Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jaki rower?

IP: *.tu.kielce.pl 28.02.10, 11:20
    witam, chciałabym sobie kupić dobry, wytrzymały rower do 700 zł, ostatecznie do 800.Nie chcę kupowć używanego. Jestem dziewczyną, wzrost 164cm, waga 50 kg. Będę jeżdzić na różnych trasach, po asfalcie ale i po wertepach, dlatego interesuje mnie rower który to wytrzyma. Jaki rozmiar jest odpowiedni dla mnie? Nie znam się na rowerach kompletnie, dlatego pytam , bo mam zamiar zamówić rower na allegro możliwie jak najszybciej. Jeśli ktoś może to niech wklei linka do konkretnego modelu który poleca.
    Obserwuj wątek
      • jan-w Re: jaki rower? 28.02.10, 13:22
        Gość portalu: gość napisał(a):

> witam, chciałabym sobie kupić dobry, wytrzymały rower do 700 zł, ostatecznie do
        > 800.Nie chcę kupowć używanego.

> Będę jeżdzić na różnych trasach, po asfalcie ale i po wertepach, dlatego interesu
        > je mnie rower który to wytrzyma.

Obawiam się że to mało realne i potencjalnie niebezpieczne.
        • katana1978 Re: jaki rower? 28.02.10, 21:10
          uu za taką kasę to mało prawdopodobne żebyś dostała sprzęt który to wytrzyma.

do asfaltu to jeszcze jeszcze, ale wertepy hm.....sam dobry amortyzator do nich
          może kosztować 800 zł :P
      • Gość: mofo jaki rower? - droższy :) IP: *.chello.pl 28.02.10, 23:04
        żeby ci się rower nie rozsypał, to cena którą proponujesz jest niestety nie do
        przyjęcia.
        Z tego co widzę prawdopodobnie mieszkasz w Kielcach, w związku z tym proponuję
        przejść się po kieleckich sklepach rowerowych (nie ma ich znowu tak dużo) i
        porozmawiać z właścicielami bądź z pracownikami.
        Proponuję ci WSÓŁ Sport, tam chyba jest największy wybór rowerów w mieście,
        możesz też wpaść do Suportu na Sienkiewicza (Trek, Giant, Cube), albo rowerowego
        na Plantach (Author). Nie proponuję ci sklepu Pana Piątka bo wybór średni (choć
        Merida warta polecenia, tym bardziej że oni gustują w tańszych rowerach i można
        znaleźć coś nawet z sezonu 2008 :) w sensownej cenie), ale obsługa poniżej
        wszelkiego poziomu. Zawsze można wejść do PRL-owskiego sklepu rowerowego na
        Paderewskiego, gdzie rowerów zatrzęsienie, ale ogólnie baaardzo niska półka.
        Tak czy inaczej swoją wyjściową cenę musisz przemnożyć przynajmniej razy 2, żeby
        kupić w miarę sensowny rower.
      • ravenna_lover Re: jaki rower? 02.03.10, 12:25
        poszukaj rower uzywany, rowery uzywane sa bardzo tanie a niekiedy i to często mają doskonałą relacje jakości do ceny ...

• Gość: wwwwwwwww Re: jaki rower? IP: *.ttk209.sta.nsm.pl 02.03.10, 13:32
        w takiej cenie jesli ma być dobry to tylko używany.
        Rozmiar? 17 cali max - można spróbować też jakieś mniejsze np. 16-15 ale to warto przymierzyć.
        Teraz na allegro nie widze nic fajnego, ale sezon za pasem i warto sie przygladać co sie dzieje bo już niedługo rowery zaczną sie pojawiać. Ale jak ludzie zaczną szturmem je kupować to na fajny sprzęt w dobrej cenie nie będzie co liczyć.
      • k_jach Re: jaki rower? 16.03.10, 11:55
        hej ja tez prosze o pomoc w wyborze roweru, jestem poczatkujaca i chcialabym
        jakis sprzet dla amatorow ;) p.s. znacie moze ten sklep? rowery Moj znajomy kupowal u nich
        czesci do roweru i mi go polecil no ale wole sie upewnic i zapytac jeszcze
        wiecej osob :)Dzieki pozdr!
        • Gość: mofo sprecyzuj pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 14:34
          napisz do czego ten rower ma służyć. Czy chcesz nim jeździć po asfalcie, lasach,
          górach? ile masz kasy na wydanie itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka