Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

karta rowerowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 18:12
    Czy trzeba posiadać kartę rowerową, żeby jeździć po mieście rowerkiem? Pytam,
    bo nie wiem i jestem nową użytkowniczką roweru (po jakichś tam składakach w
    dzieciństwie). I nie wiem czy jak będę jeździła po ulicy to policja może
    zatrzymać mnie i o nią poprosić. Proszę uprzejmie o wyjaśnienie.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • hauabaua Re: karta rowerowa 03.06.05, 18:28
        A dowodzik jest?
        .
        • Gość: nowaaa Re: karta rowerowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 20:13
          od lat jest, od lat:)
      • xun_vixx Re: karta rowerowa 03.06.05, 19:14
        Do 18 roku prowadzacy rower zobowiazany jets posiadac karte rowerowa, po ukonczeniu 18 roku zycia mozna poruszac sie zarowno na karte rowerowa jak i dowod osobisty. Oczywiscie prawo jazdy jest lepsze od karty rowerowej...

Znamy nawet policjantow, ktorzy prosili o prawo jazdy osoby legitymowane przy zatrzymaniu... :D

Przypominam takze ze rowero powinien byc w dobrym stanie technicznym, posiadac oswietlenie i przynajmniej jeden sprawny hamulec.
        Oczywiscie nie wolno spozywac napojow wyskokowych/zmieniajacych swiadomosc przed jazda... Nie warto takze jest batonikow Pawelek i niektorych ciast, mimo ze sa smaczne i nie powoduja zadnych skutkow ubocznych na alkometrze pokazuja duza ilosc promili :>
        • Gość: nowaaa Re: karta rowerowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 20:15
          serdeczne dzięki za pomoc:)
          a Pawełki rzeczywiście wprowadzają w inny stan świadomości, hehe, zwłaszcza w
          większych ilościach ;)
          • aniapakero Re: karta rowerowa 05.06.05, 20:50
            Ja karte miałam ale rąbneli mi razem z portfelem. jednak nikt nigdy mnie nie
            legitymował, zresztą połowa społeczenstwa jeździ bez karty. Fakt, że od czasu
            do czasu policja robi nalot (w moim mieście ostatnio mieli faze na światła
            dlatego takowe zakupiłam) i wtedy jest zonk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka