21.06.12, 23:27
dawno tu nie zagladałam,,zapomnialam ze mam bl, stracilo to dla mnie znaczenie, bo lecze sie z alkoholizmu i nie czuje juz bl, wiem teraz za to co to jest uzalezniony umysł i to chyba wszystko na co ja cierpialam, w objawach uzaleznienia znalzlam odpiwedz na wszystko z czym sie borykalam dotad..a były to niby objawy bl, teraz widze ze to byly objawy mojego uzaleznienia a wlasciwei kilku uzaleznien..
oczywsicie nie mowie ze czuje sie swietnie, bo ciezko jest zrywac z nałogiem, ale nie czuje zebym mialam bl inaczej sie pracuje...w 10 lat nie zrobilam tyle co w ostatni miesiac,,a co tam u Was:)? pozdrawiam jakby nie bylo czytalam tu wszystko od zawsze, wiec wracam
Obserwuj wątek
    • brz_a_sk Re: czesc 22.06.12, 16:06
      mógłbyś wiele dorzucić
      już WIESZ, że wszystkie paranoje są wymienne papierosy, anoreksja ... jak nie zabetonujesz podstaw od nowa to możesz od narożnika do narożnika?
      jak nie sex przemocowy to rzyganie albo sznyty; jak nie alkohol to tabletki przeciwbólowe ....
      uproszczone - wiadomo - na jeden problem 1000 pułapek

jest w tym coś?
      złapać wiatr w żagle i nie puścić kiedy wydaje się, że przestał uciekać - jest na stałe
      nie bać się, że minie
      docenić się
      i mieć co z tym zrobić

nie sztuka przestać pić itp - sztuka znaleźć satysfakcję z życia
      nic tak nie ciąży jak puste ręce

pokibicujemy - pisz jak Ci idzie; donoś na siebie kiedy jest gorzej
      nie ma silnych są tylko głupki, którym się wydaje
      życia zawsze potrafi złamać
      rzecz w tym by wstać
      mimo
      • miskolaj Re: czesc 22.06.12, 21:44
        dzis po mitingu mialam taki trzaski dziwny, dotarło do mnie, ze mam jakis dziwny przymus w sobie do wszystkiego, takie poczucie ze ja powinnam, ze inni powinni, ze teraz własnie powinnam to teraz powinnam tamto i czesto nie robie tego co powinnam wiec sie pozniej strasznie zle czuje...odwozilam chlopaka po terapii do domu, jak sie okazalo mieszka w schronislu dla bezdomnych - tak wybral, bo nie czuje sie teraz na sile byc pracwowac - fajny inteleigentny chlopak informatyk patrzylam sie na niego jak na debila, juz mu chcialam zycie urządzac, juz w głowie wszystko widziałam co mozna z nim zrobic - dla niego, ale wcale nie pomyslalam, ze on tego nie chce, ze to jest jego wybor, ze ja musze to uszanowac i sie nie wpierdzielac w jego zycie z butami, a ja mam jakis cholerny przymus naprawiania ludziom zycia, nawet nie myslac czy tego ktos chce, posrana cecha i najlepiej zeby mi jeszcze wdzieczni byli za to, chciałabym zbawic swiat, dzieci matke meza obcych przyjaciok bezdomnych, weksc im w glowe wyczaic o czym mysla i sprawic by sie stalo, albo nawet jak nie mysla jeszcze ze czegosc chca to na pewno chca i mam przymus zeby im to dac, ale potem jak sa niewidzieczni to jestem wsiekla na nich, to sie chyba terroryzm nazywa co? jestm kuzwa terrorystka, nie mam jakis zlych intencji, sama sie z tym mecze, nie robilam tego swiadomie, ale najlepiej by bylo zeby zyli jak nalezy, ale za to nigdy nie oczekiwalam ppomocy od innych,
        haha napisalam to i juz wiem, ze to cecha osob współuzaleznionych i ja taka niestety jestem..
        ot cala prawda i jeszcze alkoholik
        • spaprany Re: czesc 23.06.12, 00:16
          miskolaju, to bardzo proste: zajmujesz się cudzymi problemami, zbawiasz świat, żeby odwrócić swoją uwagę od własnego syfu. 100x łatwiej naprawić zastęp zepsutych, niż siebie samego - taka jest prawda.
          A szewc jak to szewc, bez buta chodzi ;)
        • brz_a_sk Re: czesc 23.06.12, 09:07
          czytając myślałam, że napiszę ...
          ale spaprany już dorzucił to co wiemy wszyscy
          najtrudniej zmienić siebie
          ale czasem warto zastanowić się czy chcemy zmienić coś w sobie czy czasem nie jest nam dobrze z tym czego w sobie kiedyś nie akceptowaliśmy
          dobrze sobie odpuścić czasem
          i dobrze czasem komuś nie odpuścić - bywa, że dzięki nam zmieni się sam, złapie wiatr w żagle
          byle nie wyręczać, byle dać wybór - wtedy jest sens
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka