maximilianna 12.06.06, 20:24 Można je łamać, zmieniać a i tak niektórzy ludzie wciąż je powielają. Nie lubię, staram się nie postępować w utarty sposób. Nie mówić, tak jakby wszyscy chcieli usłyszeć - oczywiście to musi być zgodne ze mną. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heldbaum Re: Stereotypy. 12.06.06, 20:31 mając zasady,pozostajesz w zgodzie z samą sobą jednak sa b.często sytuacje w życiu,zmuszające nas do poszukiwania kompromisu,właściwie związek z partnerem oparty na zdrowych zasadach,jest jednym wielkim kompromisem każdego dnia,od takich pici sytuacji,po kluczowe tak to widzę Ise Odpowiedz Link
jacko1971 Re: Stereotypy. 12.06.06, 20:34 stereotypy sa po to żeby nie trzeba było nad wszystkim sie zastanawiać ...tak bez myslenia powiela sie zasłyszane i już Odpowiedz Link
heldbaum Re: Stereotypy. 12.06.06, 20:36 tak,jacko, w ten sposób skrzywdzono wiele ludzi właśnie dzięki stereotypom,Poalacy są w tym najlepsi Odpowiedz Link
jacko1971 Re: Stereotypy. 12.06.06, 20:44 hmmm na całym swiecie tak jest...nas też krzywdzą uważając za złodziei sklepowych i samochodowych...kto inny pracuje na nasz wizerunek ale to nam się najbardziej dostaje Odpowiedz Link
heldbaum Re: Stereotypy. 12.06.06, 20:54 ale należy zacząc od siebie,nie ulegac wpływom,modom,miec swoje zdanie najłatwiej przyjąć gotowca jest to trudne,i na pewno stwarza problemy,ale warto,nawet dla samego siebie tak żeby nie miec ochoty dać rano w morde temu gościu z lustra tak myślę choc tez jestem przesiąknięty różnymi stereotypami wynikającymi z wychowania w danym społeczeństwie Odpowiedz Link
maximilianna Re: Stereotypy. 12.06.06, 20:57 heldbaum napisał: > tak myślę choc tez jestem przesiąknięty różnymi stereotypami wynikającymi z > wychowania w danym społeczeństwie Właśnie. Dużo jak nie wszystko zależy od tego jak zostaliśmy wychowani. Jaki wpływ mają/mieli na Nas rodzice i inni. Co mówili? Odpowiedz Link
jacko1971 Re: Stereotypy. 12.06.06, 20:58 wiem, ale w naszych czasach i rejonach myślenie jest złe i nikomu niepotrzebne, a nawet szkodliwe!!!...to co w radio powiedza jest prawdą niepodważalną ;-P Odpowiedz Link
maximilianna Re: Stereotypy. 12.06.06, 21:01 jacko1971 napisał: > wiem, ale w naszych czasach i rejonach myślenie jest złe i nikomu > niepotrzebne, a nawet szkodliwe!!!...to co w radio powiedza jest prawdą > niepodważalną ;-P Tak. Myślenie sprawia trudność. Wielu ludziom nawet ogromną. Odpowiedz Link
jacko1971 Re: Stereotypy. 12.06.06, 21:21 a zapowiada się jeszcze gorzej!!! np. kolejne wybory i juz będzie najwyższy czas wyjeżdżać stąd...ech nie ma już żadnego powodu żeby być optymistą Odpowiedz Link
maximilianna Re: Stereotypy. 12.06.06, 21:23 Już nie mów. Powtarzam wciąż zdanie pewnego Pana. "polityk albo jest kurwą, albo nie jest politykiem". P.s. Van skąd to? Odpowiedz Link
maximilianna Re: Stereotypy. 12.06.06, 21:36 Kolejny stereotyp. Jak kobieta cieszy się życiem to jest nazywana dziwką. Jak mężczyzna to wszystko ok. Nic się nie dzieje złego... Odpowiedz Link
maximilianna Re: Stereotypy. 12.06.06, 22:18 Van wie, tylko musi trafić z knigą? Pewnie teraz wertuje Odpowiedz Link
maximilianna Re: Stereotypy. 12.06.06, 20:53 Wg moich znajomych przoduję w niszczeniu stereotypów, łamaniu ich. To nie jest autoreklama Odpowiedz Link
heldbaum Re: Stereotypy. 12.06.06, 20:55 wiec na pewno jesteś konsekwentna,bez tego się nie da Odpowiedz Link
maximilianna Re: Stereotypy. 12.06.06, 21:00 tak jak stereotypem jest , że nagość równa się seks. Wrrrr... albo, że jeśli kobieta , bo to najczęściej spotykane jest nudystką to na pewno jest łatwa. Nawet teraz spotykam się z takimi wypowiedziami i to od mężczyzn po 30 i wzwyż... No żesz, nóż się otwiera w kieszeni. Odpowiedz Link
heldbaum Re: Stereotypy. 12.06.06, 21:05 włąśnie to ,jest pewna kwestia,kultury(braku?)narodowej Polaków tak niedaleko za Odrą jest inaczej,zupełnie a jeżeli chodzi o kulture sexsualną,tolerancję to niestety w Polsce jest 19 wiek Odpowiedz Link
maximilianna Re: Stereotypy. 12.06.06, 21:10 tak , wiem o tym. To się widzi na każdym kroku. widzę to po sobie. Przy mojej otwartości , bezpośredniości , łatwym nawiązywaniu kontaktów często dostaję "w dupę", bo inni myślą, że to ma wiele wspólnego z ... no właśnie z..."bo jest chętna, łatwa". To jest nadal zachęta dla Panów - pudło! To właśnie stereotyp. Odpowiedz Link
occasion Re: Stereotypy. 14.06.06, 17:18 piszę prace mgr na temat stereotypów plci...i już mi bokiem wychodzą wszekalie teorie na ich temat...ale mimowolnie stosuję...bo to wynik socjalizacji jest Odpowiedz Link
maximilianna Re: Stereotypy. 14.06.06, 21:55 no to może napisz jakie to stereotypy, chociaż garść. Odpowiedz Link