raszynka 30.05.06, 16:22 Widzieliście reklamę Bitwy pod Raszynem 2006 w TVP3? Całkiem, całkiem. Oby pogoda dopisała. Idziecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oziozi Re: Reklama Bitwy w TVP3 31.05.06, 05:52 Nie wiem tylko, dlaczego za moje podatki wójt robi sobie reklamę wyborczą? Odpowiedz Link
raszynia Re: Reklama Bitwy w TVP3 31.05.06, 10:03 a oto koszty ze strony gminy oczywiscie: Minister Kultury Dotacja Rekonstrukcja Bitwy Raszyńskiej 1809r. - piknik historyczno-patriotyczny 251.834,00 (to koszt calkowity) 105.000,00 (a to dotacja) Dotacja przyznana, projekt do realizacji w dniu 3 czerwca 2006r. to juz wiem dlaczego np. nie ma ksiazek w naszej nowej bibliotece, po ktorej wiatr hula. kasa zostanioe wystrzelona z armaty. a tak przy okazji to czemu to az tyle kosztuje (bitwa oczywiscie). Odpowiedz Link
raszynka Re: Reklama Bitwy w TVP3 31.05.06, 13:25 Raszynia, Ty masz dane z kosmosu! Gmina ma udział ok. 10 procent całkowitych kosztów (taki jest obowiązek), bo Bitwa ma finansowanie jeszcze z kilku, innych źródeł! Masz komputer, to sobie poszukaj i poczytaj. Tam wszystko w sieci jest. A jak sie jest leniwym to wystarczylo sięgnąć po ostatni Kurier Raszyński, ale rozumiem, że to już nie leży w towim Raszynia interesie, bo się twoja układanka nie poukłada, a niestety wprowadzasz wszystkich (jak Ciebie znam z forum) świadomie - w bład. Gdy by Ci się chciało, ale się nie chciało, znalazłabyś informację, że np. marszałek woj. mazowieckiegp dał 70 tysięcy złotych, że znaczną część kosztów ponosi Ministerstwo Obrony Narodowej... jednym słowem, jak już siadasz do komputera to postaraj się chociać o odrobine obiektywizmu i uczciwości, bo niestety za każde kłamstwo dostaniesz po łapach. Teraz dostajesz tylko żółtą kartkę, klapsa i uwagę do dzienniczka. Jako forumowiczka straciłaś wiarygodnośc a teoria tutejszych forumowiczów, że jesteś Rajkowskim lub jego zwartą gwardią przyboczną, zdaje się potwierdziła aż nadto. Jednym słowem Raszynia - precz z twoimi kłamstwami i niedoinformowaniem! Odpowiedz Link
raszynstraszyn Re: Reklama Bitwy w TVP3 31.05.06, 14:28 raszynka nie rób z siebie pośmiewiska!!! wszyscy we wsi wiedzą że Kurier Raszyński to wazeliniarskowchodzącadodupy gazeta wójta... umarłam ze smiechu;"gwardia Rajkowskiego"-kurna raszynka zyjesz jakimis chorymi wspomnieniami, przeciez Rajkowskiego wielu nie zna(ja np mieszkam tu od 3 lat)i tylko z waszych opowiesci wiem któz to był... opamietaj sie stworze zwany raszynką Odpowiedz Link
malybolo Re: Reklama Bitwy w TVP3 31.05.06, 15:09 To jakaś aberacja! Co ma wspólnego wazeliniarskodupo coś tam... itd Kuriera Raszyńskiego z cyframi i kwotami. Bez urazy, ale opcja pisma nie ma nic wspólnego ze zwykłymi danymi. Nie rozumiem obużenia raszynastraszyna itd.z liczbami trudno polemizować podobnie jak z faktami. Raszynia się walnęła, nakłamała złapali ją za rękę i powinna przeprosić i tyle. To raczej kwestia kultury niż tego co się uważa i kogo wspiera albo nie. Przynajmniej tak mnie wychowali. Dla mnie to nauka, że tej czy innej osobie z tego forum można ufać na 100 procent, 90, 50 czy na 1 procent. Szkoda, że nikt nie zauważył, że to reklama poważnego wydarzenia, które promuje gminę. Nikt nie zauważył, że Rajkowski, przedtem Woźniak, nie wpadli na ten pomysł, a jak już przyszedł młody i zrobił coś ekstra ponad naszą raszyńską- grajdołkowo-zaściankową formułę, to go trzeba zglanować. Ja się cieszę, że o Raszynie wreszcie słychać w pozytywnym znaczeniu. To promocja dla nas wszystkich. Ale pewnie nie wszystkim się to podoba, bliżej im do podkieleckich scyzoryków niż wielkomiejskości ościennej wsi Warszawa. Plonk Odpowiedz Link
raszynstraszyn Re: Reklama Bitwy w TVP3 31.05.06, 15:22 mam powody zeby Kuriera raszyńskiego nie traktować poważnie... na cholere mi promocja raszyna kiedy mi sie chałupa chce rozwalic z powodu sp...onych inwestycji!!! oczywiscie wiem wiem wiem to wina Rajkowskiego...i niby mam na niego z kosą i cepem pójsć(rada jednego z forumowiczów) ale jakby nie było mieszkam w Raszynie a wójtostwo usilnie zajmuje sie wszystkim innym... Odpowiedz Link
raszynia Re: Reklama Bitwy w TVP3 31.05.06, 19:38 sluchaj malybolo, ja jestem za kazda sensowna inicjatywa. ale jak widze, ze bezsens to mi sie ten wspomniany scyzoryk otwiera w kieszeni. gdzie tu w nasze wsi, tak wsi jest miejsce dla mlodziezy po poludniu, oprocz parku i kafejki internetowej. moze w poniatówce?????????????? slyszalam jak wojt wsi obiecywal pare rzecZy, i czekam na realizacje. bitwa ok, a jezyki obce w szkole, rosnie nowe pokolenie to wychowajmy je na wyskoim poziomie, bo gmina bogata, atu 1 szkola z 1200 uczniami mam pisac dalej o sredniej wieku nauczycieli, o lektorach jakich jezykow, o zajeciach....... a 2 przedszkola w raszynie co ma nascie tysiecy mieszkancow, to chyba tez skandal , jedno w gorszym stanie od drugiego!!!!!!! to dlugi watek wiec poczekam na wasze forumowiczow uwagi. a przepraszac za nic nie bede, bo dane sa ze strony gminy raszyn.pl Odpowiedz Link