Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ustawa o zgromadzeniach

13.02.04, 11:03
    nasi posłowie znowu majstrują przy ustwach o zgromadzeniach i ruchu drogowym.
    Tym razem chcą zabronić udziału w demonstracjach osób zamaskowanych - a więc
    nie będzie można, już brać udziału w zimowej masie chroniąc się przed zimnem
    kominiarką ;) Przy okazji mogą wprowadzić jeszcze wiele innych bzdur do tej
    ustawy... ;-(
    Obserwuj wątek
      • skeler Re: ustawa o zgromadzeniach 13.02.04, 13:22
        dostalem juz pierwsza odpowiedz w tej sprawie:

Propozycja rządowa dotycząca zmian w ustawie o zgromadzeniach, w praktyce
        może spowodować również nadinterpretację chociażby tego rodzaju o jakich
        jest mowa w przesłanym emailu, z tym że o ile sam przejazd może jeszcze
        stosowne władze by zaaprobowały o tyle zgromadzenie cyklistów na mecie
        takiego przejazdu z zasłoniętymi twarzami mogłoby być zakazane. W takim
        rozumieniu ustawa zakazywałaby też wszelkich zabaw karnawałowych np. z
        maskami na twarzy, czy też innych demonstracji chociażby antyglobalistów.
        Z mojej strony będzie zgłoszona poprawka eliminująca taki absurd ustawowy.

Łączę pozdrowienia
        Stanisław Gudzowski
        Poseł LPR
      • 5.5stopy Re: ustawa o zgromadzeniach 13.02.04, 14:36
        > nasi posłowie znowu majstrują przy ustwach o zgromadzeniach i ruchu drogowym

ej no to pójdźcie do tych posłów senatów czy jak im tam i powiedzcie im, żeby
        nie robili. To wy organizujecie te mase!
        • czajnik74 5,5 stopka a ustawa o zgromadzeniach 16.02.04, 12:00
          dobrze, tylko jak zorganizujemy wiec czy cokolwiek w w/w sprawie to się
          przyłocz. w jedności siła. a nie że my organizatorzy i już - zrobi sie im nas
          więcej aktywnych życiowo tym lepiej, droga stopo
          pozdrawiam
          czajnik
          • 5.5stopy Re: 5,5 stopka a ustawa o zgromadzeniach 16.02.04, 17:20
            hehe, to nie tak.
            napisałem ten post w imieniu (i w stylu) tow. guffiego, bo chyba przytrzymało
            Go w ubikacji i nie pisze.
            pozdrawiam,
            5.5
            • skeler Re: 5,5 stopka a ustawa o zgromadzeniach 16.02.04, 20:44
              co podróbka to nie oryginał... ;)
              • towarzysz_gufii Re: 5,5 stopka a ustawa o zgromadzeniach 17.02.04, 22:01
                panowie, co wzrostu 160cm macie, gufii se mordy nie wycierajcie.
                akurat ta ustawa podoba mi się bardzo bo jak przyjade w czapce kominiarskiej na
                mase to wam rozgonią ten pikinik i trzeba będzie jechać jak dawniej.
                • skeler Re: 5,5 stopka a ustawa o zgromadzeniach 17.02.04, 23:35
                  z tego powodu, to i ja ta ustawe popieram - nie wiem czy dobrze zrozumiales to
                  co jest napisane powyzej, ale to nie mase rozgonia tylko tych co beda mieli te
                  czapki zalozone ;) Wiec twoj problem by sie rozwiazal w sposob zadowalajacy
                  wiekszosc masowiczow (no moze poza tymi co chca w kominiarkach jezdzic) ;)
            • czajnik74 Re: 5,5 stopka a ustawa o zgromadzeniach :)) 18.02.04, 08:21
              wieeelka buźka stopo, jasne rozumiem. pozdro z centrali/hahahaaa!/
              czajnik
              • towarzysz_gufii A za szkody i tak odpowiada organizator... 18.02.04, 19:33
                no niewiem...
                zobaczymy czy rozgonią mnie czy wszystkich.
                czy może też nikogo...

Za wszystkie szkody wyrządzone podczas przejazdu w myśl ustawy odpowiada
                organizator

Proponuję wprowadzić przepustki identyfikacyjne dla uczestników.
                • skeler Re: A za szkody i tak odpowiada organizator... 19.02.04, 01:02
                  > Proponuję wprowadzić przepustki identyfikacyjne dla uczestników.

ok - rozwazymy to - tylko potem nie protestuj...
                  • czajnik74 Re: indentyfikatory, lista społeczna??? 19.02.04, 10:07
                    a może dla 2000 ludzi którzy zjadą na wiosnę i lato założyć jeszcze liste
                    obecności?, może bazę danych teleadresową? albo jeszcze jakąś ewidencję?
                    i powoli staniemy się zbiurokratyzowanom jednostką organizacyjną, przecie to
                    nam guffi zarzucał, a po za tym technicznie to jest niewykonalne ! a może
                    jest ? uhahahahaa, ręce opadają po pachy...
                    pozdro
                    czajnik
                    • towarzysz_gufii Re: indentyfikatory, lista społeczna??? 20.02.04, 22:36
                      Fajni jesteście, ja tu sobie z was jajka robie a wy na poważnie.
                      Czemu nie weżmieci na poważnie głupoty jerzdżenia jednym pasem, przepuszczania
                      samochodów i eskorty policji.
                      I ten genialny pomysł przpuszczania pieszych... naprawde nikt nie zauważa, że
                      oni wcale nie traktują rowerzystóe lepiej od kierowców???
                      • skeler Re: indentyfikatory, lista społeczna??? 21.02.04, 14:08
                        a to sa tylko twoje obserwacje, ze nie sa lepsi od kierowcow - mysle ze nawet
                        rowerzysci traktuja cie podobnie ;)
                        mi tam piesi nie przeszkadzaja - a jak sie znajda niechcacy na sciezce, to
                        zwykle jest niewielka przestrzen, ktora mozna ich szybko minac ;)
                        • towarzysz_gufii Zawsze jest inne wyjście 21.02.04, 19:46
                          skeler napisał:

> mi tam piesi nie przeszkadzaja - a jak sie znajda niechcacy na sciezce, to
                          > zwykle jest niewielka przestrzen, ktora mozna ich szybko minac ;)

to zupełnie jak z samochodami... zawsze można przychamować albo go ominąć, jak
                          stoi jakiś na scieżce to zawsze można kawałek po trawniku przejechać, nie?
                          To poco nam te scieżki???
                          • skeler Re: Zawsze jest inne wyjście 22.02.04, 18:07
                            nie wiem, czy widzisz jakas roznice, ale szybkie mijanie to troche co innego
                            niz hamowanie - tego drugiego nie toleruje (nie raz moje hamowanie konczylo sie
                            uszkodzeniem pojazdu, ktory mnie do tego zmusil ;-)
                            • roweroraffi Re: Zawsze jest inne wyjście 23.02.04, 17:16
                              skeler napisał:

> nie wiem, czy widzisz jakas roznice, ale szybkie mijanie to troche co innego
                              > niz hamowanie - tego drugiego nie toleruje (nie raz moje hamowanie konczylo
                              sie
                              >
                              > uszkodzeniem pojazdu, ktory mnie do tego zmusil ;-)

Tak a raz nawet interwencją Prewencji na Patrolu :-))). Poza tym jakie
                              hamowanie Skeler... Ty hamulców nie masz przecież i każdy to wie!!!
                              • skeler Re: Zawsze jest inne wyjście 23.02.04, 22:38
                                > Tak a raz nawet interwencją Prewencji na Patrolu :-))). Poza tym jakie
                                > hamowanie Skeler... Ty hamulców nie masz przecież i każdy to wie!!!

no wlasnie - wiesz jak ja hamuje i jak to sie moze skonczyc ;)
                                skoro naciskam na klamke hamulca, to chyba mozna to nazwac hamowaniem, prawda?
                                i dlatego nie toleruje, jak ktos mnie do tego zmusza...
                                • roweroraffi Re: Zawsze jest inne wyjście 29.02.04, 07:31
                                  skeler napisał:

> > Tak a raz nawet interwencją Prewencji na Patrolu :-))). Poza tym jakie
                                  > > hamowanie Skeler... Ty hamulców nie masz przecież i każdy to wie!!!
                                  >
                                  > no wlasnie - wiesz jak ja hamuje i jak to sie moze skonczyc ;)

Wiem i muszę przyznać, że była to jedna z bardziej hardcore'owych akcji na
                                  Patrolu :-))).

> skoro naciskam na klamke hamulca, to chyba mozna to nazwac hamowaniem, prawda?

U większości osób tak... u Ciebie nie koniecznie hamowaniem... raczej
                                  zwalnianiem, albo nie przyśpieszaniem :-)))).

> i dlatego nie toleruje, jak ktos mnie do tego zmusza...

Hehehe... nie dziwię się trochę, choć ja wole mieć hamulce bardziej sprawne...
                                  zwłaszcza, że z przyczepką w ogóle gorzej się hamuje, a zdarza mi się przecież
                                  jeździć z przyczepką :-).
      • rano1 Re: ustawa o zgromadzeniach 03.03.04, 18:26
        No niestety. Kominiarka podpada pod terroryzm
        • roweroraffi Re: ustawa o zgromadzeniach 08.03.04, 07:03
          Tak... ale już widzę jak w zimę wszyscy przyjadą bez kominiarek (w tym i ja).
          Ciekawe czy mocno ściągnięty sznurkiem kaptur, który tak zasłania twarz, że też
          widać tyle co w kominiarce też podchodzi pod terroryzm :-).
          A z innej beki... czytał ktoś tę ustawę dokładnie? Jest tam definicja co jest
          kominiarką a co nie? Może da to się jednak ominąć jakoś, by w zimę za rok sobie
          na gębie odmrożeń nie robić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka