Gość: uu IP: *.pl 19.06.03, 15:01 mam proste pytanie co oznacza kb/s na stronie www.telekomunikacja.pl/internet/neostrada/opis_uslugi/ bo ja znam kbp/s lub kB/s i czy to nie jest bezczelne wprowadzanie ludzi w błąd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polokokt Re: neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 22:29 faktycznie albo wprowadzaja ludzi w blad, albo tacy tam fachowcy pracuja i nie wiedza co pisza (ja opowiadam sie za drugim wariantem na podstawie doswiadczen z ta firma). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wamal Re: neostrada 24.06.03, 10:30 Gość portalu: uu napisał(a): > mam proste pytanie > co oznacza kb/s na stronie > www.telekomunikacja.pl/internet/neostrada/opis_uslugi/ > bo ja znam kbp/s lub kB/s > i czy to nie jest bezczelne wprowadzanie ludzi w błąd Jeśli już ściśle, to kbps lub kb/s (nie kbp/s). "kbp/s" trzeba byłoby odczytać kilobitów na na sekundę( p oznacza "per" czyli "na", "/" to drugie "na"). Poważniej: prędkość neo to 512 kb/s czyli 64 kB/s (sześćdziesiąt cztery kilobajty na sekundę). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś