Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nocna masa

08.10.04, 19:41
    czy są jakieś propozycje na trasę nocnej masy? cokolwiek wiadomo?
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: nocna masa 08.10.04, 20:08
        Wiadomo że: nie będzie sprzętu (stoi rozbebeszony u mnie - spodziewajcie się
        sporych zmian na Masę!), nie będzie Skelera (wyjeżdża do Poznania), nie będzie
        Czajnika (jak zawsze), być może nie będzie mnie, trasa nie jest ustalona, bo
        nie wiadomo, kto będzie prowadził skoro nas nie ma.
        • jjj7 Re: nocna masa 08.10.04, 20:09
          no ladnie...
          • 24cm Re: nocna masa 08.10.04, 21:16
            to może byście kurwa napisali coś wczesniej o tym. odwołacie całą imprezę albo
            niech ktoś to poprowadzi.
            na stronie wielki napis nocna masa - i co? to już jutro a gówno wiadomo?
            • qbamo Re: nocna masa 08.10.04, 21:57
              24cm napisała:

> to może byście kurwa napisali coś wczesniej o tym.
              A twoje propozycje? Musiałem je przeoczyć...
              > odwołacie całą imprezę albo niech ktoś to poprowadzi.
              No właśnie, może ty?
              > na stronie wielki napis nocna masa - i co? to już jutro a gówno wiadomo?
              Mała garstka ludzi nie może się zajmować wszystki związanym z masą. Darzę ich
              ogromnym szacunkiem za to co robią i ,w przeciwieństwie do niektórych,
              rozumiem, że nie dadzą rady zająć się wszystkim. Jeśli więc ktoś jest
              zainteresowany np. nocną masą powinien wykazać minimum inicjatywy a nie tylko
              bluzgać, że nic nie wiadomo.
              Sprawa kolejna - moim zdaniem nie powinny być ustalane (i to teraz na jesieni
              się tak stało) regularne terminy nocnych mas. Są one fajne w wakacj - ciepłe
              noce, ludzie mają więcej czasu. Teraz cieszyć się będą mniejszą frekwencją,
              więc terminy ich odbycia powinny być ustalane przez osoby, którym zależy aby
              sobie pojeździć w nocy. Ja teraz jak będę chciał pojeździć po ciemku to wyjde o
              19.00 a ochoty mrozić się od północy do rana na razie nie mam (może na
              slywka ;))
              Pozdro Qba
              • jjj7 Re: nocna masa 08.10.04, 22:03
                gdyby bylo wiadomo WCZESNIEJ to mozna by sie zglaszac, dzialac, wymyslac i
                promonowac... a tak to troche pozno.
                • qbamo Re: nocna masa 08.10.04, 22:28
                  Swoje propozycje i pomysły można zgłaszać zawsze. Nawet powinno się, bo może
                  ktoś wpadł na jakiś świetny pomysł, a nic nie mówi bo myśli, że organizacja to
                  przywilej "elity" czy "masowego starostwa" ;)Jeśli zdarzyło by się, że już ktoś
                  zdecydował się np. poprowadzić, którąś masę albo jakąś wycieczkę inną trasą,
                  czy wogóle inaczej to pomysły przydadzą się na kolejne. Masa jest wspólna więc,
                  każdy ma na nią wpływ.
                  Pozdro Qba
                  • roweroraffi Re: nocna masa 08.10.04, 22:56
                    Święte słowa... podpisuję się rencami, nogami i czym tak jeszcze trzeba ;-)
            • roweroraffi Re: nocna masa 08.10.04, 22:54
              24cm napisała:

> to może byście kurwa napisali coś wczesniej o tym. odwołacie całą imprezę
              albo
              > niech ktoś to poprowadzi.

Nie ja organizowałem, nie ja zapraszałęm, nie ja miałem prowadzić - nie mnie
              odwoływać :-P
            • skeler Re: nocna masa 09.10.04, 10:13
              kiedys byl wielki placz, ze masa zostala zalegalizowana i trasa jest planowana
              z wyprzedzeniem... jak powstala nocna masa ktora nigdy nie miala wczesniej
              planowanej trasy (co najwyzej kierunek w jakim sie jechalo) i jest zgodna z
              idea dawnej Masy, to teraz tez jest placz, jak zabraknie kogos kto ma
              poprowadzic.
              Jak juz czujecie sie tak bezsilni to zaproponuje wam 2 kierunki: na Poznań lub
              na Marki, gdzie jest np. centrum handlowe z wielkimi parkingami i rondami, a
              calosc wyglada jak kraina wielkich klockow, ktore robia tam za sklepy... a jak
              tam dojechac niech poprostu decyduje osoba jadaca z przodu - po prostu ruszcie
              z zamkowego i sie samo ustali kto najbardziej chce prowadzic ;-)

A jak ktos sie boi jezdzic sam po nocy, bezemnie z boku, to moze zostac w domu,
              ale mysle ze informacja o nocnej masie dotarla na poprzedniej masie do wielu
              osob, ktore nie zagladaja na strone...
              • maciejuw Re: nocna masa 09.10.04, 13:51
                Spoko, mam nadzieję, że znów trochę ludzi się pojawi i trasa sama sie skleci :)
                Jeżeli każdy przyjedzie ze swoim choćby malutkim pomysłem to na pewno coś z
                tego wyjdzie. Ze swojej strony mógłbym dorzucić przejazd przez wszystkie mosty.
                Ze względu na temperaturę przydałyby się też ze dwa postoje na coś ciepłego do
                picia.

Pozdrawiam
                Macieju
      • alfa135 Re: nocna masa 08.10.04, 23:06
        Jeżeli nocna masa w ogóle się odbędzie to proponuje żeby zjechała gdzieś na
        Ursynuów szczególnie polecam Lasek Kabacki ( nocą jest super ale można się
        zgubić :D ) a jakby co to uważam że powinna być jakaś osoba odpowiedzialna za
        jutrzejszą masę bo jak nie to to trochę nie będzie miało sensu.

Pozdro. :D:D:D
        • roweroraffi Re: nocna masa 08.10.04, 23:07
          alfa135 napisał:

> a jakby co to uważam że powinna być jakaś osoba odpowiedzialna za
          > jutrzejszą masę bo jak nie to to trochę nie będzie miało sensu.

Mamy wakat... pozycja jest wolna.. zgłosisz się? ;-)
          • alfa135 Re: nocna masa 08.10.04, 23:15
            roweroraffi napisała:
            > Mamy wakat... pozycja jest wolna.. zgłosisz się? ;-)
            no nie czuje się na siłach :D
      • alfa135 Re: nocna masa 09.10.04, 15:05
        To jest dzisiaj nocna masa czy może jest odwołana bo jak na razie to nic nie
        wiadmom... :D:D:D
      • jjj7 Re: nocna masa 09.10.04, 18:04
        pomysl z mostami dobry... sam na niego wpadlem jakis czas temu...
        • maciejuw Re: nocna masa 09.10.04, 21:55
          No to teraz kombinujmy, jak tą trasę zagmatwać, aby jej starczyło na całą
          noc :) no i oczywiście co zrobić z Trasą Łazienkowską, na którą jest chyba
          zakaz wjazdu rowerów.

Pozdrawiam
          Macieju

PS: Jeszcze 2 godzinki :)
          • 24cm Re: nocna masa 09.10.04, 22:39
            hmmm - to będzie ta masa czy nie?

macieju - dostałeś emaila na swoje konto na onecie?

• maciejuw Re: nocna masa 09.10.04, 22:58
              Niestety nic do mnie nie doszło :(
              pisz ma maciejuw na poczta kropa onet kropa pl
              • rewor1 Re: nocna masa 09.10.04, 23:12
                pewnie, ze nocna masa sie odbywa wlasnie sie do niej przygotowuje, pomyslow na
                jazde jest mnostwo, moga byc mosty, kluby nocne, bielany, kampinos, beskid
                warszawski (Anin), linia metra, i wiele innych, serdecznie zapraszam prosze za
                mna, a ubrac sie cieplo warto do zoba na kole
                • bax Re: nocna masa 09.10.04, 23:42
                  mialem byc ale jakos dobrze mi sie w domku siedzi :] napiszcie ile osob bylo i
                  gdzie byliscie...

Pozdrawiam
      • rewor1 Re: nocna masa 10.10.04, 05:43
        kto byl juz zaluje, ze jest po wszystkim a kto nie byl po przeczytaniu zalowac
        bedzie, za mna 70 km (od stop zygmunta az po piety). Trasa sie sama nam
        ukladala, kilometr po kilometrze, najpierw kierunek kampinos, powrot przez
        wolke, zoliborz do centrum, potem pole mokotowskie, nastepnie cmentarz
        zolnierzy radzieckich, tutaj podziwialismy syberyjskie sosny, szczesliwice,
        park skaryszewski, niedzwiedzie (spaly) i plac zamkowy, do konca dotrwalo 8
        osob, usciski dloni i powrot do domu, a przed snem dla WAS, ta krotka relacja.
        Do zoba na kole.
        • maciejuw Re: nocna masa 10.10.04, 06:09
          Trafniej się tego nie dało napisać. Pod samym domkiem mi stuknęło 80km :) Było
          przemiło, dzięki wszystkim i do zobaczyska następnym razem.

Pozdrawiam
          Macieju
          Czerwony Giant Cypress CX
        • atreides_bem Re: nocna masa 10.10.04, 07:53
          Eh... Niestety dla mnie, juz jest taka pora roku, ze:

1] Czas najwyzszy zaczac sie uczyc ;)
          2] Czas najwyzszy zaczac sie wysypiac :P
          3] Czas najwyzszy nie narazac sie na choroby jezdzac od polnocy do switu ;)

Pojechalbym bardzo chetnie, ale ze wzgledu na powyzsze punkty i, co
          najwazniejsze, moja matke ;), niestety odpadam jesli chodzi o nocne masy :/.
          Chyba ze jakas wypadnie w ferie/swieta/whatever...

Pozdrawiam i zazdroszcze!
        • jjj7 Re: nocna masa 10.10.04, 13:25
          Z moich szacunkow wynika, ze na Pl. Zamkowy stawilo sie ok. 30 rowerzystow.
          Nocna Masa byla raczej wycieczka terenowa niz "demonstracja miejska". Ludziom
          rowerach szosowych ciezko bylo przedzierac sie po nadwislanskich piaskach.
          Licze, ze pomysl z mostami jeszcze zostanie zrealizowany.
        • virus11 Re: nocna masa 10.10.04, 16:56
          genialna Masa. Trasa konkret. I jeszcze jedno szosówki dawały radę w tym
          lesie ;)
          Pozdro od Zielonego szosowego Albatrosa.
          • jjj7 Re: nocna masa 10.10.04, 18:31
            a co mialy robic? dawaly rade, ale jednak pomyslodawcy trasy mieli bardziej
            komforotowo.

(jechalem na szosowce)
            • z1ra3l Re: nocna masa 10.10.04, 20:46
              Im dłużej patrzyłem na te wasze kolarki, tym bardziej chciałem mieć swoją :)

Trasa mi się bardzo podobała, w lesie momentami ślizgałem się po piachu, ale to
              była chyba najciekawsza część masy. (rozszyfrowałem już nicki dwóch osób z 8,
              które dojechały do końca; jjj7 - kominiarka? )
              • jjj7 Re: nocna masa 10.10.04, 23:24
                no niestety... nie trafiles... bo nie jechalemd o konca...
      • jacekglm chylę czoła! 10.10.04, 11:31
        witam!
        jestem aktywnym masowiczem od sierpnia i takie akcje jak nocna masa mnie
        kręcą...wybierałem sie nawet na wczorajszą ale zbiegło się to z paroma
        wydarzeniami,m.in. wczorajszym,,Dniem Kotana" oraz tym ze dziś zostałem
        zmuszony do pracy...ale jeszcze z Wami pojadę!
        Szimano!(to takie rowerowe pozdrowienie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka