brightsun
09.02.26, 15:50
Kurczę każdy wątek tu jest o fatalnym zauroczeniu ale tak naprawdę żaden 😆
No to szukałem o filmie, nie znalazłem.
Ja go oglądałem pierwszy raz daaaawno temu. Tak dawno że jeszcze mi się nie śniło że cokolwiek z tego filmu może mnie dotyczyć. Jak zaczęło jakkolwiek to go celowo zacząłem unikać.
Tu w sumie nikogo nie ma ale jak się ktoś pojawia to raczej partner bpd a nie sam bord. Strasznie żem ciekawy czy w Alex widzicie swoich borderów.
Ja swoją widzę i to wyraźnie. I siebie też widzę.
Jasne to jest przykład bpd extremum i chyba bym się do takich akcji nie posunął ale chodzi o to że rozumiałem wczoraj jak oglądałem frustracje i bezsilnosc Alex mimo że postać której trudno współczuć. Frustracje i bezsilnosc Dana też, ogólnie kanał.
No. Ogólnie. Bo jest kilka rzeczy które przykuły moją uwagę i mam rozkmine.
Mówi się że Alex to taka flagowa popkulturowa borderka. Ołkeeej. Ciekawe czy jak scenarzysta pisał scenariusz to myślał o borderce. Mało prawdopodobne bo film 87. No ale...
Kilka rzeczy się nie zgrywa z borderka i o tym już nigdzie nie ma mowy
Alex ma 36 lat. 36! Jakim cudem przeżyła tyle i nie dostała wcześniej takiej paranoi? No trudno uwierzyć że by się jej nie trafiła ofiara w wieku nasilonego bordera a trafiła się nagle przed 40. A czemu myślę że się ofiara nie trafiła? Bo co? Bo żyła, nikt jej jeszcze nie utopił? No nie.
Myślę o tym bo jak większość tu byłych obecnych i przyszłych rozbierałem dziewczynę bpd i widziałem blizny. Na mnie też dużo ludzi je widziało.
Alex przy pierwszym porzuceniu się tnie. Serio? Pierwszy raz w życiu? Potem te blizny są widoczne. Czyli wcześniej żadnych nie było? Jak Dan ją rozbierał nic nie było.
No i to mi z klinicznym obrazem się gryzie ale...
Czy na stówę gryzie?
Mnie zdiagnozowano jako cichego bordera i późno. 29 lat, właściwie byłoby nawet powiedzieć 30. I co się stało? Przestałem w wieku 30 lat być acting-inowy a im dłużej się leczę to tym więcej we mnie inu.
Wiem czemu. Ale też przez to wiem że może być tak że in wylezie późno jak być może u Alex.
Jest takie przeświadczenie o wysoko funkcjonujących bordach. Ja dziś myślę ze to bordy maskujące się i to że ktoś jeszcze akcji życia nie odpieprzył do 30 wcale nie znaczy że już mu nie odpierdoli. Odpierdoli może nawet bardziej bo się odreagowanie może pojawić i tama puści.
Tak chyba ku przestrodze 😆