Gość: krzych IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.04.05, 20:48 Nabyłem tego amora i jestem ciekaw opini ew. użytkowników. Na co zwracać uwagę przy eksploatacji? Czy znajdę gdzies w necie instrukcje (opis) obsługi po polsku ? Z góry dzięki za info :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kaczorek131@op.pl Re: Suntour XC Pro D-TR - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:32 ja mam go od listopada. Zajmuje się grawitacją.jestem zniego zadowolony dopiero od momentu gdy go ztuningowałem-139mm i kulturalna praca.smarowanie go smarem powoduje że jest zamulony i tępy.osobiście zrobiłem mu kąpiel olejową po 60 ml żadkiego oleju na lagę.Tuning polegał na skruceniu gumy(w katridżu powietrznym) odpowiedzialnej za ?(sam nie wiem za co).skruciłem ja z 30mm do 5mm co wydłuzyło widel .Z cylindra usunąłem elastomery odpowiedzalne za dobicie i wlałem tam olej.teraz na tłumik hydra. odpowienia podkładka i śruba.Na katridżu mam145mm skoku ale ogranicza mnie hydraulika do 139mm(już nad tym pracuje).Zmiana skoku nie dział do końca dobrze bo fabrycznie ktoś założył krzywo taką małą uszczelkę która uległa zniszczeniu.Blokada OK. Link Zgłoś