Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

do tych co pytają o kupno rowerów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 12:28
    W zwiazku z tym że wzrasta liczba postów dotyczących opinii o jakości rowerów
    a tym samym wpływ forumowiczów na podjęcie decyzji o kupnie danego
    egzemplarza ośmielę się zaproponować aby zanim zadamy pytanie , zanim
    zastanowimy sie czy kupić rowerek czy nie to dowiedzieć sie czy dany egzemlarz
    będzie swymi gabarytami pasował do naszej "godności". Często czytamy ' czy za
    1200 się opłaca" Może się i opłaca, tylko czy potem nie skrzywimy sobie
    kregoslupa (dzieci i młodzież) lub też nabawimy się chorych kolan (osoby z
    solidną wagą)
    Pamietajmy ze najpierw dobieramy rozmiar a potem zastanawiamy się co i jak
    zamontowano, ile kosztują części, jaki serwis itd.
    To tyle. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kruppe Re: do tych co pytają o kupno rowerów IP: *.waxpol.net 16.04.05, 20:56
        Witaj

Nie rozumiem, jaki zwiażek ma cena roweru z jego rozmiarem? dany model kosztuje tyle samo, bez wzgędu na to czy będzie to 15 czy 21 calowa rama.

Pozdrawiam

Kruppe
        • Gość: Jacek Re: do tych co pytają o kupno rowerów IP: *.abhsia.telus.net 17.04.05, 05:24
          > Nie rozumiem, jaki zwiażek ma cena roweru z jego rozmiarem? dany model
          kosztuje
          > tyle samo, bez wzgędu na to czy będzie to 15 czy 21 calowa rama.
          Nie zrozumiales co mial na mysli. Przeczytaj jeszce raz bo dobrze radzil.
          • Gość: Kruppe Re: do tych co pytają o kupno rowerów IP: *.waxpol.net 17.04.05, 11:24
            Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Nie zrozumiales co mial na mysli. Przeczytaj jeszce raz bo dobrze radzil.

Hmm, no właśnie przeczytałem i dalej nie wiem o co chodzi.
      • penelopa1 Re: do cykloza 17.04.05, 15:40
        No właśnie - ja mam właśnie takie pytanko - jak sobie dobrać prawidłowo rower
        do swojego wzrostu, wagi i typu jazdy. Teraz mam rower za mały na mnie(niestety
        nie mam pomierzone jaką ma on długość i wysokość).Skutkiem tego jest ból
        kręgosłupa i widzę, że całą siłę np.przy podjeździe pod gókę wkładam w kolana i
        uda. Ogólnie widzę/czuję, że rower jest za mały. Chciałabym dobrać sobie rower
        właśnie do wzrostu i też typu jazdy. Najczęściej jeżdżę po lesie, gdzie zdażają
        się podjazdy pod górki większe lub mniejsze, piach itp. Nie jeżdżę wyczynowo i
        nie mam najlepszej kondycji, ale od kiedy zrobi się ciepło to jeżdżę prawie
        każdy weekend i to właśnie głównie po lesie, aczkolwiek dojazd do tego lasu
        prowadzi też ulicami miasta.
        Proszę napisz czym się kierować, na co zwrócić uwagę przy kupnie roweru i jaki
        sobie dobrać właściwy rower (na razie mam górski i jest OK tyle, że za mały
        rozmiarowo), i żeby był też nienajgorszej jakości. 3 lata temu kupowałam rower
        w Decalthlonie za 600 zł i naprawde na moje potrzeby jazdy jest OK, poza
        rozmiarem.Teraz też chciałabym jakiś mniej więcej tej samej "klasy" i ceny. Ten
        jest niby pod szyldem Decalthlonu ale w papierach ma napisane, że produkowany
        przez Wheeler.
        Pozdrawiam
        penelopa
        • Gość: Kruppe Re: do cykloza IP: *.waxpol.net 17.04.05, 18:05
          Witaj

www.bikeboard.pl/index.php?d=poradnia&g=33&art=46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka