Dodaj do ulubionych

Fatalne zauroczenie

09.02.26, 15:50
Kurczę każdy wątek tu jest o fatalnym zauroczeniu ale tak naprawdę żaden 😆

No to szukałem o filmie, nie znalazłem.

Ja go oglądałem pierwszy raz daaaawno temu. Tak dawno że jeszcze mi się nie śniło że cokolwiek z tego filmu może mnie dotyczyć. Jak zaczęło jakkolwiek to go celowo zacząłem unikać.

Tu w sumie nikogo nie ma ale jak się ktoś pojawia to raczej partner bpd a nie sam bord. Strasznie żem ciekawy czy w Alex widzicie swoich borderów.

Ja swoją widzę i to wyraźnie. I siebie też widzę.

Jasne to jest przykład bpd extremum i chyba bym się do takich akcji nie posunął ale chodzi o to że rozumiałem wczoraj jak oglądałem frustracje i bezsilnosc Alex mimo że postać której trudno współczuć. Frustracje i bezsilnosc Dana też, ogólnie kanał.

No. Ogólnie. Bo jest kilka rzeczy które przykuły moją uwagę i mam rozkmine.

Mówi się że Alex to taka flagowa popkulturowa borderka. Ołkeeej. Ciekawe czy jak scenarzysta pisał scenariusz to myślał o borderce. Mało prawdopodobne bo film 87. No ale...

Kilka rzeczy się nie zgrywa z borderka i o tym już nigdzie nie ma mowy

Alex ma 36 lat. 36! Jakim cudem przeżyła tyle i nie dostała wcześniej takiej paranoi? No trudno uwierzyć że by się jej nie trafiła ofiara w wieku nasilonego bordera a trafiła się nagle przed 40. A czemu myślę że się ofiara nie trafiła? Bo co? Bo żyła, nikt jej jeszcze nie utopił? No nie.

Myślę o tym bo jak większość tu byłych obecnych i przyszłych rozbierałem dziewczynę bpd i widziałem blizny. Na mnie też dużo ludzi je widziało.

Alex przy pierwszym porzuceniu się tnie. Serio? Pierwszy raz w życiu? Potem te blizny są widoczne. Czyli wcześniej żadnych nie było? Jak Dan ją rozbierał nic nie było.

No i to mi z klinicznym obrazem się gryzie ale...

Czy na stówę gryzie?
Mnie zdiagnozowano jako cichego bordera i późno. 29 lat, właściwie byłoby nawet powiedzieć 30. I co się stało? Przestałem w wieku 30 lat być acting-inowy a im dłużej się leczę to tym więcej we mnie inu.

Wiem czemu. Ale też przez to wiem że może być tak że in wylezie późno jak być może u Alex.

Jest takie przeświadczenie o wysoko funkcjonujących bordach. Ja dziś myślę ze to bordy maskujące się i to że ktoś jeszcze akcji życia nie odpieprzył do 30 wcale nie znaczy że już mu nie odpierdoli. Odpierdoli może nawet bardziej bo się odreagowanie może pojawić i tama puści.

Tak chyba ku przestrodze 😆
Obserwuj wątek
    • brightsun Re: Fatalne zauroczenie 09.02.26, 16:15
      No i Alex z tym wiekiem nie idealnie klasyczna i też będąca extremum ale straszne to- chcesz sprawdzić czy masz bordera, zobacz film i sprawdź czy ją rozumiesz.

Ja niestety rozumiem. Tak się dokładnie składa że jestem po mocnym borderowym ataku i chyba wiem czym go sobie wywołałem.

Tak się składa że w moim życiu się strasznie dużo dzieje i nic zarazem. Taka stabilizacja, codzienność, rutyna, dużo spraw, załatwień, rodzinna bieganina. Pojawił się głód, pustka. Tęsknota za silnymi emocjami. To je sobie wgrałem do systemu, postanowiłem tęsknić mocniej az do bólu.

Mega często tu były rozmowy czy border zawsze zdradza, czy border umie kochać.

Bardzo kocham moją żonkę ale chyba powoli przestaje w niej być zakochany. Na chemię zakochania mam straszny głód i przez to chyba muszę sobie uczciwie powiedzieć że bardziej od ludzi kocham swoje uczucia z nimi związane.

Alex rozumiem bo rozumiem ten stan w którym chcesz dostać cokolwiek. Tak cokolwiek że obojętne co byle mocne było. Nieważne czy orgazm czy Nóż w plecy. Byle ekstremum a nie zwykłość obojetnosc.

Bij gwalc, whatever, reaguj, mocno. No i tak to chujowo w tym borderze bo to wymganie ekstremum wykańcza i prowadzi do toxica. Bo border prowokuje do tego żeby ktoś go chociaż nienawidził, będzie prowokował żeby wyzwolić ekstremalne reakcje bo ta tesknota go tak rozpiżdża od środka
    • brightsun Re: Fatalne zauroczenie 09.02.26, 21:12
      Jprdl, outu. Outu we mnie więcej, pardon, neurolepty pieprz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka