raszynia 20.10.06, 07:58 Wybory - runda 1 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3694026.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raszynia Re: Wybory !?!? 20.10.06, 08:06 Codziennie zagladam na strony urzedu, raszyn oraz bip.raszyn. ta 1 jakas zubozala, powycinali wszystko, pozostala inf. o wyborach ale brak tam LIST KANDYDATOW! skad mam wiedziec kto OFICJALNIE kandyduje. Moze w urzedzie, ale tam nie dotarlam, a dla mnie oczywiste jest ze to powinno byc napisane na stronie gminy, obok info o skladzie komisji wyborczej. obecny wojt ma swoja gazeta czyli kurier raszynski, o nim juz czytalam, dotalam jeszcze tylko 1 ulotke do skrzyniki i tak naprawde to nie wiem kto jest kandydtatem na wojta, kto na radnego (bezradnegoa do wyborow to jakos ....tak....blisko...co? Odpowiedz Link
halibutt Re: Wybory !?!? 22.10.06, 01:09 Więcej na razie się nie dowiesz. Lista już jest zamknięta i na dniach powinna być opublikowana, ale kiedy...? Zgodnie z ustawą najpierw ma zostać ogłoszona w dzienniku urzędowym województwa, dopiero potem można ją upubliczniać. Jeśli chodzi o kandydatów na wójta to jest, zdaje się, siedmioro: Rajkowski, Iwicki, Chmielewski, Książek, Wawrzyńska, Wojtas, i jeszcze ktoś. A że strona gminy zniknęła... cóż, wesoło jest zajrzeć na stronę zatytułowaną "władze" i zobaczyć... białą stronę. Odpowiedz Link
halibutt Re: Wybory !?!? 26.10.06, 07:43 No i gotowe, lista kandydatów jest tutaj: wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoGmina.html?id=142106&type=0 A jest w kim wybierać.... Pozdr. Odpowiedz Link
ycbo Re: Wybory !?!? 26.10.06, 12:35 Uwielbiam ten czas przed wyborami = te obietnice, te wizje, te dyskusje. Najbardziej lubię czytać ulotki wsadzane do mojej skrzynki w których na pierwszym miejscu kandydaci deklarują że wiedzą jak zaprowadzić nowy porządek i mają gotowe pomysły na lepsze życie mieszkańców (najbardziej lubię czytac tych którzy już się popisywali swoją wiedzą i możliwościami będąc poprzednio wójtami, radnymi lub innymi działaczami w gminie). Oczywiście zgadzam się z panem kurskim który twierdzi (zresztą to nic odkrywczego) że ciemny naród wszystko kupi i można mu wsisnąć każdą bzdurę. Na pierwszym miejscu jednak tej propagandowej chucpy stawiał bym to wzajemne oblewanie się gnojówką, to szambo wylewane na przeciwników jest najsłodsze i to jest numer jeden tego cyrku. Już nie mogę się doczekać finału i zobaczyć który z kandydatów ma załatwioną robotę na następne cztery lata i który był najlepszy w robieniu z wyborcy idioty. No i oczywiście przebieram nogami na pierwsze gazetki (oczywiscie te "niezależne") w których zaraz po wyborach nieudacznicy którym się nie udało obrobią dupsko temu który okazał się najlepszym manipulatorem mózgowj papki. Pozdrawiam - już niedługo finał a potem cztery lata i od nowa. Odpowiedz Link
adwokat12 Re: Wybory !?!? 27.10.06, 17:30 Część osób tu na tym forum w sposób nieuzasadniony lekceważąco traktuje, kandydatów do samorządu. Jeśli ma się mniemanie, że "zjadło sie wszelkie rozumy" to może lepiej bylo kandydować w tych wyborach? Tak by dobrze nami, ci krytycy, rządzili. Odpowiedz Link
grocholica Re: Wybory !?!? 27.10.06, 23:02 Chyba nie tak łatwo byłoby kandydować, bo wygląda na to, że jest to łakomy kąsek. Ja jestem zszokowana, że jest u nas tak wielu chętnych. Ludzie, którzy mają swoją pracę, firmy raptem pchają się do samorządu. I niestety mam wrażenie, że każdy chce coś sobie załatwić. Jakoś nie widzę, żeby działały jakieś stwowarzyszenia przez 4 lata pomiędzy wyborami... Pisałam kiedyś do stowarzyszenia samorządowego Raszyn i olali mnie totalnie Więc chyba nie traktujemy lekceważąco kandydatów, ale po prostu koń jaki jest każdy widzi i to widzi, że zupełnie jak ten król jest nagi... Odpowiedz Link
mieszkaniecraszyna Re: Wybory !?!? 28.10.06, 20:38 proszę śledzić audycję TV i radiowe jednego komitetów wyborczych w Raszynie... ONI MÓWIĄ Z SENSEM i na temat ośrodka i innych bardzo bolących NAS wszystkich tematów pozdrawiam PS Nie jest to łakomy kąsek......jak napisała Grocholica Większa odpowiedzialność za życie całej gminy raszyn niż wymierne w pieniądzach dzisiaj ogladałem statystyki innych gmin, powiatów w innych częsciach Polski I wiecie co ?? TAM GDZIE JEST WSZYSTKO W PORZĄDKU,; WÓJT, BURMISTRZ CZY INNY.... JESLI WYPEŁNIA WSZYSTKIE SWOJE OBIETYNICE W 100 A NAWET 200 % JEST KOICHANY I SZANOWANY !! Prym wiedzie burmistrz miejscowości nadmorskiej , który to sprawuje urzad juz od 24 LAT !!!!!!!! I nikt nie zamierza go zmieniać....... A może by tak WRESZCIE W RASZYNIE PODJAĆ WSZELKIE KROKI KU PODOBNEJ STATYSTYCE..... Tylko wybierajmy z głową..... Pozdrawiam Odpowiedz Link
raszynstraszyn Re: Wybory !?!? 30.10.06, 08:00 ZAWSZE na kandydatów będę patrzeć przez pryzmat "rynku w Raszynie" , no więc: 1.pan Rajkowski na swoich ulotkach opisuje jaki jest ach i ech, pisze o samorządności itp itd.A jednak każdego dnia oglądam budynek w którym znajduje się jego biuro(przypomnę ten wrak przy Szkolnej) i przekonuję się o jego ogromnej indolencji, o braku podstawowych umiejętności w zarządzaniu czymkolwiek. Przekonuję się o BRAKU SKUTECZNOSCI DZIAŁANIA jeśli takowe kiedyś nastąpiło.... 2.pan Iwicki-przez 4 lata chrzanił że on nie ma prawa wchodzić na rynek, to NIE JEST teren gminy (poważnie tak mówił) a tuż przed wyborami zaorał część placu najbardziej widoczną z jego okna no i ma być niby super...Ze strony i od strony mieszkańców wygląda to zupełnie inaczej.... ...TO JEST ŻENUJACE.... Odpowiedz Link
mieszkaniecraszyna Re: Wybory !?!? 30.10.06, 12:20 no to proszę przesledz strone www.gminaraszynrazem.info tam jest coś napisane Odpowiedz Link
adwokat12 Re: Wybory !?!? 06.11.06, 12:14 raszynstraszyn napisała: > ZAWSZE na kandydatów będę patrzeć przez pryzmat "rynku w Raszynie" , no więc: > 1.pan Rajkowski na swoich ulotkach opisuje jaki jest ach i ech, pisze o samorzą > dności itp itd.A jednak > każdego dnia oglądam budynek w którym znajduje się jego biuro(przypomnę ten wra > k przy Szkolnej) i > przekonuję się o jego ogromnej indolencji, o braku podstawowych umiejętności w > zarządzaniu > czymkolwiek. Przekonuję się o BRAKU SKUTECZNOSCI DZIAŁANIA jeśli takowe kiedyś > nastąpiło.... > 2.pan Iwicki-przez 4 lata chrzanił że on nie ma prawa wchodzić na rynek, to NIE > JEST teren gminy > (poważnie tak mówił) a tuż przed wyborami zaorał część placu najbardziej widocz > ną z jego okna no i > ma być niby super...Ze strony i od strony mieszkańców wygląda to zupełnie inacz > ej.... > > ...TO JEST ŻENUJACE.... Ja nie bronię pana Iwickiego, tylko zwracam uwagę, że możemy poprzez nieuwagę wyborczą dopuścić do recydywy marazmu i sobiepaństwa w gminie. Odpowiedz Link
elementarz3 Re: Wybory !?!? 17.11.06, 01:45 raszynstraszyn napisała: > ZAWSZE na kandydatów będę patrzeć przez pryzmat "rynku w Raszynie" , no więc: > 1.pan Rajkowski na swoich ulotkach opisuje jaki jest ach i ech, pisze o samorzą > dności itp itd.A jednak > każdego dnia oglądam budynek w którym znajduje się jego biuro(przypomnę ten wra prawo mówi: jeśli jakaś inwestycja w terenie do tego przeznaczonym<mówię orynku> nie rozwija się przez 5 kolejnych lat gmina MA PRAWO ODEBRAĆ ten teren!!!! z nikomu nieznanych powodów wójt IWO przedłuzył okres tej firmie nie chcąc nic w zamian?? czyżby on był aż tak czuły i miłosierny czy czuł że on może na tym skorzystać???? > k przy Szkolnej) i > przekonuję się o jego ogromnej indolencji, o braku podstawowych umiejętności w > zarządzaniu > czymkolwiek. Przekonuję się o BRAKU SKUTECZNOSCI DZIAŁANIA jeśli takowe kiedyś > nastąpiło.... > 2.pan Iwicki-przez 4 lata chrzanił że on nie ma prawa wchodzić na rynek, to NIE > JEST teren gminy > (poważnie tak mówił) a tuż przed wyborami zaorał część placu najbardziej widocz > ną z jego okna no i > ma być niby super...Ze strony i od strony mieszkańców wygląda to zupełnie inacz > ej.... > > ...TO JEST ŻENUJACE.... Odpowiedz Link
elementarz3 Re: Wybory !?!? 17.11.06, 01:46 prawo mówi: jeśli jakaś inwestycja w terenie do tego przeznaczonym<mówię orynku> nie rozwija się przez 5 kolejnych lat gmina MA PRAWO ODEBRAĆ ten teren!!!! z nikomu nieznanych powodów wójt IWO przedłuzył okres tej firmie nie chcąc nic w zamian?? czyżby on był aż tak czuły i miłosierny czy czuł że on może na tym skorzystać???? Odpowiedz Link
muszka61 Re: Wybory !?!? 17.11.06, 13:10 z tego co pamiętam budowa trwała jeszcze w 2001-02 więc jeśli z tymi pięcioma latami to obowiązuje to chyba jeszcze zostało trochę czasu? a może się mylę, wybacz ale w kwestii residance je ne sais rien, rien de rien, mais je ne regrette rien... Odpowiedz Link
raszynstraszyn Re: Wybory !?!? 17.11.06, 15:42 to po co się muszka odzywasz jeśli nic nie wiesz?.............. Odpowiedz Link
urzedasek Re: Wybory !?!? 17.11.06, 16:48 Chyba, że firma zadeklarowała w umowie notarialnej, że wybuduje w ciągu 3 lat. I tak było. Widziałem akt notarialny. Więc.... ? Chmielewski z Wiśniewskim próbują przekonywać, że winę za brak rozwiązania umowy użytkowania wieczystego ponosi mój Szef, ale wy im, moje kochane owieczki, nie wierzcie. Szef jest czysty jak łza. Pamiętajcie o moim mieszkaniu komunalnym. Wycieliśmy już pod domek krzaczorki!! GŁOSUJCIE NA IWICKIEGO!!!! Odpowiedz Link
kabaniarz Re: Wybory !?!? 18.11.06, 00:07 urzedasek napisała: > Chyba, że firma zadeklarowała w umowie notarialnej, że wybuduje w ciągu 3 lat. > I tak było. Widziałem akt notarialny. Więc.... ? Chmielewski z Wiśniewskim > próbują przekonywać, że winę za brak rozwiązania umowy użytkowania wieczystego > ponosi mój Szef, ale wy im, moje kochane owieczki, nie wierzcie. Szef jest > czysty jak łza. Pamiętajcie o moim mieszkaniu komunalnym. Wycieliśmy już pod > domek krzaczorki!! GŁOSUJCIE NA IWICKIEGO!!!! urzędas patafianie, jesteś pseudopropagatorem, jak już ironizować, to nie w dwie strony Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: Wybory !?!? 17.11.06, 17:41 dlaczego nastala ulotkowa cisza?fajnych rzeczy mozna sie bylo dowiedziec... ------- *listonosze w w-wie chca 40%podwyzki....wojtowie nie maja juz kasy? *zer dla skner Odpowiedz Link