Dzień dobry. Jestem barbelek i mam świra na punkcie Krety. W tym roku z przyczyn różnych na Kretę nie jadę, jadę natomiast na Evię (Eubeia). Po raz pierwszy w życiu jadę na wycieczkę z biurem podróży i nie wiem czego się spodziewać (ale sądzę, że sobie z tym poradzę).Pomimo, iż jadę z biurem mam zamiar wypożyczyć na miejscu samochód i zdecydowanie pojeździć po okolicy- tu sobie dam radę, choć wszelkie informacje o Evi będą od Szanownych Forumowiczów mile widziane (na forach naprawdę niewiele informacji- te wartościowe są sprzed kilku lat). Np. znalazłem informację o pięknej podobno plaży Chiliadou (nie mam pojęcia gdzie to jest- Bah o tym pisał dawno temu- może pomoże?, albo ktoś inny?).
Będę bardzo wdzięczny za informacje następujące:
- bardzo planuję wypad do Aten choć na dzień. I tu pytanko: czy lepiej publicznym transportem, czy własnym samochodem? Jeżeli własnym to gdzie go zostawić (nie chcę jeździć samodzielnie po Atenach- stary już jestem i się boję). Co MUSIMY w ten jeden dzień zobaczyć- no napewno akropol i może Muzeum Akropolu- czy starczy czasu na coś jeszcze? (na co?),
- żonka warunek postawiła, że MUSZĄ być Meteory- jak długo trzeba liczyć czas przejazdu z Chalkidy do Meteorów? Rozważam nocleg w tamtejszej okolicy (Bachulo odezwę się).
- Bartek postawił warunek, że Kanał Koryncki i Termopile zobaczyć musi,
- Igor ma to w d...użym poważaniu- ważne, że basen będzie

- ja wszystko chcę zobaczyć i myślę co by Amigo z Sounion pomachać, więc tam też bym chętnie pojechał- ale to już chyba za dużo.
Evia wygląda zachęcająco i jestem przekonany, że się nie zawiodę. Bardzo się cieszę, że jednak ta Grecja wyszła.
Kochani- pomożecie?
Jedyna okazja by pomóc w zmianie żółtodzioba w globtrotera. Nie wiem czy będę Wam za to dziękował, ale postaram się wszystko zrelacjonować po powrocie

Pozdrawiam i czekam na sugestie. barbelek