bananarama-live 19.07.14, 23:26 Żadne ustawienie nie daje pożądanego efektu / V breck / Czy to może byc wina minimalnego luzu na amortyzatorze ? / przednie koło / Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zonkii Re: piszczą klocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.14, 14:13 kiedy piszczą? jak jest mokro mogą piszczeć jak jest sucho to zmień klocki i wyczyść obręcze Link Zgłoś
bananarama-live Re: piszczą klocki 20.07.14, 15:39 Piszczą po wymianie. Są nowe. Merida czarno-zielone. Wszystko wyczyszczone benzyną ekstr Link Zgłoś
Gość: zonkii Re: piszczą klocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.14, 18:44 to nie wiem, chyba jakieś lewe klocki ja kiedyś miałam taki patent, że przecierałam klocki papierem ściernym, albo pilnikiem do paznokci... ale to taki prywatny patent sprawdź jeszcze czy hamulce są dobrze zamocowane, czy się nie ruszają na obręczy podczas hamowania Link Zgłoś
Gość: zonkii Re: piszczą klocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.14, 18:51 ja obręczy nie czyszczę benzyną tylko spirytusem salicylowym Link Zgłoś
bananarama-live Re: piszczą klocki 20.07.14, 19:34 Ustawiłem max rozwarte i tak jakby chało być lepiej. Może sie dotrą . Zobaczymy. Poobserwuję. Link Zgłoś
stefan4 Re: piszczą klocki 24.07.14, 01:28 bananarama-live: > piszczą klocki Ustawiasz je równolegle do siebie? Niektóre tego nie lubią i piszczą. A dokładniej, przy hamowaniu obręcz je skręca lekko do przodu, tak że tylne krawędzie są ciut bliżej niż przednie. Wtedy są one ustawione jakby kantem, czy na sztorc; obręcz wprawia w drgania tylną krawędź klocka. Jeśli ustawisz nie równolegle, tylko przednie krawędzie bliżej siebie niż tylne, to skompensujesz ten efekt i dopiero wtedy w czasie pracy będą do siebie równoległe. Żeby w czasie pracy było prosto, to czasem musi być krzywo w spoczynku. - Stefan Link Zgłoś
bananarama-live Re: piszczą klocki 31.07.14, 19:58 Tak jakby sie dopasowały - nie piskają. Z kolei w drugim pojeździe nie chcą wcale hamować - ani przód , ani tył. Klocki nowe , ale maja kilkanaście lat - moze zleżałe Spróbuję zetrzeć wierzchnia warstwę papierem sciernym. Jesli to nie pomoże mam zamiar kupić klocki cantilever Cool Stop czerwonoczarne Link Zgłoś
divak2 Re: piszczą klocki 29.07.14, 11:25 Mi piszczą i chwalę sobie. Działa to jak hamulec i sygnał dźwiękowy w jednym. Link Zgłoś