Gość: si IP: *.idea.pl 27.01.05, 16:50 Polecam mozillapl.org/ -- forever.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adas Re: Podgryzają Explorera IP: *.protonet.pl 27.01.05, 16:57 A ja Operę :) opera.com/lang/pl/ I świetnie, że taki news się pojawił w takim serwisie :D W papierowym wydaniu też będzie (było)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . nie da się zrezygnowac z explorera na razie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:46 bo niektóre aplikacje pisane są tylko pod niego ale używam w 90% firefoxa ......... openmind.desk.pl ekstrema dla każdego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marija Juzefinia Re: nie da się zrezygnowac z explorera na razie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.01.05, 18:20 Jesteś cienki jak drut, bo ja 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMS To załóż sobie (najlepiej kilka) kont w bankach IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:10 internetowych, zainstaluj Płatnika ZUS, jakiś program ksiegowy z wymiana plików on-line, do pracy użyj np. Primavery. Wtedy pogadamy. Do wymądrzania sie na chat'ach Firefox rzeczywiscie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dan w mBanku Firefox działa bezbłędnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:27 IE używam tylko do windows Update (zresztą pewnie i tu FF by zadziałał ale niech tam IE też się przewietrzy od czasu do czasu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilar Re: To załóż sobie (najlepiej kilka) kont w banka IP: *.zagorna.net / *.net 27.01.05, 21:28 Mi do obsługi konta w mbanku firefox jakos wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
pisaczek Re: To załóż sobie (najlepiej kilka) kont w banka 27.01.05, 21:52 ...albo kup sobie Maka, używaj bezpiecznej przeglądarki Safari, za wypełnianie PITów zapłać księgowej, a wirusy oglądaj tylko na komputerach innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kL Da się spokojnie go nie używać IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.01.05, 22:13 To, że aplikacje wymagają obecności Explorera w Windows nie oznacza, że TY musisz używać explorera do stron internetowych. Po prostu zamiast klikać na niebieskie E, klikaj na czerwone O (Opera) albo "małą pandę" Firefoxa. Od razu jest o wiele bezpieczniej. Nie trzeba od razu uciekać od Maka, Linuksa i innych (chociaż pomysł to wcale nie najgorszy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedowiarek A olać te rządowe programy może zaczną myśleć?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 06:06 Wszystko co te Prokomy i im podobne marne firmy wciskają naiwnym samorządowcom i posłom jest straszliwie zaraźliwe. Pora to zmienić. Niekumatych samorzadowców też :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tenor Re: To załóż sobie (najlepiej kilka) kont w banka IP: 212.244.167.* 28.01.05, 09:33 No i widzisz, taka filozofia wlasnie pogarsza sytuacje. To, ze te wszystkie systemy i strony dzialaja tylko pod IE, a my sie nie buntujemy, tylko potulnie odpalamy IE, chociaz wiadomo, ze jest dla nas niebezpieczny*, powoduje, ze te instytucje spokojnie nadal olewaja wszystkie inne przegladarki. Takie olewanie z kolei powoduje, ze strony tych instytucji roja sie od bledów, bo jesli IE napotka blad w html to go tuszuje, wyswietla strone tak jak mu sie podoba. jesli inna przegladarka wykryje blad w html to informuje o tym twórce - zglasza ten blad. * wystarczy zainstalowac jakis program antispy, uzywac przez miesiac IE i potem odpalic skan, potem uzywac przez miesiac co innego (patrz browsehappy.pl) i zrobic skan znowu. Róznica bedzie widoczna golym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OpenS Re: To załóż sobie (najlepiej kilka) kont w banka IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 28.01.05, 18:32 Podobna sytuacja ma miejsce przy firewallach. ZA też przecieka (sprawdziłem przy pomocy aplikacji pcaudacity, czy jakoś tak), ta sama aplikacja wykazała, że Kerio nic nie wysyła. Przy ZA - miałem raport, w którym było napisane, że wchodziłem na taki i taki adres. Bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tres Re: To załóż sobie (najlepiej kilka) kont w banka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 12:20 Popieram - nie wszedzie da sie uzyc nie-IE Przy okazji mam pytanie: Czy ktos z Was korzystajacy z Opery BEZPROBLEMOWO korzysta ze strony www.era.pl - bo albo mam zle ustawienia albo strona do banii. Korzystam z Opery ale do tej strony musze uzywac IE Prosze ewent. o pomoc tnx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Używam Opery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:03 ... i strona www.era.pl otwiera się i otwierała bezproblemowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tres Re: Używam Opery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:16 Era ma specyficzne rozwijane menu (te gorne typu 'promocje' 'aparaty' itp) i wlasnie one sie nie odpalaja - szukalem w ustawieniach czy nie zablokowalem jakichs okienek ale diabli wiedza. Moze ktos ma pomysl dlaczego nie otwieraja sie gorne rozwijalne menu'a w www.era.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF Re: Używam Opery... IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 28.01.05, 18:28 To samo mam w FF. PO prostu gamonie wzięli kasę za zrobienie serwisu tylko pod "jedyny słuszny chłam". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xis Re: Używam Opery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:23 Takie 'bajery' wykorzystuja najczesciej Javascript. Stronka sprawdza jaka masz przegladarke i odpwiednia metoda konstruuje menu. Problemow wtedy jest kilka: - same przegladarki maja rozne standardy (tzn wszystkie wspieraja w3c, bedacym standardem samym w sobie, a MS IE 'wspiera' cos, czego nazwy nie znam) - autor nie wie, ze na swiecie jest wiecej niz jedna przegladarka i pisze stronke tylko pod nia. Jak na ironie stosuje sie do wlasnie tego jednego pseudostandardu. Rozwiazaniem problemu jest zmiana identyfikacji przegladarki na np. IE. Wiekszosc lamerskich stronek daje sie na to nabrac. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: To załóż sobie (najlepiej kilka) kont w banka 28.01.05, 13:08 Ja tez mialem problemy przy otwieraniu pewnych stron z Opera. Dopiero jak sie przesiadlem na FireFoxa to wszystkie problemy zniknely. :) Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: To załóż sobie (najlepiej kilka) kont w banka 28.01.05, 13:04 Gość portalu: KMS napisał(a): > internetowych, zainstaluj Płatnika ZUS, jakiś program ksiegowy z wymiana plików > > on-line, do pracy użyj np. Primavery. Wtedy pogadamy. Do wymądrzania sie na > chat'ach Firefox rzeczywiscie wystarczy. Jakos ja obsluguje swoje konta bankowe przez FireFoxa i wszystko mi dziala. Po prostu zamiast sie madrzyc na "chata'ach" sprobuj go zainstalowac i dopiero potem sie wypowiadaj. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEATH Dla mnie to jest kretynskie, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:21 wszyscy najeżdżają na Microsoft i wszyscy się ciesza że spada popularność IE czy innego Microsoftowego programu... Tak czy inaczej IE jest najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Dla mnie to jest kretynskie, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:57 jasne.. a świdtak siedzi i zawija.... ;-) Nietety ale IE jest do tyłu ze standardami jak trzba coś zrobić bardziej zaawansowanego to trzeba szukac hacków by zmusić IE realizowania zadania. Mozilla Rulez :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Dla mnie to jest kretynskie, że IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 27.01.05, 19:22 A mógłbyś podać jakiś argument w czym IE jest najlepsze? Walnąłem tylko posta, ale brak sensownych argumentów. Pewnie dlatego, że nie możesz ich znaleźć. IE jest faktycznie "najlepsze", ale chyba w przypadku, gdy MS nie łata dziur. Dochodzi do tego niekompatybilność z obowiązującymi standardami (np. kodowanie stron - MS wciska swój syf). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajerfoks Re: Dla mnie to jest kretynskie, że IP: *.p.lodz.pl 27.01.05, 19:40 www.google.pl/search?hl=pl&q=decent+web+browsers&btnG=Szukaj+z+Google&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiello Re: Dla mnie to jest kretynskie, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:52 Chyba nie przeczytałeś artykułu... najwięcej błędów (także krytycznych)... m.in IE nie sprawdzał pół roku temu długich ścieżek kluczy SSL... czyli www.bank.com to nie zawsze www.bank.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylamer Re: Dla mnie to jest kretynskie, że IP: 195.150.224.* 29.01.05, 13:13 Ale lamer! hihihi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nie da się zrezygnowac z explorera na razie IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 27.01.05, 19:47 Da się ja zrezygnowałem i się cieszę - Mandrake 10.1 - Opera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIREFOX Re: nie da się zrezygnowac z explorera na razie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:03 www.firefox.pl/ < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdihu Hemracek Re: nie da się zrezygnowac z explorera na razie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:14 > www.firefox.pl/ < Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: nie da się zrezygnowac z explorera na razie 27.01.05, 22:56 Jakie aplikacje? Ja jeszcze nie spotkalem takiego czegoś co by nie chodziło pod firefoxem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego.... Re: nie da się zrezygnowac z explorera na razie IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 28.01.05, 02:06 no i bedzie korzystać nadal Bo to activeX jest niezbędny i wiele stronek działających na platformie .net jest nieprzenaszalnych /Firefox , Opera, No Microshit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdihu Hemracek Re: nie da się zrezygnowac z explorera na razie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:16 > no i bedzie korzystać nadal Bo to activeX jest niezbędny i wiele stronek > działających na platformie .net jest nieprzenaszalnych Nie po to Bilu się męczył z .NET, by używać ActiveX. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: nie da się zrezygnowac z explorera na razie IP: *.class146.petrotel.pl 30.01.05, 10:53 buahahahah Jeśli jakaś "aplikacja" pisana jest tylko "pod explorera" to nie jest to profesionalna aplikacja i o kant d** można ją potłuc. Z explorera nawet drukować porządnie się nie da, nie mówiąc o blokowaniu pop-upów. Firefox i czysta Mozilla biją syfiastego IE na głowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Podgryzają Explorera IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 19:37 Szkoda że tak fatalnie przygotowane do mozilli są strony portalu gazeta.pl. Niektóre reklamy, w tym ta przebrzydła reklama Siemensa (następny telefon za to już napewno nie będzie tej firmy) fatalnie blokują strony. No ale cóż - przecież tylko IE jest nie do końca zgodny ze specyfikacją języka HTML, co wielu pseudowebmasterów potrafi wykorzystać (te pseudomuzyczki na stronie itp...). Żałosne :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiello Re: Podgryzają Explorera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:54 W IE też ta reklama przeszkadza... ktoś dał ciała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Podgryzają Explorera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:10 a odnośnie popupów, reklam flash itp opera rulez, która to ma ustawione (przynajmniej u mnie) blokowanie popupów i wyłączone wtyczki (przy uruchominej operze wciskasz F12 i klikasz i już) więc żadnego gówna flashowego nie widzę hehehe a jeśli strona jest już tak ch....wo zrobiona że działa tylko we flashu i nie ma żadnego ALTa to F12 i 1 klik i już ją mam OPERA RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Podgryzają Explorera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:41 Opera jest slabiutka w porownaniu z Firefoxem ( www.firefox.pl ) jezeli chodzi o blokowanie reklam. Dodataek adblock do FF potrafi blokowac jakies 98% reklam, zwlaszcza tych najbardziej irytujacych, serwowanych przez supermedia, adclick i mediainter.net. Opera potrafi tylko wylaczyc flasha, a wtedy znika np menu we flashu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc Re: Podgryzają Explorera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 04:29 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Opera jest slabiutka w porownaniu z Firefoxem ( www.firefox.pl ) jezeli chodzi > o > blokowanie reklam. Dodataek adblock do FF potrafi blokowac jakies 98% reklam, > zwlaszcza tych najbardziej irytujacych, serwowanych przez supermedia, adclick i > mediainter.net. Opera potrafi tylko wylaczyc flasha, a wtedy znika np menu we > flashu Nie zgodzę się z Tobą. Opera, wyłączając wtyczki i animowane gify powoduje iż wszystkie te bzdety są wyłączone. W FF flashblock pozostawia puste pola, a adblock dołącza "fifle" do zamykania flashy (dużo z tym ostatnim klikania). Operka po prostu wszystko wyłącza. Natomiast FF ma kilka super dodatków, których nie ma Opera, a pryznajmniej trudno znaleść np. odpowiednik paska WebDevelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx inny sposob IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:47 inny sposob to wyciagnac sobie checkbox "Enable plugins" na toolbar - da sie. Wtedy nie trzeba nawet ciskac w f12 a potem dopatrywac sie w menu, gdzie jest wylaczanie flasha, tylko wszystko jest na wierzchu. polecam, bardzo wygodne pozdrowienia operator atx Odpowiedz Link Zgłoś
staszek_szybki_jest Re: Podgryzają Explorera 27.01.05, 20:14 Mnie też okropnie denerwowała ta reklama Siemensa. Jej niepoprawne wyświetlanie się wynika najprawdopodobniej z błędu biblioteki obsługującej Flash pod linuxem, bo na windzie już nie ma z nią problemów. Ja z tą okropną reklamą poradziłem sobie dzisiaj w bardzo prosty sposób :-) : ipfw add 4000 deny ip from adv.gazeta.pl to moj_komputer in dla niewtajemniczonych zablokowałem w firewalu wszystko co pochodzi z adv.gazeta.pl i już mam święty spokój nie tylko od niej ale także od wszystkich innych reklam :-) - generalnie te reklamy mi nie przeszkadzały dopóki nie pojawił się właśnie ten nieszczęsny Siemens. Mój mail do gazety w jej sprawie trafił chyba do /dev/null :( Co do przeglądarek osobiście korzystam ze stajni mozilli, a w firmie (jestem administratorem) na razie sugeruję tylko, że bezpieczniej jest korzystać ze wszystkiego innego niż IE. Gdy jednak widzę, że ktoś lubi odwiedzać strony z gołymi stworami to bez wyjątku od razu instalacja mozilli, firefoxa lub opery, odpowiednia konfiguracja i NAKAZ korzystania tylko z tego. Niestety część stron jest napisana tylko pod IE i tego sie nie da ominąć, ale w miarę możliwości unikam tego "sera szwajcarskiego". Tu jeszcze sugestia dla firm wydających płyty dołączane do gazet. Zauważyłem, że prawie wszyscy przy uruchamianiu zawartości takiej płyty stosują IE, a nawet wręcz wymuszają jego zastosowanie. A przecież zrobienie strony wyglądającej niemal identycznie w większości przeglądarek (nie mówie tu o zabytkach) nie jest takie trudne. Polecam stosowanie takiego wynalazku co się zwie Cascade Style Sheets. Sam tego używam i moje strony niczym się nie różnią mimo stosowania różnych przeglądarek. Wystarczy tylko chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdihu Hemracek Re: Podgryzają Explorera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:19 > dla niewtajemniczonych zablokowałem w firewalu wszystko co pochodzi z > adv.gazeta.pl i już mam święty spokój nie tylko od niej ale także od wszystkich > innych reklam :-) - generalnie te reklamy mi nie przeszkadzały dopóki nie > pojawił się właśnie ten nieszczęsny Siemens. Mój mail do gazety w jej sprawie > trafił chyba do /dev/null :( A ja blokuję tylko te j*bane flashowe gó.. a resztę przepuszczam. Trzeba dać czymś zarobić portalowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: Podgryzają Explorera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:41 jakie reklamy?! :D getfirefox.com ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/extensions/adblock/adblock-0.5.2.039-fx.xpi Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Podgryzają Explorera 27.01.05, 23:03 firefox to tylko prtzeglądarka. zainstaluj rozszerzenie adblock i wywal te reklamy. > tylko IE jest nie do końca zgodny ze specyfikacją języka HTML, co wielu > pseudowebmasterów potrafi wykorzystać (te pseudomuzyczki na stronie itp...). chyba chodzi o standard w3c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tres Re: Podgryzają Explorera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:08 Opera --> Narzedzia --> Preferencje --> Okna - tu mozesz sobie ustawic blokade wyskakujacych okien, niechcianych wyskakujacych okien itp W Operze mozna ustawic sobie wszystko czego nie mozna powiedziec o Firefoxie (ktos wie jak sie w tym g... zmienia katalog cache'u itp) Zgroza dla mnie ile tam bezmyslnie ustawionych opcji domyslnych: 1) Pobieranie pliku do katalogu... Pulpit. 2) DOMYSLNA akceptacja wszelkich certyfikatow 3) Brak mozliwosci zachowania historii paneli - tzn po zamknieciu i otwarciu przegladarki panele znikaja - porazka - w Operze mam po kilkanascie stron (paneli) ktore najczesciej odwiedzam (lub nie doczytalem/przejrzalem poprzednio z braku czasu) wiec sobie zostawiam. A tu d... - wylaczasz przegladarke i panele wpiz.u Poz Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Podgryzają Explorera 28.01.05, 13:16 Gość portalu: jasiu... napisał(a): > Szkoda że tak fatalnie przygotowane do mozilli są strony portalu gazeta.pl. > Niektóre reklamy, w tym ta przebrzydła reklama Siemensa (następny telefon za to > już napewno nie będzie tej firmy) fatalnie blokują strony. Faktycznie ktos te reklame skopal. Poczatkowo blokowala mi strone w FireFoxie ale sciagnalem jakas przystawke z ich (FireFoxa) strony i teraz w szystko chodzi doskonale. :) FireFox po prostu rocks! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kL BrowseHappy.pl niezdecydowanym IP: 212.58.48.* 27.01.05, 17:05 Dlaczego jest taka wielka różnica między staruszkiem Explorerem, a nowszymi przeglądarkami można się dowiedzieć ze strony browsehappy.pl - gorąco POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdihu Hemracek Re: BrowseHappy.pl niezdecydowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:23 Jak dla mnie na tej stronie jest za dużo bełkotu. Więcej daje przeczytanie stron mozillapl.org, firefox.pl, operapl.net i www.operapl.prv.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kL Re: BrowseHappy.pl niezdecydowanym IP: *.range81-152.btcentralplus.com 09.02.05, 15:51 Aż czterech? Ja wole jednak wszystko powiedziane w jednym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdihu Hemracek Re: BrowseHappy.pl niezdecydowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:05 Co kto lubi. Ja nie mieszam jabola z winem, piwem i wódką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ prawda o IE IP: *.top.net.pl 27.01.05, 17:24 Microsoft Internet Explorer służy do przeglądania zawartości Internetu z twojego komputera. I odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip z k.. Re: prawda o IE IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 27.01.05, 19:01 IE służy do przeglądania twego konpa za pomocą internetu! Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: prawda o IE 27.01.05, 23:06 "przeglądarka domyślna" a nie IE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Podgryzają Explorera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:25 polecam Safari! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdihu Hemracek Re: Podgryzają Explorera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:36 Tak na prawdę nic nie jest ważne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LinuksFan Re: Podgryzają Explorera IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.05, 17:38 po co trzymac na kompie szpiega, ktory kontoluje caly komupter, po cichu nawiazuje niekonterowane polaczenia z matka-koncernem. Jest pozatym od zawste powazna dziura bezpieczenstwa kazdego systemu, przez bldey, mozna sie szybko wlamac nawet na komputer rzadowy. Zeby to usaunac wydaje sie nawe packi, ale to powoduje nowe zagozenia. I tak w kolko. Njabezpiecznieszy system to komp z Linuxem, Mozilla, Open Office, Arobat, schowany za firewalem. Na linuksie na ma zadnych wirusow i zeby sie wlamac trzeba sie troche na systemie zanc, ale to sprawa nie dla kazdego lammera. Dlatego bardzo wiele osrodkow rzadowych zchodz z MS na Linux, a to chca koncerny zablokowac, wlasnie ustawa o patentach w UE. Od postawy Polski zalezy, czy wygra bizness, czy zdrowy ludzi rozsadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marija Juzefinia Re: Podgryzają Explorera IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.01.05, 18:22 Rozumiem, żeby kobieta obciągała, ale facet? Co dzieje się z tym światem, och ja biedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KonquerorFun Re: Podgryzają Explorera IP: *.maius.amu.edu.pl 27.01.05, 18:27 Uzywam Linuxa od dosć dawna. No i to jest pewne, że musze sie w nim chować za FireWallem jak w Y2K i XP (ale w Win98/Me wcale nie trzeba). Niestety biznes bierze górę, bo większoć reklam idzie w systemie Flash macromedii. No a z linuxa ani mozilla ani opera ani firefox ani konqueror ani evolution nie pokażą normalnie artykułu, bo jest on przesłonięty animacją flasa do połowy i trzab niestety wyłączyć wtyczkę. A dla macromedii biznesem jest wspierac IExplorera, bo dzięki temu animacje flash maja dostęp do do zawartoci dysku (patrz Macromedia Flash Player Settings :-))) po co się odcinac od takie źródła informacji. Kiedy MMedia wspierała równo linie Netscapa i IExplorera, jak ten pierwszy upadł, to olała mozille na całej linii. Wtyczki MM do alternatywnych przeglądarek zawierają mnóstwo niedoróbek i błędów. No i co tu dużo mówić inne duze koncerny też wspieraja tylko Windows, żeby wymienić symateca borlanda i wiele innych. Dziurawa winda jest świetnym sposobem wyciągania pieniędzy z naszych kieszeni :-) a im więcej dziur tym większych dochodów :-) (To tak jak z prywatnym lekarzem, który nigdy nas nie wyleczy bo straci źródło dochodu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Podgryzają Explorera IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 18:47 Win98/Me nie potrzebują firewalla? Gratulacje! Czy Ty w ogóle wiesz o czym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KonquerorFun Re: Podgryzają Explorera IP: *.maius.amu.edu.pl 27.01.05, 19:31 No coż, mam niewielkie doświadczenie w tej kwestii. Z internetem mam do czynienia dopiero od 1993, to jest bardzo krótko, ja wiem. Wiem też, że maszyna działająca jako serwer plików dla małej grupy osób chodziła bez firewalla pod Win98 przez pare miesięcy (aż sprzęt nie dostał awarii) i nie było żadnego problemu. W "firmie" zaprzyjaźniony admin mi powiedział, że jedyny poważny przypadek włamania zdarzył się tylko pod linuxem, który sobie jakiś amator postawił bez firewalla. NTeki nie przeżyją bez ochrony 5 minut, ale zwykłe windy są nie do zdarcia. Problem jest tylko z IExplorerem i NetBiosem - ale oba można wyłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: Podgryzają Explorera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:54 iexplo~1.exe wylaczyc? to se neda. nie ma letko, explorer jest integralna czescia systemu operacyjnego. jak by sie dalo to nie byloby problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Podgryzają Explorera 27.01.05, 23:20 No i to jest prawda. Wielu instaluje linuxa w sposób taki jak win98. Czyli po pierwszym uruchomieniu gotowy do pracy. Niestety tak nie ma w linuxie - tam trzeba jeszcze troche popracować żeby był bezpieczny. Ale wielu użytkowników uważa że jak już zainstalowali to już koniec wszelkich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad linux Re: Podgryzają Explorera IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 28.01.05, 02:22 Tak naprawde to juz samo zainstalowanie linuxa i zmiana platformy przy przegladaniu stron jest bardzo pozyteczna (tylko nie logować sie na konto roota) i wlamać sie do niego bedzie bardzo trudno w koncu to c2 a bez odpowiedniej konfiguraji ma standart dalej c tylko że z numerkiem 1 Co wiecej dla linuxa poki co nie ma tylu wirusów i nie ma tych nieszczęsnych ActivX... Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Sprawdź fakty, zanim zaczniesz pisać. 27.01.05, 19:38 > ani mozilla ani opera ani firefox ani konqueror ani evolution nie pokażą > normalnie artykułu Jasne, że evolution nie pokaże artykułu, przecież evolution to czytnik poczty z terminarzem, a nie przeglądarka ;-) A wracając do flasha, mam Epiphany (przeglądarka dla Gnome, na silniku Gecko) bez blokowania reklam, flashowe okienko pojawia się, ale wystarczy kliknąć w krzyżyk i znika. Zwykle korzystam z Firefoksa, w którym Adblock blokuje reklamy z Wybiórczej. Jakoś nic nie przysłania artykułów. > duze koncerny też wspieraja tylko Windows, żeby wymienić symateca borlanda i > wiele innych Symantec? A po co użytkownikowi GNU/Linuksa komercyjny firewall, skoro odpowiednie rozwiązanie jest wbudowane w system, Na antywirusa też nie było by zbytniego zapotrzebowania. A co do Borlanda, to mylisz się. Skocz na ich stronę i poczytaj o Kylix, C++BuilderX, InterBase. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Sprawdź fakty, zanim zaczniesz pisać. 27.01.05, 23:24 fajne Pi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmar Re: Sprawdź fakty, zanim zaczniesz pisać. IP: *.fizyka.amu.edu.pl 31.01.05, 08:29 świetnie! Tylko kylix jest napisany tak sztywno,że bezproblemowo zainstaluje/uruchomi się tylko w RedHat. A jakby nie było RedHat to taki MS wśród dostawców linuxa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT05 Re: Podgryzają Explorera IP: *.pronet.lublin.pl 27.01.05, 19:40 > przeglądarek zawierają mnóstwo niedoróbek i błędów. No i co tu dużo mówić inne > duze koncerny też wspieraja tylko Windows, żeby wymienić symateca borlanda i > wiele innych. Borland? Wspiera tylko Windows? Zaprzyjaźnia się z MS, prawda - choćby wspomniać cały obecny szał na temat .NET. Ale Kylix i C++ Builder X to co? Pies? Nie! Kylix to ładny odpowiednik Delphi, a CBX pozwala tworzyć aplikacje na wiele platform naraz! A zresztą jak Mone dojdzie do skutku do pod Linuksem uruchomimy programy pod .NET i będzie cacy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruczek Re: Podgryzają Explorera IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.05, 20:10 Ja olwewam calkowicie borland i MS, programuje sobie w Perlu i Tk / interfejs graficzny/ nie ma roznych cukierkowych dupereli, ale cale srodowisko jest za darmo i chodzi na wszystkich platformach. Do perla sa ogrone bilioteko w necie, tak, ze wystarczy tylko do kupy poskladac i bingo. Interpreter bezplatny na AtivePerl, co do szybkosci obojetne, przy maszynach rzdu 3 GHz, interpreter czy kompiler nie gra roli. Rozne patenty moga mi skoczyc na plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Podgryzają Explorera 27.01.05, 23:07 przeszadasz. Spróbój się włamać zanim zaczniesz o tym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyspy Re: Podgryzają Explorera IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 28.01.05, 02:25 co do szp[iegującego systemu microsoftu to wystarczy AntySpy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrelaksowany To straszne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:02 ...że wciąż tyle osób korzysta z dziurawego, niebezpiecznego Internet Explorera zamiast przesiąść na nowoczesne i bezpieczne przeglądarki takie jak Opera lub Firefox. Ale na szczęście od kilku miesięcy coraz więcej osób opuszcza tę tonącą łąjbę, jaką jest Internet Exploder - im wcześniej Ty to zrobisz, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Podgryzają Explorera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:09 Zdecydowanie OPERA 8 Beta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zebius Mozilla kontra Gigan(t) ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:44 Mozia jest w porzo, żeby jeszcze wszyscy twórcy stron internetowych poprawnie pisali swoje strony :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Mozilla kontra Gigan(t) ;) IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 18:55 Można już zauważyć, że twórcy stron uwzględniają nowe przeglądarki. Zgodnie z analizami różnych speców od webu po spadku popularności IE poniżej 85% (skąd ta liczba, nie wiem) nastąpi masowe dostosowywanie stron do innych przeglądarek (a raczej do standardów W3C :-)). I dobrze. Ale to i tak nic nie zmieni. M$ zbiera siły do premiery Longhorna, a tam (przeglądarka została tak wbudowana w system (podobno), że żadną siłą nie da się z niej nie korzystać. Jakby nie było kontrola rynku przeglądarek jest pierwszym krokiem do pełnej kontroli na rynkiem oprogramowania dla dostawców treści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiello Re: Mozilla kontra Gigan(t) ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:08 A... to tak jak z Outlookiem 2003 który blokuje ze "względów bezpieczeństwa"... no to teraz powiedz mi ile znasz osób korzystajcych z outlooka 2003? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klin Re: Podgryzają Explorera IP: 81.219.99.* 27.01.05, 19:12 od dluzszego czasu przy instalacji internetu, instaluje firefox, dzieki temu mam pozniej mniej problemow z "awariami" u moich abonentow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Podgryzają Explorera IP: *.pronet.lublin.pl 27.01.05, 19:14 Od kiedy skończylem z IE i przestawilem sie na OPERE nie złapałem ani jednego trojana!!! na IE mialem ich setki! Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Podgryzają Explorera 27.01.05, 23:27 bo nawet ie trzeba dostosować do pracy. Jak sobie ustawisz zabezpieczenia tak masz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galaktyczny Edek osiolki polskiego Internetu :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:14 Przyznam sie, ze od dosyc dawna uzywam tylko i wylacznie Opery, zarowno pod linuksem, jak i windowsem. Chcialbym zwrocic uwage, ze w Polsce niektore banki z uporem godnym lepszej sprawy i tak "polecaja" IE, w skrajnych przypadkach da sie korzystac ze stron internetowych tego typu intytucji pod warunkiem uzywania najbardziej dziurawej z przegladarek, ktorej bezpieczenstwo jest co najmniej watpliwe. Kto nie wierzy niech zerknie tu: osiolki.net/osiolki Sprawa jest tym bardziej przykra, ze z jednej strony banki same trabia wszem i wobec o bezpieczenstwie sieciowym, z drugiej zmuszaja aby jego poziom byl niski. W wielu przypadkach napisalem kilkadziesiat (tak, kilkadziesiat!) maili w tej sprawie - i do dzis brak jakiegokolwiek odzewu. Poskutkowalo jedynie w przypadku VW Banku i Lukasa, gdzie bylem informowany na biezaco. Reszta bankow na liscie ma w nosie klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d3 Hej ludzie nowa OPERA 8.0! IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 27.01.05, 19:19 szykuje się kolejny spadek popularności IE :)))) www.telegsm.pl/index.php?co=446 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bingo Re: Hej ludzie nowa OPERA 8.0! IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.05, 20:12 wlasnie zainstalowale idzie super-szybko, zeby wylaczyc rozne blyski, wystarczy odstawic F10 Java,Javascript i plagins. Oczy nie bola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bingo Re: Podgryzają Explorera IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.05, 20:15 ten Eksplurer nma cos takiego jak VBA, taki basic, ktrory z browsera IE moze zdemolowac caly komp. Najlepiej nie uzywajcie go. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Podgryzają Explorera 27.01.05, 23:30 skrypty vba można wyłączyć. Inna spraw sprawdz co się dzieje z plikami typu *.hta . Możesz sie zdziwić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewek Co z tego.. IE i tak jest najlepszy - niestety. IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 20:35 IE to najbardziej dopracowana przegladarka nie majaca najmniejszych problemow z interpretacja glupiego html-a.. a taka Opera na p rzyklad i owszem.. krzaczy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
pisaczek Re: Co z tego.. IE i tak jest najlepszy - niestet 27.01.05, 21:53 to nie HTML jest głupi tylko ludzie, którzy robią błędy i nawet ich po IE nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewek Masz racje - bledy popelnia czlowiek- nie software IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 23:34 Piszac "glupi html" mialem na mysli "nieskomplikowany html".. A jednak. Przyklady mozna mnozyc, ale podam pierwszy z brzegu. Problem Opery i malego "śmiecia" ktory pojawia sie przy odnosniku graficznym (zawsze na dole po prawej od obrazka-odnosnika). Jest na to oczywiscie sposob. Trzeba odpowiedni fragment kodu zrodlowego dotyczacy tego odnosnika wpisac w jednym dluugim czasami wersie/linii - ot, co. To jest EWIDENTNY BYK Opery i z tego co wiem - tylko Opery. Problem z pozycjonowaniem tabel.. W Operze trzeba wpisac align="center" (na przyklad..) _wewnatrz_ tagu opisujacego tabele. W mozilli, w IE wystarczy _przed_ tym tagiem odpowiedni wpis. Jasne, to wszystko mozna zrobic dobrze sprawdzajac efekt w roznych przegladarkach i znajac jakies tam kruczki, ale w niekompatybilnosci z kodem HTML przoduje zdecydowanie Opera, ktora z kolei podoba mi sie z innych powodow, o ktorych nie wspomnialem, bo nie sa one tematem watku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrongWithIE Dlaczego strony nie działają w Explorerze IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.01.05, 22:23 Jak możesz wierzyć, że przeglądarka na którą od 4ch lat wychodzi pare poprawek miesięcznie jest idealna i wyświetla wszystko najlepiej? Zgodnie z polityką Microsoftu są to tylko poprawki na bezpieczeństwo. Poprawek na wyświetlanie stron NIE robią. Dlaczego nie robią? Żeby nie popsuć tych marnych stron polegających na błędnym wyświetlaniu. Jeśli strona oparta została na błędzie to oczywiście będzie wyglądała na zepsutą w przeglądarce bez (co za absurd) koniecznego do działania *błędu*. Opera i Mozilla mają nawet mały emulator tych największych błędów Explorera (patrz: quirksmode), no ale wszystkiego udawać się nie da. Żeby nie strzępić języka, tutaj opisano problem szczegółowo i z przykładami: www.howtocreate.co.uk/wrongWithIE/ Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Podgryzają Explorera 27.01.05, 21:32 Niestety firefox, jak wszystko ma też wady, np. nie obsługuje skanerów on-line Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Podgryzają Explorera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 16:09 Skanery online zwykle wykorzystuja technologię ActiveX (działa tylko z IE i tylko na Windowsie). Tak się właśnie składa, że to dzięki tej technologii IE jest tak niebezpieczny - jest w niej najwięcej krytycznych dziur, które często są wykorzystywane przez wirusy, spyware, itd. Ja się cieszę, że nie ma tego w Firefoksie/Mozilli/Operze. Jak ktos chce, to na niektórych stronach producentów antywirusów są skanery napisane w Javie - będzie działac bez problemu w alternatywnych przegladarkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweta0 MAXTHON rules! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:34 MAXTHON rules! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kL MAXTHON = IE + curkierki = nadal dziurawy IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.01.05, 22:25 Niestety Maxthon to tylko imitacja dobrej przeglądarki. Pod spodem jest nadal ten sam stary, dziurawy i wolny silnik. Ot taka syrenka ze spoilerami. Jak już doceniasz, że przeglądarka to więcej niż klikaczka na linki, zainstaluj coś porządnego, jak Operę czy Firefox. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Detonator Re: Podgryzają Explorera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:41 Internet Exploder jest NAJLEPSZY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addy zdjecia w gazecie IP: *.010-17-6f736c10.cust.bredband.no 27.01.05, 22:06 czy ktos moze powiedziec co zrobic z Firefoxem zeby pokazywal zdjecia w GW ? u mnie pokazuja sie tylko podpisy i link jest nieaktywny. w opcjach mam zaznaczone - pobieraj obrazki.' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalony kefir Re: zdjecia w gazecie IP: *.net81-64-40.noos.fr 27.01.05, 22:16 Niewiem jak to sie robi ale u mnie smigaja wszystkie...FIREFOX Rulez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addy Re: zdjecia w gazecie IP: *.010-17-6f736c10.cust.bredband.no 27.01.05, 22:53 Np otwieram link o wyroku za zabojstwo w Dolinie Chocholowskiej i w prawym gornym rogu zamiast zdjecia mam opis - Dolina Chochołowska - miejsce, w którym w 2003 roku rozegrała się tragedia Fot. Bartosz Siedlik / AG i link do powiekszenia nieaktywny A poza tym jestem b. zadowolony z Firefoxa - swietnie blokuje reklamy ! Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Dwa pomysły: 27.01.05, 23:16 1. Masz włączone blokowanie obrazków spoza serwera z którym nawiązano oryginalne połączenie? Edycja -> Preferencje -> Przeglądanie -> (odznacz) pochodzące wyłącznie z ... 2. Zbyt agresywne ustawienia dodatku adblock. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: zdjecia w gazecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:17 > A poza tym jestem b. zadowolony z Firefoxa - swietnie blokuje reklamy ! i masz odpowiedz. musisz ustawic filtr tak by zdjec wybiorczej nie kwalifikowal jako reklamy. ja uzywam w takiego: [Adblock] /\D\d{2,3}x\d{2,3}\D/ googlesyndication us.yimg.com/a/ /\/buy_assets\// /[\W\d_](top|bottom|left|right| )?banner(s|id=|\d|_)[\W\d]/ /[\W\d](double|fast)click[\W\d] / /[\W\d]click(stream|thrutraffic |thru|xchange)[\W\d]/ /[\W\d]value(stream|xchange|cli ck)[\W\d]/ /[\W\d]dime(xchange|click)[\W\d ]/ /[\W\d](onlineads?|ad(banner|cl ick|-?flow|frame|ima?g(es?)?|_i d|js|log|serv(er|e)?|stream|_st ring|s|trix|type|vertisements?| v|vert|xchange)?)[\W\d]/ serving-sys.com resellerratings.com industrybrains.com reklam spinbox.net atwola.com adsdk.com adgifs servedby falkag.net i.i.com adbureau.net atdmt.com tradedoubler.com blogads.com gazeta.pl/info/elementy/druk_.h tm stopka_ban gazeta.pl/i/stopka_new.gif gemius Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: zdjecia w gazecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:20 tylko musisz usunac spacje, tam gdzie automat na forum porozbijal dlugie ciagi znakow. aha no i rozumiem ze uzywasz plugina adblock: ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/extensions/adblock/adblock-0.5.2.039-fx.xpi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Do czasu... IP: 82.177.83.* 27.01.05, 22:38 Kiedy odpowiednie osoby dojda do wniosku, iz nasycenie rynku innymi przegladarkami jest wystarczajace, zacznie sie polowanie na dziury, bledy i inne takie. Wkrotce okaze sie, ze te inne "lepsze" przegladarki wcale lepsze nie sa. Po prostu o nich malo jeszcze wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Do czasu... IP: *.toya.net.pl 27.01.05, 22:50 Firefox to projekt Open Sources, co oznacza, że jest swobodny dostęp do jej kodu źródłowego. Wiadomo o niej więcej niż o innych np. niż o Operze - ta jest programem "zamkniętym". o IE litościwie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
dragger Firefox ssie ;-) Tylko OPERA! 27.01.05, 23:06 Opera rzadz - po 2 dniach uzywania sie zakochacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkownik OPERY Re: Firefox ssie ;-) Tylko OPERA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:14 Obie przeglądarki są równie dobre (bardzo dobre), choć diametralnie różne. To, że tobie bardziej pasuje Opera, to jeszcze nie znaczy, że Firefoks ssie. Odpowiedz Link Zgłoś
dragger Re: Firefox ssie ;-) Tylko OPERA! 28.01.05, 00:57 dlatego bylo ;-) po "ssie" - wypowiedz miala byc brana pod uwage lekko z przymrozeniem oka. A Opera jest a. ladniejsza ;-) b. madrzejsza (gesty myszy sa BOOOSKIE ;-) ) c. lepsza w renderowaniu CSS2 i HTMLu. Przypadkiem zajmuje sie tworzeniem stron i jak pod IE i Opere robi sie latwo, to firefox stroi fochy przy zaawansowanym CSSie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no lol :) Re: Firefox ssie ;-) Tylko OPERA! IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 28.01.05, 02:11 a) wcale nie prawda i tu i tu jest dużo skinów -> Firefox jak dla mnie ładniejsze b) wcale że nie mądrzejsza widać że nie używałeś Firefoxa bo gesty sa i to powiedziałbym że zdecydowanie wygodniejsze bo gest zostawia ślad i widać co sie robi Co więcej gesty można bindować samemu w zależności od potrzeb a to jest ogromna zaleta c) rendery są eleganckie tylko trzeba pomysleć o pluginach d) klient poczty opery jest do bani wolny i z tego co pamietam to chyba nawet sciaga wiadomości szeregowo z kąt ja polecem thunderbirda z pakietu mozilli lub the bat (thunderbird -za friko oto zaleta) d) Opera płatna a jak nie to baner !!! A firefox darmówka i nie łamiemy prawa \ E) pozdrawiwam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdihu Hemracek Re: Firefox ssie ;-) Tylko OPERA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:38 Mnie odrzuciło po 30 min. pracy. To i tak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrum hrum korzystam z Firefoxa IP: *.chello.pl 27.01.05, 23:14 zaczalem jeszcze z wersji beta - i jest gites. Internet Exploiter SUKCS!!! Odpowiedz Link Zgłoś