Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rower dla 2 metrowca o posturze kulturysty

29.04.05, 11:01
    Witam.
    Jestem calkowitym laikiem jesli chodzi o obecne rowery, jak w widac w temacie
    moj wzrost a zapewne i waga nie pomagaja mi w znalezieniu odpowiedniego do
    jazdy sprzetu.
    Mam do was pytanie moi drodzy, jakie rowerow szukac - chodzi mi o ramy, kola
    itp zeby pojezdzic.
    Dodam ze rozwazam cos pomiedzy trekingowym a miejskim,
    na Allegro pojawilo sie np sporo "holendrow" wiem moze taki 28 calowiec?
    Licze na wasza pomoc i pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • el_gato_con_botas Re: rower dla 2 metrowca o posturze kulturysty 29.04.05, 12:40
        mam 195 cm wzrostu, kolo 100 wagi i grywalem przed kontuzja jako center w kosza
        przy odpowiednich warunkach po temu; od wielu lat intensywniej juz jezdze na
        rowerze, od lat chyba 8 czy wiecej na gorskich i zapewniam, ze mozna sobie
        poradzic...
        chyba, ze masz ponad 2 m i to solidnie, wazysz kolo 130 i zamierzasz wykonywac
        ekwilibrystyczne numery - wtedy po prostu mowimy osprzecie z nieco wyzszej polki
        ;-)
        dobor roweru jest taki sam jak dla kazdego: zastanow sie, gdzie i jak chcesz
        jezdzic, poodwiedzaj przyzwoite sklepy w okolicy i wybierz sie na kilka jazd
        probnych; jak zaczna sie dylematy, znajdzie sie i pomoc
        :-)
        na wstepie polecam solidny support - stary lx lub wyzej (mozna dx, mozna cos
        innego - dobrze, gdyby byl rozbieralny w pelni) i takiez obrecze - ja od wielu
        lat jestem bardzo zadowolony z sun rimsow rhyno lite, sa o niebo mocniejsze od
        uzywanych wczesniej mavicow i innych wynalazkow, ale za to jakies 150 g ciezsze
        kazda...
        pzdr
      • pan_bryndzelek Re: rower dla 2 metrowca o posturze kulturysty 01.05.05, 22:47
        Ja na Twoim miejscu wybrałbym górala. Dla takich "dużych chłopów" jak Ty KONA
        zrobiła specjalnie model roweru o podwyższonej wytrzymałości. KONA HOSS - to
        jest rower dla Ciebie.

www.skiteam.pl/?off=lato&open=oferta&kateg=1&podkategoria=&producent=Kona&id_produktu=65
        Polecam. Sam na takim jeżdżę i jestem baaardzo zadowolony.
        • jszafranski Re: rower dla 2 metrowca o posturze kulturysty 04.05.05, 12:21
          jesli bylbys sklonny dorzucic mi tak ze 3 tys to chetnie :)

az tyle na rower nie chce przeznaczyc :)
      • pablokk Re: rower dla 2 metrowca o posturze kulturysty 04.05.05, 13:39
        Ja mam trochę ponad 190 cm. Mam rowerek typu miejscki/trekingowy Giant
        Allrounder. Kółka 28" i takie Ci polecam, rama XL. Trzy lata temu kosztował
        1499 zł, teraz porównywalne modele są nawet tańsze. Osprzęt ok, byłem nim w
        Kopenhadze i na Bornholmie, nic się nie zepsuło narazie, zadowolony jestem
        bardzo. Raczej nie kupuj górala, a to z takiego powodu, że przy swoim wzroście
        pewnie miewasz problemy z kręgosłupem, a na góralu sylwetkę masz cały czas
        pochyloną i to przy dłuższej jeździe może być problem. Dla mnie w każdym razie
        jest. No chyba, że chcesz jeździć dużo w terenie a mało po asfalcie itp.

Pozdrawiam i życzę dobrego zakupu.
      • jszafranski Re: rower dla 2 metrowca o posturze kulturysty 06.05.05, 11:58
        a co byscie powiedzieli na ten

www.e-rower.pl/product_Author_Outset_model_2004_443.html
        albo na ten

www.e-rower.pl/product_Author_Compact_model_2004_456.html
      • emes-nju Re: rower dla 2 metrowca o posturze kulturysty 06.05.05, 12:36
        Kup cos z solidna rama i wymienialnym (niekoniecznie z najwyzszej polki) osprzetem. Goraco polecam jakis rower z dwusciankowymi obreczami kol. Od czasu nabycia takiego, zapomnialem co to jest centrowanie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka