Witam!
Jak zapewne pamiętacie, po
akcji protestacyjnej "w sprawie 20-metrowych bloków i terenu rekreacyjnego", zostałem
usunięty z list PO na wybory samorządowe. Po miesiącu wielu rozmów, w końcu wróciłem (na przedostatnie miejsce).
Cóż, pozwólcie więc, że się zaprezentuję.
4 lata temu, dzięki Państwa głosom, zostałem radnym dzielnicy. Nie była to droga łatwa. Przez ten czas nabrałem jednak bardzo dużo doświadczenia i wiem jak skutecznie walczyć o interesy Zielonej Białołęki. Chciałbym móc kontynuować swoją pracę i zmieniać nasze okolice.
Jestem społecznikiem i nigdy problemy naszej dzielnicy nie były mi obce. Dlatego kilka lat temu założyliśmy
Stowarzyszenie Zielona Białołęka (jestem dalej członkiem zarządu), organizację która skupia lokalnych aktywistów, działających na rzecz naszych okolic. Jestem też członkiem założycielem
SISKOM. Prowadzę także stronę
ZielonaBiałołęka.pl.
Dzięki pracy w Stowarzyszeniu wiem, że najważniejsi są mieszkańcy – aktywni. Kluczową rolę odgrywa dialog, współpraca i współdecydowanie z lokalnymi stowarzyszeniami oraz ze wspólnotami i radami osiedli.
Obiecuję Państwu, że tak jak zawsze, będę Waszym pośrednikiem z urzędnikami. Razem z Wami wszedłem do rady dzielnicy. Razem z Wami chcę dalej kontynuować wspólne działania. Po czterech latach wiem, że
PRZYSZŁOŚĆ jest w naszych rękach.
W przeszłości zapominano o nas.
Ostatnio staramy się to zmieniać. Przyszedł
TERAZ czas na Zieloną Białołękę.
Żeby nie zanudzać Was na forum, ZAPRASZAM NA MOJĄ STRONĘ, gdzie wszystko znajdziecie:
W W W . R O S Z A K . E U
(nie zapomnijcie OTWORZYĆ MAPY PRZYSZŁOŚCI!)
Pozdrowienia
Waldek Roszak