Dodaj do ulubionych

Podgryzają Explorera

• yassna Re: Podgryzają Explorera 27.01.05, 23:43
      skoro już gazeta o tym wspomina, to może by poprawili np. forum, żeby dobrze
      działało pod liskiem - bo na razie działa źle. oczywiście już to zgłaszałam -
      zero odzewu.
    • Gość: lolo IE wcale nie jest taki zły IP: *.chello.pl 28.01.05, 00:06
      szybciej mi chodzi niz np firefox. i jak mi to wytlumaczycie?
      • larsen1 Re: IE wcale nie jest taki zły 28.01.05, 15:25
        szybciej? czy jesli przez szybciej rozumiesz czas w jakim wyswietla sie dana
        strona - to nie masz racji - w tym firefox jest akurat szybszy
        ale pewnie tobie chodzi o to ze MSIE szybciej sie laduje - no coz tutaj jest
        inna sprawa - bowiem MSIE laduje ci sie, czy tego chcesz czy nie, razem z
        systemem, wiec masz go stale w pamieci - mozesz zrobic tak z FF - wstaw go tylko
        to autostartu
        A wracajac do meritum - MSIE byla dobra przegladarka - ale trzy i pol roku temu,
        od tego czasu nie jest rozwijana - a w swiecie komputerow oznacza to ze to jest
        trup, martwy nieboszczyk, to jest ex-przegladarka ;) mastodont z innej epoki. I
        jak juz zostalo madrze powiedziane wyzej - jesli jej uzywamy dajemy sygnal ze
        niby wszystko jest dobrze - ze trup jakos sobie radzi, a to jest nieprawda - ten
        trup sie rozklada a skutki tego rozkladu ponosimy my - uzytkownicy. Powinnismy
        janso powiedziec: nie, nie chcemy takiej przestarzalej zabugowanej dziurawej
        przegladarki, prosze ja albo poprawic albo ja zabrac, wtedy moze dotrze gdzies
        tam do kogos na gorze Microsoftu - ze wciskanie ludziom trupa sie nie oplaca, ze
        to hanba zeby taki wielki koncern z cala masa pieniedzy i armia programistow nie
        byl w stanie zaoferowac przyzwoitej przegladarki.
    • Gość: BK "W siłę rosną za to konkurencyjne przeglądarki" IP: 137.99.100.* 28.01.05, 01:10
      W SILE ??????
      5% w porownaniu do 87% rynku MS to nie jest zadna sila... Co za ciemnote tu sie
      wciska.
      • Gość: emes Re: "W siłę rosną za to konkurencyjne przeglądark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 01:36
        spokojnie...cierpliwosci,nie od razu microsoft zbudowano to i nie od razu sie go
        zburzy ;)hehe
      • Gość: tilt Re: "W siłę rosną za to konkurencyjne przeglądark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 10:11
        Jeszcze nie tak dawno konkurencyjne przeglądarki miały 2%, teraz mają 12%.
        Jeszcze nie tak dawno IE miał 98%, teraz ma 87%.
        Operze i Firefoksowi stale rośnie - Internet Exploderowi stale spada.
        Faktycznie więc Opera i Mozilla/Firefox rosną w siłę, a IE słabnie.
      • larsen1 Re: "W siłę rosną za to konkurencyjne przeglądark 28.01.05, 15:34
        w procentach - faktycznie nie wyglada to na sile (na razie) - ale w liczbach
        bezwzglednych - 20 milionow ludzi sciagnelo sobie firefoxa w ciagu 76 dni - jak
        by nie patrzec - to jest sila - radze zagladac regularnie na strone
        www.spreadfirefox.com - i sprawdzac licznik sciagniec - to naprawde
        podnosi na duchu - teraz jest tam dokladnie 20 852 684 ;)
    • Gość: ~bob A mnie gemius wku..a IP: 212.160.127.* 28.01.05, 02:45
      Otwieram gazeta.pl... cos leci do gemius, otwieram inna strone cos leci do
      gemius...
      Co jest wysylane?
      Czy ja wyrazilem na to zgode? Czy moge sie dowiedziec jakie informacje na moj
      temat zostaly zebrane? Czy to nie podpada pod jakis paragraf?
      • Gość: tenor Re: A mnie gemius wku..a IP: 212.244.167.* 28.01.05, 09:21
        Pod Operą możesz zablokować domenę gemius.pl - mimo, że jest do niej odwołanie na stronie, Opera nie będzie się z tą stroną łączyć. Jak to zrobić znajdziesz tu:
        nontroppo.org/wiki/BlockAdvertisements
        Pozdrawiam,
        Tenor
      • Gość: meevee Re: A mnie gemius wku..a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:10
        na takie cos instalujesz FireFoxa i dodatek Adblock,
        w konfiguracji Adblocka wpisujesz *gemius* co blokuje ściąganie reklam i
        skryptów z serwera gemius.
      • Gość: Zdihu Hemracek Re: A mnie gemius wku..a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:39
        Potraktuj gemiusa z adblocka lub wpisz go do pliku host i pójdą się j*bać. Minus
        jest taki, że nie będziesz zliczany w statach ranking.pl i Gazety.
    • Gość: m Re: Podgryzają Explorera IP: *.idea.pl 28.01.05, 09:46
      opera jest najlepsza :) IE - beeeee
    • Gość: Michal Re: Podgryzają Explorera IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 10:19
      Najwiekszym plusem Mozilli i Opery jest to ze nie sa popularne, wiec jest znacznie mniej pisanych "pod" nich dialerow/trojanow/advertow itd.
      Moje glowne dochody wynikaja z tego, ze ludzie korzystaja z IE :) Wiec jezeli nie chcecie mnie w domu i jeszcze do tego mi placic polecam Mozille i Opere.

Mozilla otwiera praktycznie kazda strone ktora otworzyl by IE, Opera natomiast ma problemy ze zgodnoscia ale moim zdaniem jest najszybsza, a juz na pewno zajmuje najmniej zasobow przy otwarciu kilku stron.

Interenet Explorera pozbylem sie przez rejestr. Uszkodzilem mu klucze w rejestrze (WinSock) i aktualnie nie ma dostepu do internetu. Nawet gdyby ktos przyniosl mi jakis program typu advert explorer nie bedzie sie laczyl.
      Od kiedy uzywam Opery a potem Mozilli nie mam zadnych klopotow z wirusami itp. Nawet na strony z crackami moge wchodzic spokojnie. Kiedys przy IE po takich odwiedzinach mialem 2-4 trojanow mimo uzywania uaktualnionych programow antywirusowych.

Do Windows Update napisalem sobie wlasna mala przegladarke w c++, ktora nie ma zadnych zabezpieczen ale do windows update wystarcza w zupelnosci. A poza tym WU mam ustawione automatycznie wiec bardzo zadko teraz z niej korzystam.
      • Gość: tenor Re: Podgryzają Explorera IP: 212.244.167.* 28.01.05, 10:41
        Nie wiem, kiedy przestałeś używać Opery, ale z mojego doświadczenia wynika, że problemy ze zgodnością Opera ma już za sobą. Znam obecnie jedną jedyną stronę, której nie da się obsłużyć przez Operę a da się FireFoxem (Mozilli nie używam) - jest to intranetowa strona firmy, w której pracuję. W tych rozważaniach pomijam strony oparte na Active-X, których Opera nie obsługuje (chociaż dla samobójców jest dostępny plugin!) i bardzo dobrze - to jedna z głównych przyczyn problemów z IE.

Jeżeli jesteś przywiązany do Mozilli to może spodoba Ci sie K-Meleon:
        kmeleon.sourceforge.net/ , oparty o silnik mozilli i mający sporo fajnych funkcji.
        Pozdrawiam,
        Tenor
        • Gość: Michal Re: Podgryzają Explorera IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 18:03
          Wielkie dzieki za linka - na pewno przetestuje
          Z opery korzystam na codzien z wersji 7.54 bo z racji braku najmniejszych problemow nie sprawdzam upgrade'ow - to jest wlasnie luksus posiadania opery :D
          Teraz sciaga mi sie wlasnie wersja beta 8 - zobaczymy co nowego

przy ostatnim poscie zapomnialem wspomniec a na pewno przekona kazdego do przeniesienia sie z IE: najwieksza zaleta opery - w operze jest mozliwosc zapisywania sesji (wszystkich otwartych aktualnie stron) aby otwieraly sie przy ponowny otwarciu opery. Ja mam chyba z 30 sesji z roznymi zestawami stron z ktorych na codzien korzystam i jest to olbrzymia wygoda

do tego w razie zawieszenia sie opery przy kolejnym uruchomieniu jest mozliwosc przywrocenia wszystkich stron sprzed awarii
          • Gość: Kwaczy Kuper Re: Podgryzają Explorera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 18:20
            FF wpradzie też ma możliwość zapamiętania sesji, ale nie jest to tak doskonałe
            jak w Operze :)
            Są to rozszerzenia Crash Recovery i Session Saver.
      • Gość: MaDeR Re: Podgryzają Explorera IP: 80.51.240.* 31.01.05, 09:12
        A nie dałoby się po pristu tak zmodyfikowac rejestr, by IE łączył się z Windows
        Update i TYLKO z nim?
    • Gość: night Re: Podgryzają Explorera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 14:05
      Jak ja kocham swoją Operę Jej intuicyjny interfejs jest po prostu boski. Po małym dostosowaniu jej do własnych potrzeb (można zmieniać praktycznie wszystko) powstała wersja która spełnia wszelkie moje oczekiwania.

Po poznaniui gestów myszy i skrótów klawiaturowych moge śmiało stawać w mistrzostwach świata w przegladaniu stron internetowych Sądzę że użytkownicy Opery wygraliby bezapelacyjnie :P

A teraz działam na wersji 8 beta - kolejny krok w dobrą stronę.
    • dozorca1 Re: Podgryzają Explorera 28.01.05, 14:47
      Zainstalowałem Firefoxa. To było ryzyko, bo już kiedyś miałem bodajże Operę: nie
      miała polskich liter i w ogóle była do bani. A ten OgnistyLis chyba jest lepszy
      od IE: szybszy, nie straciłem dostępu do Inteligo i Lukasa, moja www strona
      wyświetla się prawidłowo, nie ma tej przeklętej reklamy. Poza tym zobaczyłem w
      końcu pliki w formacie Acrobata, które pod IE nie wyświetlały mi się (widziałem
      tylko prostokąciki z krzyżykiem).
      A myślałem, że reklama tej przeglądarki w tej dyskusji jest przesadzona. Tak jak
      reklamowany Linux jest bez sensu dla zwykłych użytkowników internetu, nie dla
      "zawodowców". Polecam Firefoxa !
      • dozorca1 Re: Podgryzają Explorera 28.01.05, 14:56
        PS' Ale niestety straciłem muzyczkę na swojej stronie
    • Gość: Zboczuch Re: Podgryzają Explorera IP: *.noria.pl / *.noria.pl 29.01.05, 09:16
      Szkoda tylko, że portal jest niekonsekwentny - z jednej strony artykuł
      o alternatywnych przeglądarkach, a z drugiej reklama Siemensa na nim, która
      w tych przeglądarkach wyświetla się nieprawidłowo i zasłania artykuł.

Partacze.
    • Gość: x Do czego służy Internet Explorer? IP: *.nbox.pl / *.advisio.net 29.01.05, 15:57
      Jak sama nazwa wskazuje - służy do przeglądania Internetu z Twojego komputera i
      Twojego komputera z Internetu.
    • Gość: x <a href="http://www.free-web-browsers.com/" target="_blank">ww IP: *.softlab.gda.pl 29.01.05, 21:57
      www.free-web-browsers.com/
      Kilka, których nie wymieniono jeszcze w tej dyskusji.
    • Gość: adamp Re: Podgryzają Explorera IP: 80.48.19.* 30.01.05, 13:06
      Może więc strony GW będą się poprawnie wyświetlać w Firefox, bo teraz reklamy
      flash zakrywają połowę artykułu na stronie :)
    • maciej15-1 Re: Podgryzają Explorera 01.02.05, 10:34
      Polecam wszystkim przeglądarkę Mozilla Firefox(sam jej oczywiście używam). A do
      tego jeszcze najlepiej zainstalować kilka wtyczek np. Tabrowser Manager.
      Przeglądarka działa dużo sprawniej niż popularny IE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka