! Aha i brakuje jeszcze Centrum Nauki na wzór Kopernika, takie male laboratorium fizykochemiczne. Do tego jeszcze więcej knajp spod znaku Sziwy oraz Półksiężyca, a dla ich wyznawców darmowe nauki polskiego Odpowiedz Link
stoper57 Re: Kandydaci na wójta 01.10.18, 09:12 e taaam, METRO, to byłby hit. no... chociaż tramwaj..., do kościoła, albo do Janek. Odpowiedz Link
kowalskich_jasiek Re: Kandydaci na wójta 01.10.18, 18:54 Przebijam, kolejka wagonikowa z kościoła na cmentarz. W obie strony. Odpowiedz Link
stoper57 Re: Kandydaci na wójta 01.10.18, 21:27 raczej odpada, poprawia się zdrowotność, spada umieralność i koszty konserwacji nieużywanej kolejki byłyby zbędnym obciążeniem, chyba że... tak turystycznie - stawy z lotu ptaka..., widok na remont Austerii i tego pier... obok, przepraszam - tych pozostałych zabytków (handlu i usług) Odpowiedz Link
sekler Re: Kandydaci na wójta 01.10.18, 23:38 moim zdaniem (skromnym) panowie niech kandydat Zaremba wywiąże się z obietnic składanych w 2010 to będzie już sukces... Odpowiedz Link
stoper57 Re: Kandydaci na wójta 02.10.18, 08:52 My raczej o pomysłach dla konkurenta... A wójt, to chyba - Zaręba? Odpowiedz Link
sekler Re: Kandydaci na wójta 08.10.18, 21:27 przypominam, że mam pismo złożone do prokuratury na Andrzeja Wiesława Zarębe urodzonego 1959 roku 16 marca a dostałem pismo od pana prokuratora z odmową wszczęcia dochodzenia na Andrzeja Wiesława Zarembe (czyli wedle prokuratury jest on Zaremba) i tyle w temacie skąd ta "pomyłka". A co do konkurenta... hmm a to nie interesuje was co zrobi Zaręba vel Zaremba? No tak przecież to jasne nic nie zrobi a jak juz zrobi to ratuj się kto może, Jezus Maryja... Odpowiedz Link
stoper57 Re: Kandydaci na wójta 09.10.18, 11:14 ja myślę, że pomyłka pani sekretarki z prokuratury nie uprawomocniła zmiany nazwiska wójta. I wykorzystywanie przekręconej wersji jest śmieszną i niegrzeczną próbą deprecjonowania pokrzywdzonego tą pomyłką... "a jak wójt coś zrobi, to ratuj się kto może" - ?! To znaczy co ma zamiar zrobić? Wysadzić Raszyn, morowe powietrze sprowadzić, czy jeszcze jaki inny kataklizm ? Odpowiedz Link
sekler Re: Kandydaci na wójta 09.10.18, 20:22 stoper hmm jak ci to powiedzieć, pod pismem podpisał się prokurator co dobrze zna Zarebę więc jak to jest, że przekręcił jego nazwisko. A jeżeli pismo pisze pani sekretarka a pan prokurator nie czyta a podpisuje to ja się już boję bo może pani sekretarka napisać, że "wnioskuję o areszt dla gościa" który mu się nie należy i co jak jest? Odpowiedz Link