Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wybór roweru

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.14, 15:02
    Witam :)

Chciałabym się poradzić w sprawie zakupu roweru. Chciałabym kupić rower, który miałby mi służyć do jazdy po mieście ( do pracy etc. ), ale także który nadawałby się do jazdy na dłuższe wycieczki rowerowe po mniej łaskawych terenach. Po przeczytaniu różnych artykułów doszłam do wniosku, że najlepszy byłby rower turystyczny. Dodam też, że nie chcę jakoś za dużo na niego wydać , tak do 1000zł. Wiem, że prawdopodobnie to za mało na kupno na prawdę dobrego roweru, ale niestety na więcej nie mogę sobie pozwolić. Ja wybrałam póki co kilka modeli i chciałabym się dowiedzieć czy któryś z nich jest godny uwagi :www.mediaexpert.pl/miejskie-i-turystyczne/rower-best-trapper-18-speed-d17-srebrny-2013-,id-123663 , www.domenasportowa.pl/product-pol-25064-Rower-trekkingowy-GRAND-Autan-Damski-Platynowy-2013.html, www.erowery.pl/p/10563/rower-grand-terral-damski-model-2013 , www.domenasportowa.pl/product-pol-28392-Rower-trekkingowy-Maxim-MT-2-1-Damski-2013.html
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: Wybór roweru 07.04.14, 15:19
        Z tych co pokazałaś, wybrałbym Maxima - jedyny "markowy" egzemplarz w tym towarzystwie.

A może coś używanego? Do 1000 PLN spokojnie kupisz solidny, "firmowy" rower. Przeserwisowany, z gwarancją.
        • Gość: karolina1993 Re: Wybór roweru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.14, 19:15
          A jakie firmy polecasz? Bo ja się serio kompletnie na tym nie znam, a wolałabym nie kupić badziewia, które się rozwali po pierwszej jeździe.
          • gom1 Re: Wybór roweru 07.04.14, 22:00
            Wspomniany wcześniej Maxim będzie OK. Zerknij też na ofertę takich firm jak Romet (Sonata Lux), Cossack (Flow Line, Luna, Lowline City), Kands (Laguna, Opera) czy Decathlon (B'twin Elops 320). Te rowery mają jedną zasadniczą zaletę: są "serwisowalne", tzn. masz zapewnioną obsługę zarówno od strony sprzedaży, jak i późniejszego (ewentualnego) serwisu.

Z używanych polecam nieśmiertelne Gazelle czy Batavusy. Sama rzuć okiem:
            bike-project.pl/pl/p/Rower-miejski-GAZELLE-DAVOS-7-biegow/2775
            bike-project.pl/pl/p/Rower-trekkingowy-BATAVUS-KAYENTA-21-biegow-/2776
            Co ciekawe, w tym segmencie bardzo przyzwoite rowery ma (miał) Giant:
            bike-project.pl/pl/p/Rower-trekkingowy-GIANT-TOURER-21-biegow-Cr-Mo/2772
            Ja jestem za "używką" :-)
            • Gość: karolina1993 Re: Wybór roweru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.14, 23:05
              Bardzo dziękuję za wskazówkę ;)
            • Gość: karolina1993 Re: Wybór roweru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 14:20
              A co powiesz o tym rowerze : allegro.pl/giant-damski-rower-miejski-trekkingowy-krakow-i4134061546.html ?
              • gom1 Re: Wybór roweru 08.04.14, 14:44
                Jeśli tylko masz okazję wybrać się do sklepu i się na nim przejechać - to się nie zastanawiaj. A jeśli jeszcze sklep da na niego gwarancję.. będzie pani zadowolona :-)
      • Gość: Qik Re: Wybór roweru IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.14, 12:27
        Wszystkie te rowery są nic nie warte, szkoda pieniędzy. Lepiej zaoszczędź trochę i kup np.
        www.kross.pl/pl/2014/city/classico-ii
        Jak zbierzesz 1500zł to kupisz już naprawdę rower na lata. Miałem dwa takie tanie rowery i byłem ogromnie niezadowolony, łańcuch spadał zarówno w jednym jak i drugim bez konkretnej przyczyny, po każdej przejażdżce musiałem regulować przerzutki. Dobrze Ci radzę dołóż 300zł i kup naprawdę fajny rower.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka